Автор Тема: Мотори (Мотоцикли, Скутери, Мопеди)  (Прочитано 466243 пати)

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
Одг: Мотори (Мотоцикли, Скутери, Мопеди)
« Одговори #105 на: 20 Август 2014, 21:23:25 pm »
Државата е тука да те праи глуп. Ама ако ме праи глуп мене, нека ги праи и другите. Зотш да се моторџиите паметни? Зарем треба моторџија да станам и да бидам „патарина wise guy“?

ако дозволуваш да бидеш изглупиран, твој проблем... не и мој...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43907
  • Il Moderatore
« Одговори #106 на: 20 Август 2014, 21:24:52 pm »
Е па ајде да се собереме да ги искршиме рампите на патарини.

Или некое друго можеби пософистицирано решение? Да се разбереме.. Јас не сум да не се плаќа патарина и слично.. Ама сум против да плаќам нешто за ништо.. Во случајов крш од патишта..

Исто и со паркинг.. Почна срамежливо од 10 мкд, за да дојде цена што е исто превисока.. За возврат не добиваш ништо.. Си земаат и цртаат линии на тротоари (што се во суштина за пешаци), и ти наплаќа цена од саат без везе..
Ах бе крел.. колку плаќаме нешто за ништо... Фирмарина, РДТ, паркинг на улица (у зонско), и уште што ти ја знам што... пред некое време не` натераа да си го купиме од државата земјиштето кое од секогаш било наше и слични глупости...

Државата е тука да те праи глуп. Ама ако ме праи глуп мене, нека ги праи и другите. Зотш да се моторџиите паметни? Зарем треба моторџија да станам и да бидам „патарина wise guy“?

ако дозволуваш да бидеш изглупиран, твој проблем... не и мој...

Државата треба подеднакво глупи да не` есапи. Барем се декларира дека е држава на еднакви граѓани. Не сум јас тој што се глупирам.

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 29777
    • CARclub.mk
« Одговори #107 на: 20 Август 2014, 22:36:41 pm »
jaс на годишно ниво, многу пари давам за патарини.. ама многу... зарем мислиш дека 100.000+км на годишно ниво ги правам од драчево до ѓорче? немој да ме ословуваш со ВИЕ ШТО НЕ ПЛАЌАТЕ... јас не спаѓам во тие... само на мотор кога сум а тоа е 1% од сите мои проаѓања на патарини...

и стануваш опасно напорен со граматиката твоја... еден куп рабпти треба да средиш на форумов, граматиката е последна за која би требало да се фатиш... или ватиш требаше?.. :) ако пишам сфати или свати во некој контекст сеедно е...  да ти ја постирам сликата со промашената поента што ја милуваш да ја постираш одвреме навреме?

едит...

заборавив да допишам прееска..

германија велиш? во германија нема патарини, има вињета, но ете, и да одлучат патарини да турат, наместо вињети, барем да не ти биде криво за што плаќаш... исто како во грција што не слушнав некој да каже дека му е криво што платил 10-тина евра патарини во правец... има за што да платам бе друже...

Кога реков „плаќате“, мислев општо на сите моторџии. Не те двоев само тебе. Ете, ако ти плаќаш и сум те навредил, извини. Останувам на мислењето дека треба да се плаќа патарина ако е пропишано да се плаќа, без разлика на возилото. Во Македонија е пропишано дека и мотори треба да плаќаат патарина.

Со граматиката не сум рчнал никого многу долго време. А ако мислиш дека треба нешто да се среди на форумот - слободно кажи што, не само да кружиш околу темата као киша око Крагујевца. Цело време форумот ово, форумот оно, а никако да излезеш со конкретно мислење, предлог или идеја.

Колку што знам, во Германија не се плаќаат ни вињети ни патарини - примерот ми беше даден ради-реда. Еве, нека биде Австрија. Таму се плаќа вињета. Или ослободени се моторџиите? Да не ги пуштаат онака, пошто никој не плаќа?

Тек со горивото колку плаќате придонес за јавни патишта... ќе ти се споврати... Ама ако јас морам да платам патарина, зошто некој да не мора?! Тоа повеќе ме гризе. Парцијалното спроведување на законите.

Тоа е тоа. Тоа е тоа што ме нервира. Ако јас морам да платам, по кој основ се моторџиите привилегирани да не мораат? Патиштата се подеднакво срање и за мене и за нив.

