Автор Тема: Мотори (Мотоцикли, Скутери, Мопеди)  (Прочитано 623001 пати)

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
Одг: Мотори (Мотоцикли, Скутери, Мопеди)
« Одговори #1005 на: 03 Октомври 2016, 03:19:29 am »
што може скутер од 50цц да направи низ град, јас со сакито неможам... секако, мојот избор (кога не би имал А категорија) дефинитивно би се свел на 50-ка појачана на 80-ка.. и имав таков, сооосема солидно влечеше дури и за мојата тежина... за наваму натаму е одлична опција. сепак, сега би идел на 150-ка, по гломазна... на прмиер ренџерот кинески. огромно скутериште со 150цц, кои лесно се прават 198цц (ака 200), кое повторно е исто така солидна можност, па на отворен пат и до 140 крева... а кошта се вкупно со се појачување 500-600 еура. зборам за половна... секако јас лично на отворен пат со тоа не би идел, ама затоа за низ град е одличен.., едина маана е што секоја година по еднаш ке си ги испрчуваш помеѓу 4600 и 5000 денари (зависи каде ке го носиш) за регистрација...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен Kikac

• Редовен
  • Пораки: 2750
  • Шалабајзер
« Одговори #1006 на: 03 Октомври 2016, 03:28:53 am »
Не би зел кинез, би зел постаро но проверено, секако буџетот е скоро х3 од половен ренџер фризиран, ми плаче душава барем за едно х9/атлантик 250ка или беверли 300ка
No turbo, no fun :)

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
« Одговори #1007 на: 03 Октомври 2016, 03:36:29 am »
не претерувајте со кубикажите, затоа што и 250-ка и 300-ка скутер, гломазен и комотен, неможе баш неѓто многу поише од онаква 200-ла... дури би рекол и дека ке бидат исти... освен на пуна гас на тргање, каде ке бидат за многу мала нијанса по супериорни... останатото е иста музика за исто оро...  а од друга страна се двојно па и тројно поскапи за одржавање. а богами и повише трошат...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен lans

• Редовен
  • Пораки: 1297
« Одговори #1008 на: 03 Октомври 2016, 04:46:54 am »
Zaso e karburator podobar?
Ja se nauciv na kineska kopija na budgman 250cc karburator. Preku nokj ako ja kacev na stender,sabajleto nekjese da pali.pa tresi ja,ovo ono.benzinot nekako se povlekuval bidejki zadniot del e ponizok koga e krenata na stender. 250cc karburator kinez isto konji kako honda 125cc injection. Hondata pali na -10 i pali posle 3nedeli parkirana vo januari.nekad i podolgo ne sum ja palel,samo sto kje dojdam pali od prva.max brzina na hondata e 105 na tabla.izgubiv 5-10km od krajna brzina koga staviv vetrobran golem. Mojata e ramna daska stil,sea baram pak nesto kako burgman ili x9 deka moze da se navali na noga.pocna da me nervira shtenderot na hondata.
VW Passat 2.0TDI 2015
Skoda Fabia 1.2TSI 110PS DSG7 2016
Honda SH150i  2020

Присутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30618
    • CARclub.mk
« Одговори #1009 на: 03 Октомври 2016, 06:43:21 am »

Од еуроимпекс(пежо) го зедов,модел пежо спеедфајт 4 тотал спорт,продажна цена му е 1850,благодарејќи на Зеро го зедов нешто поефтино.

(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)
(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)

Толку ми се засвиѓа скутерот, решив дека најверојатно јас ќе си земам ист ваков следната година. Плус, во Карклуб бои е! :)

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55241
  • Махер
« Одговори #1010 на: 03 Октомври 2016, 08:26:10 am »
Од кај тоа дека кивејот бил лош? Најголем производител е во кина, а и по светов гледам милијарда видеа ги возат. Треба реално искуство, а не само рекла-казала.

Што е и пристојно, и културен звук, и на семафор е океј и све. Истото кивејот го прави за <1400еур.

