Автор Тема: ПЛИНСКИ УРЕДИ - прашања и одговори  (Прочитано 880351 пати)

Отсутен Спенсер

• Легенда
  • Пораки: 7371
Одг: ПЛИНСКИ УРЕДИ - прашања и одговори
« Одговори #2445 на: 20 Декември 2017, 15:35:55 pm »
Здраво Плимонт

Инфо за местење плински уред на Опел Вектра 1.8 Z18XE   /   20CM2113; ?

Отсутен Blackadder

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 88
« Одговори #2446 на: 21 Декември 2017, 08:25:08 am »
смени на МП, колега има ист проблем со фокус 1,4 кога полни на Лукоил плин
Апдејт, ставив наредно на Макпетрол, по ден-два самата се избриша грешката. Еве возам уште 3-4 резервоари од Макпетрол, нема ништо светнато. До плинот од Лукоил веројатно било. Фала Марче!

Отсутен plimont

• Модератор
  • Јуниор
  • Пораки: 868
  • http://www.plimont.com тел.02/2554-666
    • galerija
« Одговори #2447 на: 22 Декември 2017, 14:27:32 pm »
Здраво Плимонт

Инфо за местење плински уред на Опел Вектра 1.8 Z18XE   /   20CM2113; ?

Оваа Вектра е опремена со стандарден Ecotec Опелов мотор. Moже без проблеми да се постави плински уред. Цените се движат од 390 евра за Еммегас, до 570 евра за Ландирензо Ево. До крајот на овој месец, за сите плински урееди кои се плаќаат во готово Плимонт ќе дава гратис атестен преглед.

Отсутен Hristijan12

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 210
  • TOYOTA MOVING FORWARD AND NEVER STOPPING
« Одговори #2448 на: 24 Декември 2017, 20:47:56 pm »
здраво имам тојота јарис 2004 1.0 16v vvt-i,ме интересира кој систем најмногу ќе и одговара,дали е пожелно да има капалка,и колку пари е воа задоволство?
« Последно менување: 24 Декември 2017, 21:13:52 pm Hristijan12 »

Отсутен plimont

• Модератор
  • Јуниор
    • galerija
« Одговори #2449 на: 27 Декември 2017, 08:34:01 am »
здраво имам тојота јарис 2004 1.0 16v vvt-i,ме интересира кој систем најмногу ќе и одговара,дали е пожелно да има капалка,и колку пари е воа задоволство?
Како прв избор за Yaris од 2001-ва е уредот Landirenzo Evo, со торусен резервоар од 31 lit и со дозатор со адитив за дополнителна заштита на вентилите. Цената на уредот во оваа комбинација е 610 евра. Накратко за Landirenzo Evo, се работи за нова верзија на  Landi Omegas Evo-уред кој е меѓу највградуваните во последните 5 години во светски рамки. Главните карактеристкина серијата Ево е можноста да работи во услови на непрочистен и нестандарден автогас (што во пракса значи минимална потреба од одржување и сервисирање), опции за вградување во најразлични типови на возила, високи брзини на функционирање на компјутерот и инјекторите. Во новиот Landirenzo Evo направени се подобрувања на компјутерот и софтверот и вклучени се и опциите за вградување на најновите типови на возила пропизведени според Еуро 5 и Еуро 6 еколошките стандарди. Освен Landirenzo Evo, можеме да Ви понудиме и сруги уреди, како што е Emmegas , со цена од 430 евра ао 2 години гаранција.

Отсутен dame

• Сениор
  • Пораки: 3162
    • https://www.facebook.com/pages/Hemisko-I-Poliranje-Na-Vozila/373554479331896
« Одговори #2450 на: 27 Декември 2017, 13:50:25 pm »
Denes doagjam da si ja zemam kolata, spremajte kafe ...

Отсутен borcegrkov

• Почетник
  • *
  • Пораки: 6
« Одговори #2451 на: 13 Јануари 2018, 14:31:01 pm »
Дали некој има искуство со Kia Sportage 2016 1.6 GDI,совет дали да ставам плин?
Добри,лоши страни,цена итн...

Отсутен achtung

• Сениор
  • Пораки: 6642
« Одговори #2452 на: 13 Јануари 2018, 20:40:56 pm »
Па неможеш баш така да си ставиш плин на тој мотор, ќе фрлиш паричка и нема да ти тера само на плин колата.