Отсутен onak

• Легенда
    • КАНО еко системи
« Одговори #108 на: 21 Август 2014, 00:06:32 am »
А ако мислиш дека треба нешто да се среди на форумот - слободно кажи што, не само да кружиш околу темата као киша око Крагујевца. Цело време форумот ово, форумот оно, а никако да излезеш со конкретно мислење, предлог или идеја.
ке ти пишам пп, нема смисла тука, зашто ке ја распалиме до бесвест, ке се изгуби поентата на муабетот...  слободно избришете ги моите мислења што се вишок од оваа тема, вклучително и овој пост...

Тоа е тоа. Тоа е тоа што ме нервира. Ако јас морам да платам, по кој основ се моторџиите привилегирани да не мораат? Патиштата се подеднакво срање и за мене и за нив.

по основ снаџи се па живи... стар добар мотив... зашто да платам за нешто за кое неморам?

зашто јас во стан со исклучено парно и понатака месечно да им плаќа по иљадарче на топлификација, дури и летно време а ти во куќа да не плаќаш? и ти и јас немам никаква корист од топлилфикација, ама јас плаќам а ти не...

зашто ти да можеш на улица кај тебе пред куќа слободно да паркираш, а јас морам кај мене пред зграда да плаќам 100евра +ддв на годишно ниво ако сакам убав паркинг и место што ме чека? за истото ти не плаќаш?

јбг, снаџи се па живи...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk

Отсутен DayWalker

• Сениор
  • Пораки: 3063
  • Ќебапбрингер!
« Одговори #109 на: 21 Август 2014, 00:48:41 am »
Снаџи се па живи ама кој како го сватил...

Ако не да идам за 250 денари да си напраам фејк печат од факултет и да си пишам дека сум платил 500 евра партиципација...снаџи се па живи? Не ке ме казнат, така и тебе и сите кои не плаќате патарина.

Класен стварно ја претера со граматиката :P ама ја мора да те пофалам, значи не се вика киша око Крагујевца туку "око Ниша киша, а у Нишу суво" - Старно ја претера

Инаку сите тие примери моментално се лажеш, утре кога ке ти дојдат ке те поздрават. и за парното и за паркингот. Никој не те терал куќа да си купиш, ама знаеш дека ако кратиш на топлификација имаш тродупли трошоци? Зашто бе да плаќам ја стоилјади трошоци за кќа а ти ги немаш за стан? глупости, детски муабети...
За Парно, баба ми и дедо ми имаа добиено на суд пред 15 години за таа работа, па еве пред месец дена им дојде казна, требаше да платат (среќа нешто ситно) за тие работи и од сега да плаќаат, едноставно викаат не се признава аа судска одлука и крај. Ама ок, само привидно мислите дека сте попаметни од државата, за жал не СМЕ :S

Ја и со точак да поминам ке застанам ако треба да платам патарина..

Отсутен onak

• Легенда
    • КАНО еко системи
« Одговори #110 на: 21 Август 2014, 01:00:38 am »
фејк печат? тоа е бре КРИВИЧНО.. и тука не ке да те КАЗНАТ парично ами туку малку полошо ке ти се деси... компарацијава твоја е, незнам како да ја опишам... ај благо речено, несоодветна...

а ти со точак кога ке идеш.. пошто сакаш да плаќаш, де биди фин, плати унапред за мене неколку... и да туриме крајна дискусијава...ке нема проблем, патарини ке бидат платени итн итн... сите среќни и весели, а одредени личности и побогати... ;D
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk

Отсутен DayWalker

• Сениор
  • Пораки: 3063
  • Ќебапбрингер!
« Одговори #111 на: 21 Август 2014, 01:05:13 am »
ПА кога не разбираш...

Дај на пишанка ке им кажам таму

Инаку се слагам дека плаќањето воопшто во нашава држава е ко што рече и крел нешто за ништо, али док има овци ке има и вуна за стрижење...Само што тоа не се решава со тоа што еднаш-два-три пет сто пати нема да платиш со мотор кога си...има други начини

Отсутен stefanel984

• Редовен
  • Пораки: 1152
« Одговори #112 на: 21 Август 2014, 11:46:40 am »
Ама ако јас морам да платампатарина, зошто некој да не мора?! Тоа повеќе ме гризе. Парцијалното спроведување на законите.

