Автор Тема: корисничко искуство со бренд апарати за домаќинството,бела техника  (Прочитано 40980 пати)

Отсутен Allexxander

• Сениор
  • Пораки: 5841
Најверојатно прашањето му беше која е разликата помеѓу наплата по проект и по процент...

Отсутен AllMightyMe

• Легенда
  • Пораки: 7173
Разликата е:
По % - ти одбираш м-ли и оков спрема условите финаниски, тој ти зима 30-50%
По проект - ти решаваш колква е кујната и шо ќе има, тој рачуна колку му треба време и ти дава цена. Ти сакаш купи иверка од 2000 табла, сакаш МДФ, или висок сјај, оков со меко или обично затварање него му е исто, истата пила/штрафцигер работи.

Разликата е треба да одвојам 2-3 часа за да доловам што е и како специфично во неговата работа, од тоа дека користинспецијален силикон за врзување на елемнтите и садоперот, наместо само штраф или пак жива гума, донспецијална пила за сечење плотна каде спојот в ќошот не можеш да го приметиш, до тоа да менува страна на отварање ако кога ја тестира му е поергономична.

Работи исклучиво со Блум евентуално ГТВ во случај да не носат некој специфичен оков од првиот.

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 17780
  • Alfa Romeo Corruption 1.4 Turbo
Марине.

Како што си има луѓе професионални во секоја област, така си има и во ова.
Луѓе кои имаат школо за проектирање на мебел, ентериери и сл....

Не можи секој што има убодна пила и шупа да прави мебел и да му се верува.

Јас искрено препорачувам кој и да прави нешто во врска со мебел, да си ангажира професионален човек во таа работа.
Ќе зашитеди на простор, време, материјал, нервози, пари и ќе добие естетика.

Не сме се сфатиле бе Асмица, што ми се сипа? Да не те боде седиштето па јас сум крив сега? ;D ;D ;D

Се согласувам за се, освен за проектанти на мебел, барем оние со кои сме морале да соработуваме јас и татко ми. Ниту еден од нив не седнал со клиентите да ги праша што им треба, туку си направил некој негов дизајн и само мења димензии од еден клиент за друг. И нити ги прашал боја каква сакаат, само лупа крем/капучино комбинација и 95% од луѓето и онака не знаат што сакаат, па прифаќаат таква ужасија.

Многу поубави и најбитно, попрактични кујни и мебел сме правеле кога не бил вклучен проектант од таков калибар. Секоја чест на исклучоците, и штета што не се рекламираат подобро.

Разликата е:
По % - ти одбираш м-ли и оков спрема условите финаниски, тој ти зима 30-50%
По проект - ти решаваш колква е кујната и шо ќе има, тој рачуна колку му треба време и ти дава цена. Ти сакаш купи иверка од 2000 табла, сакаш МДФ, или висок сјај, оков со меко или обично затварање него му е исто, истата пила/штрафцигер работи.

Разликата е треба да одвојам 2-3 часа за да доловам што е и како специфично во неговата работа, од тоа дека користинспецијален силикон за врзување на елемнтите и садоперот, наместо само штраф или пак жива гума, донспецијална пила за сечење плотна каде спојот в ќошот не можеш да го приметиш, до тоа да менува страна на отварање ако кога ја тестира му е поергономична.

Работи исклучиво со Блум евентуално ГТВ во случај да не носат некој специфичен оков од првиот.

Благодарам, тоа и си мислев дека е разликата, но боље да си прашам.

Секоја чест за опремениот мајстор, препорачувај го на луѓе бидејќи си вреди очигледно. :)

Отсутен tjolie

• Редовен
  • Пораки: 1270
Се извинувам за оффтопик, ама нели е подобро да платите некој си приватен мајстор и да му кажете што точно сакате. ЕМ нема да ви наплате за дизајн/проект, ЕМ човекот знае дали е добро/изводливо/лошо итн., ЕМ поевтино ке ви испадне кујната?
Инаку и јас сум заинтересиран исто за нова кујна комплетно, за Горење сум слушал и сум видел дека производите им се млитави, особено шпоре/фурна и перална. Може да ставете и некоја веб страница од каде може да се разгледа повеќе производи од бела техника

Отсутен AllMightyMe

• Легенда
Одг: корисничко искуство со бренд апарати 
« Одговори #19 на: 17 Ноември 2016, 21:04:30 pm »
Можеби погрешно бев сфатен..

