Автор Тема: Избор на половно возило (караван)  (Прочитано 33771 пати)

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20800
Одг: Избор на половно возило (караван)
« Одговори #75 на: 31 Октомври 2016, 23:33:16 pm »
Волвото го има во првиот мој пост, а на Мондеото не му го можам "дрвото" на централна конзола.
Фала ти што барем си се обидел да обратиш внимание на критериумите.

Веќе активно не барам Волво поради малиот багажник.
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 17780
  • Alfa Romeo Corruption 1.4 Turbo
« Одговори #76 на: 31 Октомври 2016, 23:35:20 pm »
Ваљда се наоѓа на и-беј пластика што не е „дрво“ за некој викенд проект, сепак битна е генералната состојба на возилото нели :)

Отсутен velestrumf

• Легенда
« Одговори #77 на: 31 Октомври 2016, 23:44:24 pm »
Го виде караванот 1.9дци?

Не, не го продаваа на приватни лица :(

Ваљда се наоѓа на и-беј пластика што не е „дрво“ за некој викенд проект, сепак битна е генералната состојба на возилото нели :)

Не знам дали се наоѓа или не, ама па не планирам да праам Икеа вежби со колата, освен ако не морам.
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Присутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44367
  • Il Moderatore
« Одговори #78 на: 01 Ноември 2016, 16:55:04 pm »
Знам дека не е продуктивно, ама морафф! :D

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен velestrumf

• Легенда
« Одговори #79 на: 01 Ноември 2016, 18:53:51 pm »
Slammin'!

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
  • Пораки: 9226
« Одговори #80 на: 01 Ноември 2016, 18:58:53 pm »
А да провериш цени за:
Хундаи и30 караван не изгледа лошо
Форд фокус караван - би требало да има доста простор

Отсутен velestrumf

• Легенда
« Одговори #81 на: 01 Ноември 2016, 20:11:27 pm »
Фокус е (до негде) во игра. Хјундаито не е.

Отсутен velestrumf

• Легенда
« Одговори #83 на: 01 Ноември 2016, 21:13:41 pm »
:)

Над буџет, нема мултифунк. волан, стар модел, потенцијално проблематичен мотор. Идемо даље...

Питање: дали треба да ме плаши висока километража за (релативно) краток период? На пример, меркам едно Волво од 2009та год, со 284000 поминато, па не знам дали да продужам да го меркам или не :-\

Отсутен A4-B8

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 544
« Одговори #84 на: 01 Ноември 2016, 22:19:08 pm »
Па и не е таа километража толку голема. Ако се земе во предвид каде е возена. 7 години по 40 000 годишно не е ништо претерано

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34292
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #85 на: 01 Ноември 2016, 22:26:29 pm »
Тоа значи дека го пичел на отворено, што може да биде еквивалент на 150.000км во град возено возило.

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #86 на: 01 Ноември 2016, 22:36:21 pm »
Или го јавале 500 души рент-а-кар... како ќе ти се погоди...

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен velestrumf

• Легенда
« Одговори #87 на: 01 Ноември 2016, 22:40:45 pm »
Не ми се верува дека било рент-а-кар, не со таа опрема. Изгледа феноменално сочувано и однадвор и одвнатре, и вика дека имало еден претходен газда. Се наоѓа на плац шо го држат Холанѓани (у близина на Холандија е), а е со германски таблици.

Отсутен osmica8

• Легенда
  • Пораки: 11810
  • Архитект
« Одговори #88 на: 01 Ноември 2016, 23:11:39 pm »
Ако ти се свиѓа како вози, земај го.
Стално имаш опција да го донесиш во мк, да му вратиш 300 000 и да го шитниш за поскапо.
;D

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #89 на: 02 Ноември 2016, 07:06:01 am »
Не ми се верува дека било рент-а-кар, не со таа опрема. Изгледа феноменално сочувано и однадвор и одвнатре, и вика дека имало еден претходен газда. Се наоѓа на плац шо го држат Холанѓани (у близина на Холандија е), а е со германски таблици.
Ако е редовно сервисирано, и ако е еден газда/не е ренталка тогаш не го исфрлај од игра. Провери како е со ламела и дмф, мада ако е на отворено возено, не би требало да биде проблем, како и генерална состојба на колата. Ако е све ОК, немаш гајле. Пичи :)