Автор Тема: Мотори (Мотоцикли, Скутери, Мопеди)  (Прочитано 520108 пати)

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
  • Пораки: 9225
Одг: Мотори (Мотоцикли, Скутери, Мопеди)
« Одговори #3660 на: 17 Септември 2025, 18:18:15 pm »
Еден другар го има 450мт, интересен мотор. Единствена мана од тој брзински круг шо го свртив, ми се виде некако многу кус мењачот на послњдна брзина. Некако ми бучеше над стотка само не приметив на што обртаи возев ама ми се осеќаа височки.

Ne mi e problem toa, pretezno vozam niz grad i off road  vo blizina, nekoja turicka niz MK. Izbegavam avtopat

Отсутен AngelSK

• Редовен
  • Пораки: 1878
« Одговори #3661 на: 17 Септември 2025, 20:23:36 pm »
Не се разбирам од мотори но некоја сума од 10к за половен спомнувате. Случајно или не на ФБ добив реклама за попусти од БМВ Макадонија. Имаше некој Ф900р за под 10к. Вака делува сличен со овие што ги спомнувате. А БМВ си е БМВ.

И јас не се разбирам премногу, и можеби грешам, ама мислам дека БМВ не се баш меѓу reliable мотори.

Отсутен fuzzjaw

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 526
  • Alfa Romeo Giulietta 1.4TB
« Одговори #3662 на: 17 Септември 2025, 21:01:00 pm »
Не се разбирам од мотори но некоја сума од 10к за половен спомнувате. Случајно или не на ФБ добив реклама за попусти од БМВ Макадонија. Имаше некој Ф900р за под 10к. Вака делува сличен со овие што ги спомнувате. А БМВ си е БМВ.

"БМВ си е БМВ“, ама ова БМВ не е БМВ. Машината е изработена од Loncin, и за ете, под 10к како што велиш, добиваш два цилиндри со 105 коњи. За тие пари нов мотор многу порадо би Honda CB650R со четири цилиндри, неспоредливо поиздржлива машина и каде каде поефтина за одржување.

Мислам дека со моменталниве комбинации на производители, од BMW би го зел големиот GS/GSA (F900GS е исто Loncin изработка) или евентуално S1000XR. Се шо е помала кубикажа е шминкан кинез со BMW лого и BMW цени за сервиси.

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
« Одговори #3663 на: 18 Септември 2025, 04:43:04 am »
Toa shto e proizvedeno vozam niz grad Kina ama bash ne igra nikakva uloga vo nasoka na losh kvalitet. Neznam koga ke si ja opraite percepcijata vo glava za made in china.

Sekoj motor si ima po nekoja falinka, znam mnogu luge so bmw koi se generalno zadovolni. Problemot so BMW kaj nas e dilerot kok osven po nekoja dobra cena niso drugo dobro ne nudi

Отсутен fuzzjaw

• Јуниор
  • **
« Одговори #3664 на: 18 Септември 2025, 10:17:46 am »
Toa shto e proizvedeno vozam niz grad Kina ama bash ne igra nikakva uloga vo nasoka na losh kvalitet. Neznam koga ke si ja opraite percepcijata vo glava za made in china.

Sekoj motor si ima po nekoja falinka, znam mnogu luge so bmw koi se generalno zadovolni. Problemot so BMW kaj nas e dilerot kok osven po nekoja dobra cena niso drugo dobro ne nudi

Немам проблем со Made in China, имам проблем со плаќање BMW данок на нешто шо можам да го добијам како Voge (DS900X е со истата машина ко F900GS) или нешто слично за половина, или 2/3 од цената од BMW-то.

А за дилерот кај нас не коментирам, со причина ги изгубија Ducati, мислам дека ако продолжат и други брендови ќе изгубат. Односот према муштерии им е катастрофален, дури и со луѓе шо оставиле над 20 илјади евра на мотор кај нив.

Отсутен AngelSK

• Редовен
  • Пораки: 1878
« Одговори #3665 на: 18 Септември 2025, 11:38:14 am »

Немам проблем со Made in China, имам проблем со плаќање BMW данок на нешто шо можам да го добијам како Voge (DS900X е со истата машина ко F900GS) или нешто слично за половина, или 2/3 од цената од BMW-то.

А за дилерот кај нас не коментирам, со причина ги изгубија Ducati, мислам дека ако продолжат и други брендови ќе изгубат. Односот према муштерии им е катастрофален, дури и со луѓе шо оставиле над 20 илјади евра на мотор кај нив.

За Dynamix зборите? Не знаев дека се и за БМВ официјални импортери.

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
« Одговори #3666 на: 18 Септември 2025, 12:47:59 pm »
Dali nekoj vozel so motor do Leshnica? Sakam vikendov da se kacam nagore ama ne sum siguren dali e dobro oznaceno da ne go baram stojance angelov da me spasuva duri me brkaat mecki

Отсутен Leonid

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 902
« Одговори #3667 на: 18 Септември 2025, 15:11:25 pm »
Патот накај Шапка, се исклучуваш накај с.Бозовце. Од селото има земјен пат до Лешница, и со обична кола може да се оди

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
« Одговори #3668 на: 22 Септември 2025, 15:16:52 pm »
Bev vikendov natamu, stignav do Bozovce. Patot natamu se spushtiv do mostot po kamenest pat i tamu veke ne pushtaa so vozila. Se iskaciv nazad do Bozovce i reshiv da ne baram alternativen pat a mi kazaa deka ima ama deka so mojov motor bez kramponi teshko.

So obicna kola neeeema sansi. Osven ako ne e Lada Niva.

Od tamu se vrativ nazad i se kaciv kaj ski terenite. E tamu off road kolku sakash 🤣

Pak ke kazam KTMot e strashna masina. Svaka cast

Отсутен Jimny

• Сениор
  • Пораки: 3134
  • Skriven i ćutljiv crv rešeta moćno drvo.
« Одговори #3669 на: 23 Септември 2025, 06:06:26 am »
Што модел е Бенве моторот од слика?

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
« Одговори #3670 на: 23 Септември 2025, 16:36:16 pm »
Ne e bitno bash

Отсутен Jimny

• Сениор
« Одговори #3671 на: 23 Септември 2025, 16:48:31 pm »
Подетално
Благодарам

Отсутен fuzzjaw

• Јуниор
  • **
« Одговори #3672 на: 23 Септември 2025, 17:17:30 pm »

Ваљда K80

Отсутен Jimny

• Сениор
« Одговори #3673 на: 23 Септември 2025, 17:57:33 pm »

Ваљда K80
1
https://www.rwmotorcycles.pt/motorcycles/bmw-k80/ Одличен ретро изглед! Прочитав дека бенве моторите имале проблем со уље и тоа наслонет на штендер никако да се справат со тоа ,изгледа само јапонците знаат како ....

Отсутен fuzzjaw

• Јуниор
  • **
« Одговори #3674 на: 25 Септември 2025, 16:32:51 pm »
Клабери, бидна оглас конечно. Ако некој барате вакво нешто, или имате некој познаник шо барат вакво нешто, давам кафана за реферал :)

https://www.pazar3.mk/oglas/vozila/motorcikli/sportski/yamaha/c1500/prodazba/ohrid/ohrid-opstina/2021-yamaha-mt-09/7858484