Чист кинез е кивејот, џабе што се најголеми. Подобро половен јапонски него ли нов Кивеј.
Конкретно искуство некое?
Сериозно те прашувам за искуство, не се зезам. На што го базираш своето мислење?

Deni, јас пред некоја година возев Хонда 50ка, толку беше тивка што мислев дека е на струја. Појма неам што модел беше, тогаш беше ново скутерчето.

Иначе да знаеш подобро е да те слушнат кога се пикаш со скутерчето во гужва, затоа што голема е веројатноста да не те видат возачите на коли ;)
Имам еден комшија со електрично скутерче, врв е. Ама ете тоа е вредно искуство што го сподели, ти благодарам. Баш ќе разгледам хондите како се одесуваат и дали се со пристоен звук. :)

Отсутен dame

• Сениор
  • Пораки: 3234
    • https://www.facebook.com/pages/Hemisko-I-Poliranje-Na-Vozila/373554479331896
« Одговори #1011 на: 03 Октомври 2016, 09:25:24 am »
od 50 do 50 ima razlika golema ,dobra 50 e svrdel za niz grad a motorite so pogolema kubikaza se poveke za komocija uzivanje vo vozenjeto .50-ka ima godisno samo osiguruvanje a veke pogolemite registracija osiguruvanje isto i drzuvanjeto ne e isto kaj 50 e znacitelno poeftino no na kraj se se sveduva do toa na koj za sto mu treba i merakot zelbata i djebot hahah

Отсутен stefanel984

• Редовен
  • Пораки: 1221
« Одговори #1012 на: 03 Октомври 2016, 10:19:02 am »
До пежо спеед фиајт 2 имаа заедничка соработка со Пијаџо, после не знам..Кога го купував симот, идејата ми беше геополис, ака Piaggio Beverly, ама не ми излегоа во пресрет дечките од Еуроимпекс, и видно револтиран си го купив Sym-от.

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44964
  • Il Moderatore
« Одговори #1013 на: 03 Октомври 2016, 11:00:09 am »
Дали има шанси да си остане бучавоста иста како фабричка на 50цц мопедиве, а да се појача снагата (дерестрикција, ролери, чуда врагови..80cc надградба исто така)?

Воедно сменет насловот на темава, за да биде појасно.
Alfa Romeo 159TBi
Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v
VW e-up!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
« Одговори #1014 на: 03 Октомври 2016, 11:01:27 am »
Зошто да не земеш 4 тактен? Мене тоа ми е единствен начин на возење со пристоен звук, многу е незгоден 2 тактниот.

P.S. Еве некои груби цени: http://motori.com.mk/zadolzitelno/30-2012-12-15-20-17-41/242-cenovnik-na-novi-motori

Отсутен Banzai

• Blitzqueen
  • Легенда
  • Пораки: 10000
« Одговори #1015 на: 03 Октомври 2016, 11:03:08 am »
Многу е спор четворотактниот. Не е баш безбедно да си многу спор во нашиов сообраќај.
За вкусовите не се дискутира, по нив се плука.

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #1016 на: 03 Октомври 2016, 11:06:58 am »
Зошто да не земеш 4 тактен? Мене тоа ми е единствен начин на возење со пристоен звук, многу е незгоден 2 тактниот.

P.S. Еве некои груби цени: http://motori.com.mk/zadolzitelno/30-2012-12-15-20-17-41/242-cenovnik-na-novi-motori

Мене па повеќе ми се свиѓа двотактниот звук, некако „помоторџиски“ ми е. Ем можноста за истегнување подобра снага. нешто како 125ка 4 тактна.
Alfa Romeo 159TBi
VW e-up!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
« Одговори #1017 на: 03 Октомври 2016, 11:15:07 am »

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
Alfa Romeo 159TBi
VW e-up!

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
« Одговори #1019 на: 03 Октомври 2016, 11:29:01 am »
Мали тркала е малку пипаво за потребите на градско пикање и „паркирање“, за тоа ми беше муабетот. Има кивеј со поголеми Outlook или најдобро Беверли, ама премногу држат цена.