Не се секирај јас за малце пред 4 години ке си го испиев домакински на наплатна кај Петровец, ме врати џандарот назад да платам...за да не платам казна ..од тогаш си плакам....Инаку во Виена, Грац, Љубљана се плака и паркинг за моторцикли, во Виена во тргоски се наплакаше и за точак.

Отсутен Deno

• Редовен
  • Пораки: 2608
  • Custom made interiors
« Одговори #113 на: 21 Август 2014, 12:36:10 pm »
Тек со горивото колку плаќате придонес за јавни патишта... ќе ти се споврати... Ама ако јас морам патарина, зошто некој да не мора?! Тоа повеќе ме гризе. Парцијалното спроведување на законите.

Мене ме гризеше тоа порано.. Сега повеќе ме гризе што самата држава скроз не праи глупи.. Веројатно си пробува, ние не се буниме и си тера.. И така во сите можни сфери...

А поготово за патиштава.. Пошто се стварно тиња..

Скопје-Велес е автопат?

Тетово-Гостивар е автопат? (пошироки се магистралните патишта во сите нормални земји него ова..)

Па уште ти наплаќаат на секои 300 метри

За споредба Возев од Лефкада до Скопје пред 2-3 недели.. Патот во Грција да не го зборам.. Феноменален.. Патарината смешна.. Растојание меѓу две патарини, да се изнавозиш.. Доаѓам во МКД, проаѓам Велес... И искршив кола од дупки.. И иди вози повеќе од 90 на некои места (Во Грција на идење, имаше опасност да го пропуштам Траектот и цел пат возев скоро 150-160 .. Спие цел пат..)

Ние и дозволуваме и тоа е тоа... Енд оф стори!
ДОСТА плукавме по државата, треба да плукаме по самите нас!

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43907
  • Il Moderatore
« Одговори #114 на: 21 Август 2014, 13:28:21 pm »
Па ако плукам по државата, првенствено плукам по гласачите, мнозинството што гласа ваква држава.

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен stefanel984

• Редовен
  • Пораки: 1152
« Одговори #115 на: 21 Август 2014, 14:11:36 pm »
Па ако плукам по државата, првенствено плукам по гласачите, мнозинството што гласа ваква држава.
Ова е точно 100%.
Ама за некои работи ко во сообракај треба да се има  и култура, а сообракајната култура во македонија е под 0 :(  .

Отсутен Allexxander

• Сениор
  • Пораки: 5839
« Одговори #116 на: 02 Септември 2014, 01:24:16 am »

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34143
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #117 на: 02 Септември 2014, 01:41:04 am »
Тек со горивото колку плаќате придонес за јавни патишта... ќе ти се споврати... Ама ако јас морам патарина, зошто некој да не мора?! Тоа повеќе ме гризе. Парцијалното спроведување на законите.

Мене ме гризеше тоа порано.. Сега повеќе ме гризе што самата држава скроз не праи глупи.. Веројатно си пробува, ние не се буниме и си тера.. И така во сите можни сфери...

А поготово за патиштава.. Пошто се стварно тиња..

Скопје-Велес е автопат?

Тетово-Гостивар е автопат? (пошироки се магистралните патишта во сите нормални земји него ова..)

Па уште ти наплаќаат на секои 300 метри

За споредба Возев од Лефкада до Скопје пред 2-3 недели.. Патот во Грција да не го зборам.. Феноменален.. Патарината смешна.. Растојание меѓу две патарини, да се изнавозиш.. Доаѓам во МКД, проаѓам Велес... И искршив кола од дупки.. И иди вози повеќе од 90 на некои места (Во Грција на идење, имаше опасност да го пропуштам Траектот и цел пат возев скоро 150-160 .. Спие цел пат..)

Ние и дозволуваме и тоа е тоа... Енд оф стори!
ДОСТА плукавме по државата, треба да плукаме по самите нас!

Па тоа е поентата на државата, да ги научи овците себе си да се обвинуваат наместо неја. Self sustained policy или преведено: беее бееееееее!!!! Мууууу!!!! ИИ-аааааа!!!!

Отсутен djidji

• Легенда
  • Пораки: 10557

Отсутен pirat_07

• Легенда
  • Пораки: 8157
  • Rural fuckin society - we live in!!!
« Одговори #119 на: 11 Септември 2014, 16:13:47 pm »