Mojot e 890 ne mi krati 10hp i 100cc 🤣
Megju naked i kako da gi narecam ovie touring motorive sekogash bi izbegnal naked. Nemash ama nikakva zashtita id veter. Znaci i niz grad da vozish mnooogu po labav si so vizir pred tebe.
Pocetnikci bi zemal sekako neso kako Versus 650, Tracer 7, Honda 750 ili neshto slicno.
@vlatko.klp KTMot e stvarno mnooogu dobar izbor. Mnogu lesno se vozi, ima nisko tezishte i solidna snaga. Mene mi e prv motor vo zivot i go imam vozeno i na avtopat i mali krivulesti patcinja a i off road ( umereno poshto ne sum profi)
Off road 2 pati sum padnal vo kal, nemam kramponi. Motorot ima zashtita solidna za poceten off road ne ti trebaat ni sipki ni nishto.
E sega KTM gi bie losh glas momentalno na tema kvalitet i treba da si vnimatelen, jas edinstven problem seriozen shto sum go imal e so senzor na abs koj otkaza i se zameni vo garancija. 8000km imam pominato dobar izbor sega vo 3 godini
Лошиот глас мислам најмногу ги мава за Дјук 390 и 390 адвенчр или како се викаше, главно со дихтунг на глава. Овие модели мислам ги прават Baja Motors во Индија, додека поголемите кубикажи ако не се лажам не се прават во Индија.
Инаку КТМ имаа доста добри акции во Динамикс, ама па едно што ги бие лош глас КТМ, друго што уште полош глас ги бие Динамикс. На другар но ново Бенели неколку пати не можеа да му го најдат проблемот, моторот гасеше, никаков фидбек од сервисот, лош однос кон купувач, на крај и го изгребаа во сервис па искомбинираа нешто да му компензираат со бесплатен прв сервис.
Со Мото Азуро има некој искуство, само они се увозници за Јамаха.