Кога мислев на проект не мислев да платам за идејно решение. Јас само дадов димензии, кординати на електрика, одвод и сл.
Потоа одиш кај него инти кажува од до цена за м-л инцена за раб рака. Секако ќе тинкаже отприлика што како но нема да оди во детаљи од познати причини, да не отидеш потоа кај друг за да заштедиш 00-200 евра. Јас си бирав материјал, боја и сл. Нормално добивав и сугестии за тоа за каков материјал да се употреби за што вреди да се доплати за што не, поставеност а елементи, што со што повеќе одговара итн. Но, само сугестии. Одлуката си е ваша.
Да не вергламе, верувам на Маци му треба и совети околу техника....

И да, корекции во електрика, водовод, монтажа на лабаво/чешма не е работа на изработувачите на кујни. Бар генерално така знам.

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 17780
  • Alfa Romeo Corruption 1.4 Turbo
Монтажата на умивалникот (или лавабото) е работа на „кујнарот“. Одводот и доводот на вода се за друг мајстор. :)

Иначе, да не бидеме скроз офтопик, да дадам 5 денара на оваа тема (поточно на функционалноста на кујната) бидејќи сум научил нешто низ годиниве како чирак.

1. ПЛОТНА
- До сега, 90% од клиентите што се двоумеле помеѓу плотна со две и четири решоа, и се одлучиле за четири, се покајале за изборот особено ако се работи за помала кујна. И онака голем дел од плотните се со 2х2 решоа со еднаква големина, а колку и да е комплициран рецептот не се користат повеќе од 2 решоа.
Затоа, плотна со две решоа е идеален избор за помал простор, поефтина набавна цена, помала шанса да ја здробиш и така натаму.

2. ФУРНА
- Исто зависна од просторот. На помалечки кујни препорачуваме да се монтира веднаш под плотната (или плотната да се монтира над фурната) ради менаџмент на кабли и плотната да ја користи веќе постоечката вентилација направена за фурната.
- На поголеми кујни кои имаат имплементирано и столб во нив, на изглед порастеретена кујна се добива ако фурната се стави во столбот.

3. ЧЕШМА
- Ако располагаш со повеќе пари, прекрасна опција се умивалници од вештачки гранит, како што ти предложил AUDI на претходната страна. Позицијата на истиот највеќе зависи од должината на кујната, т.е. работната маса. Треба да се води сметка и да се добие што поголема работна површина, дури и ако тоа значи умивалникот да го збуташ во ќош. По желба на клиенти, и покрај наши сугестии дека нема да имаат доволно работна маса, го ставивме умивалникот на средина и од страните им остана по метар-и-ситно работна маса, малку непрактично.

Присутен kimi makedonski

• Сениор
  • Пораки: 3035
  • Слобода или смрт
За тв немој филипс. Имам филипс smart 3D оние со ambient light купен пред година и се катастрофа невидена. ужасно споро мени, сликата на некои канали што не се со wide screen резолуција знае рандом да ја сецка час full screen час зумирана според соодветната 4:3, и онака рандом ќе си се пушти кога ќе му текне. Многу пати се случувало да списка во сред ноќ па да идам да го гасам а верувам безброј пати се случило и кога не сме дома пошто на 4 саата неактивност се гаси.

Дефинитивно катастрофа од телевизор и не вреди за парите. Подобро вивакс или ст да купев. Па и двата за тие пари колку филипсов можев.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55106
  • Махер
Одг:
« Одговори #22 на: 17 Ноември 2016, 21:50:34 pm »
Браво за искреноста за Филипсот.

Отсутен AllMightyMe

• Легенда
Одг: корисничко искуство со бренд апарати 
« Одговори #23 на: 18 Ноември 2016, 08:42:56 am »
Коа пиша Мартин ми светна :) лабавото ми го монтираше тој то ја оравеше кујната, чешмата не.

