Автор Тема: Мотори (Мотоцикли, Скутери, Мопеди)  (Прочитано 540679 пати)

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20823
Одг: Мотори (Мотоцикли, Скутери, Мопеди)
« Одговори #3675 на: 26 Септември 2025, 08:49:00 am »
Клабери, бидна оглас конечно. Ако некој барате вакво нешто, или имате некој познаник шо барат вакво нешто, давам кафана за реферал :)

https://www.pazar3.mk/oglas/vozila/motorcikli/sportski/yamaha/c1500/prodazba/ohrid/ohrid-opstina/2021-yamaha-mt-09/7858484

Нонен бе, што е личен...

Што радо би го пазарил, да имав дозвола за А класа и начин како да го донесам наваму  :-X
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен fuzzjaw

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 535
  • Alfa Romeo Giulietta 1.4TB
« Одговори #3676 на: 26 Септември 2025, 10:41:09 am »

(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)

Нонен бе, што е личен...

Што радо би го пазарил, да имав дозвола за А класа и начин како да го донесам наваму  :-X

Ти види за дозволата, за носење мислам дека во недела би можел да тргнам, само прати ми Maps пинче на Viber? ::)

Сега ми текна, за моторов имам и држач за Givi Monokey заден куфер, ако некој го сакат и то би го дал гратис пошо е секако специфично за моторот. Куферот (Givi Trekker Outback 42L) веројатно би го задржал за наредниот мотор, ама ако некој сакат комплет, и така мојме комбинација да напрајме, во беспрекорна состојба е и тој, цена ќе се договориме.

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20823
« Одговори #3677 на: 26 Септември 2025, 11:19:46 am »
Ќе се пуштиш преку 2000 километра за да го донесеш? Не сум баш у близина :D
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен fuzzjaw

• Јуниор
  • **
« Одговори #3678 на: 26 Септември 2025, 11:39:28 am »

Си правам по 450-500км денови со овој, како инаку поминав 16,000 во година и пол сопствеништво? ::)

Отсутен andrejnaumovski

• Редовен
  • Пораки: 1836
« Одговори #3679 на: 26 Септември 2025, 11:52:38 am »

Си правам по 450-500км денови со овој, како инаку поминав 16,000 во година и пол сопствеништво? ::)

16000 километри и пак не можеш да се држиш со мене во возење...

Отсутен fuzzjaw

• Јуниор
  • **
« Одговори #3680 на: 26 Септември 2025, 11:54:11 am »

Колку ја плати ти колата, и колку го платив јас моторот, и пак со тебе возам во поумерен power мод за да не си набијаш комплекси  ;D

Отсутен andrejnaumovski

• Редовен
  • Пораки: 1836
« Одговори #3681 на: 26 Септември 2025, 11:57:28 am »

Колку ја плати ти колата, и колку го платив јас моторот, и пак со тебе возам во поумерен power мод за да не си набијаш комплекси  ;D

Возиш во поумерен power мод ради skill issue  ;D

Отсутен riaC

• Почетник
  • *
  • Пораки: 5
« Одговори #3682 на: 02 Октомври 2025, 23:52:33 pm »
Поздрав, моментално сум во процес на купување мотор, само уште немам испланирано каде би го чувал преку зима. Живеам во зграда и немам гаража, а не би го оставил на отворено никако. Некој да даде идеја?

Отсутен draganamon

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 827
« Одговори #3683 на: 03 Октомври 2025, 00:58:41 am »
Поздрав, моментално сум во процес на купување мотор, само уште немам испланирано каде би го чувал преку зима. Живеам во зграда и немам гаража, а не би го оставил на отворено никако. Некој да даде идеја?
И јас го имам истиот проблем, и тоа ми беше изговорот заради кој не купив мотор. Не биди како мене, остарев веќе.
Другар го имаше истиот проблем и со реши со паркирање во гаража во која живее трет другар. Му направија дупликат клуч, не му ни треба паркинг место, во ќош се паркира.
А како опција е да изнајмиш паркинг место во некоја околна зграда, сигурно за 1000че месечно не најдеш нешто. Ако се сака, ке се најде.

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
  • Пораки: 9288
« Одговори #3684 на: 03 Октомври 2025, 04:52:42 am »
Ili ke si go pokriesh so cerada, vadish akumulator i go zaklucuvash soodvetno i toa e toa. Ne site shto imaat motori imaat garazi

Отсутен riaC

• Почетник
  • *
« Одговори #3685 на: 03 Октомври 2025, 10:22:22 am »
И јас го имам истиот проблем, и тоа ми беше изговорот заради кој не купив мотор. Не биди како мене, остарев веќе.
Другар го имаше истиот проблем и со реши со паркирање во гаража во која живее трет другар. Му направија дупликат клуч, не му ни треба паркинг место, во ќош се паркира.
А како опција е да изнајмиш паркинг место во некоја околна зграда, сигурно за 1000че месечно не најдеш нешто. Ако се сака, ке се најде.
А јебига никогаш не е касно. Тоа со изнајмување гаража ми е прва опција, сепак сакав да чујам уште некое мислење. Фала ти во секој случај.
Ili ke si go pokriesh so cerada, vadish akumulator i go zaklucuvash soodvetno i toa e toa. Ne site shto imaat motori imaat garazi
За жал не е опција, живеам во Чаир  ::)

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
  • Пораки: 9288
« Одговори #3686 на: 03 Октомври 2025, 11:33:47 am »
Ako Cair e problemot ke ti go snema i od garaza. Kako i bilo kade na drugo mesto

Отсутен riaC

• Почетник
  • *
« Одговори #3687 на: 03 Октомври 2025, 12:14:52 pm »
Ako Cair e problemot ke ti go snema i od garaza. Kako i bilo kade na drugo mesto
А не е само кражба проблемот. Имав пред некоја година скутер го паркирав пред влез, навечер покриен со церада, плус брејк лок со аларм. Секоја вечер имаше некој проблем. Те го чепкаа, те намерно го мрдаа алармот да свири, еднаш дури го најдув бутнат од штендер. Заради тоа барам место кај што би го оставил преку зима, секако пролет и лето не сум во Скопје.

Отсутен vladic3110

• Сениор
  • Пораки: 5995
« Одговори #3688 на: 03 Октомври 2025, 13:09:27 pm »
Еден извадок од ТЕТ за случка од кај браќата словенци за промена на гума :D

Renault Megane 3 1.6 100hp, Authentique
http://forum.carclub.mk/index.php/topic,19609.0.html

Отсутен fuzzjaw

• Јуниор
  • **
« Одговори #3689 на: 03 Октомври 2025, 13:10:41 pm »
А не е само кражба проблемот. Имав пред некоја година скутер го паркирав пред влез, навечер покриен со церада, плус брејк лок со аларм. Секоја вечер имаше некој проблем. Те го чепкаа, те намерно го мрдаа алармот да свири, еднаш дури го најдув бутнат од штендер. Заради тоа барам место кај што би го оставил преку зима, секако пролет и лето не сум во Скопје.

Ако е влезот со клуч/домофон, и јас би играл церада и внатре (ако имаш место, секако).

Инаку, МотоГруп (сервисот позади Triumph) се си мислам дека нудеа складирање на мотори преку зима. Можда и то би ти било опција.