Точен е муабетот за плотна со мало дополнување, имате и плотна широка со три зони, една е од 26 цм. Јас земав таква. Али во понаков случај деф не вреди со четири. Затоа му предложив инукциска со 3 зони.

Него ние дробме овде а Маци го нема :)

Отсутен osmica8

• Легенда
  • Пораки: 11810
  • Архитект

Цитат
Не сме се сфатиле бе Асмица, што ми се сипа? Да не те боде седиштето па јас сум крив сега? ;D ;D ;D

Се согласувам за се, освен за проектанти на мебел, барем оние со кои сме морале да соработуваме јас и татко ми. Ниту еден од нив не седнал со клиентите да ги праша што им треба, туку си направил некој негов дизајн и само мења димензии од еден клиент за друг. И нити ги прашал боја каква сакаат, само лупа крем/капучино комбинација и 95% од луѓето и онака не знаат што сакаат, па прифаќаат таква ужасија.

Многу поубави и најбитно, попрактични кујни и мебел сме правеле кога не бил вклучен проектант од таков калибар. Секоја чест на исклучоците, и штета што не се рекламираат подобро.

Не ти се сипав море, ми се потрошија сипите.
Седиштето го шитнав за четиристотки. :)

Сакам да напоменам дека е убаво и пожелно да се ангажира човек од струката.
Нормално колку ќе платиш толку ќе добиеш. Има проектанти кои прават колку за да помине нешто, а има квалитетни кои си ја знаат работата.
Твое е колку сакаш да се замараш. Дали сакаш да плачиш после или да бидеш радосен и среќен дека се испаднало поубаво од како што си замислил.

Отсутен tjolie

• Редовен
  • Пораки: 1270
Имам јас Самсунг Смарт 3Д 47инчен стар 3години, првата година-две беше добар, ама додека не му истече гаранцијата. Потоа менито почна мноогу споро да се отвара, вифи конекцијата знае честопати да праве проблем, онака за ХДМИ е добро, ама менито почна да заглавува и да, бровсерот, не знам воопшто зошто постои, врска си нема. Можеби до серијата/моделот е, ама би ти препорачал да си земеш подобро Сони Смарт ТВ.

Отсутен maci

• Редовен
  • Пораки: 1319
Одг:
« Одговори #26 на: 19 Ноември 2016, 10:35:15 am »
Martin ubavo pisa so sovetite za kujnata
@AllMightyMe indukciskata Ariston so tri grejni zoni od set e dobar izbor.
Ima tri razlicni zoni po golemina, mislam deka e prav pogodok.
fala za predlogot.
Samsung i Philips kako brend gi izbegavam od sekoj pogled
8ca ke te baram ako se resam za eurolux.
Jas pred dve nedeli sklopiv ogledalo element za vo wc

Element za banjarki peskiri...

I lizgacki plakar 280x240x60 za vo detska.
Sam napraviv specifikacii,i dadov na pro dizajn.mi sredija se,i sam si gi sklopiv.
Razlika so majstori 15000 den.
форд фиеста 1,4 тдци

Отсутен Vlatce-Vectra

• Сениор
  • Пораки: 5915
Pred 3 dena menjavme peralna doma i pak zemavme Gorenje.
Starata bese gorenje i terase dobri 20 god arno ama rikna motorot pred 3 dena i pod hitno nova.
E sega po moabetot na majkami ovaa novava e so A+++ super tivka e arno ama mesto 1 do 1.5 saata ovaa novava pere po 3 do 4 saata.Ja pustas i mozes slobodno da si legnes.Starata koga perese se gledase do pola staklo imase voda ovaa novava mislis deka edvaj ima voda vnatre.
Inace ja zemavme od gorenje bese na promocija od 19000 na 16000 den 7kg 1000vrtezi.

Отсутен achtung

• Сениор
  • Пораки: 6642
Одг:
« Одговори #29 на: 19 Ноември 2016, 13:37:08 pm »
Имаш програми од пола саат па до 4:30, си треба читање на упатството.

Sent from my Huawei P9