Sent from ЗА ЖИВОТ ВО МАКЕДОНИЈА!!!
                   RRETH JETËS NË MAQEDONI!!!

Отсутен Bravo

• Редовен
  • Пораки: 1664
« Одговори #2453 на: 13 Јануари 2018, 22:14:11 pm »
Друже, со здравје да си ја возиш. Не си уништувај кеиф на кола. Каков плин какви бакрачи.

Sent from my SP551 using Tapatalk

Отсутен borcegrkov

• Почетник
  • *
« Одговори #2454 на: 14 Јануари 2018, 00:21:49 am »
Друже, со здравје да си ја возиш. Не си уништувај кеиф на кола. Каков плин какви бакрачи.

Хехе,фала ти

Отсутен plimont

• Модератор
  • Јуниор
    • galerija
« Одговори #2455 на: 15 Јануари 2018, 09:36:34 am »

За Kia Sportage 2016 1.6 GDI предвидено е вградување на Landirenzo Omegas Direct плински уред, посебно наменет за  GDI моторот на Вашата Kia (најверојатно се работи за код на мотор G4FD).Цената е 980 евра. Слободно може да се постави плински уред на ова возило, кај нас GDI моторите на Kia/Hyundai се меѓу најчестите Direct-injection мотори на кои вградуваме плински уреди. Специфика за сите Direct-injection мотори е тоа што бензиското вбризгување не може целосно да се исклучи, односно по вградување на плински уред возилото ќе троши15-20% бензин и 80-85% плин. Негативни страни се доста високата стартна инвестиција и делумното учество на бензин во вкупната потрошувачка. Позитивни страни се задржувањето на возните карактеристики (отстапување 2-3%) и секако заштедата во пари која се движи од 30 до 35% во однос на возење на бензиски погон. Што се однесува до ќеиф-от, кој секако е индивидуално работа, сепак сметам дека многу поголем ќеиф е колата да се вози на плин, отколку да стои во гаража.

Отсутен borcegrkov

• Почетник
  • *
« Одговори #2456 на: 15 Јануари 2018, 13:22:15 pm »

За Kia Sportage 2016 1.6 GDI предвидено е вградување на Landirenzo Omegas Direct плински уред, посебно наменет за  GDI моторот на Вашата Kia (најверојатно се работи за код на мотор G4FD).Цената е 980 евра. Слободно може да се постави плински уред на ова возило, кај нас GDI моторите на Kia/Hyundai се меѓу најчестите Direct-injection мотори на кои вградуваме плински уреди. Специфика за сите Direct-injection мотори е тоа што бензиското вбризгување не може целосно да се исклучи, односно по вградување на плински уред возилото ќе троши15-20% бензин и 80-85% плин. Негативни страни се доста високата стартна инвестиција и делумното учество на бензин во вкупната потрошувачка. Позитивни страни се задржувањето на возните карактеристики (отстапување 2-3%) и секако заштедата во пари која се движи од 30 до 35% во однос на возење на бензиски погон. Што се однесува до ќеиф-от, кој секако е индивидуално работа, сепак сметам дека многу поголем ќеиф е колата да се вози на плин, отколку да стои во гаража.

Фала мн,имам уште неколку прашања.Колку години имам гаранција на плинот,што опфаќа гаранцијата и какви трошоци би имал во иднина за плинот?

Отсутен duffymkd

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 134
  • Noob
« Одговори #2457 на: 15 Јануари 2018, 23:40:40 pm »

Јас се мислам за плин да ставам ама вакви коментари ме премислуваат цело време, што се случува со плинот за да го уништиш кеифот ?
Има некој листа од топ 5-10 причини зашто НЕтреба да ставиш плин ?

Отсутен Vlatce-Vectra

• Сениор
  • Пораки: 5653
« Одговори #2458 на: 15 Јануари 2018, 23:58:02 pm »
Epa cim imas lista voopsto ne stavaj plin i muski teraj na benzin i voopsto nema da se zamaras kolku trosi kolata i kolku kesharica izlaga od tvojot dzeb.Neznam nemi e jasno zosto tolku skeptici za plinovive koga se montiraat vo koli preku 20 god i do toj stepen se usovrseni sto nema zosto da se grizis. Projde ona vreme vika imav zastava 101 i motorot go zaebav od plinot ama toa bilo pred 15god.
Ako ti e strav teraj na benzin i voopsto ne razmisluvaj na ovaa tema ako ne fukni parite namesti plin i gas u patos :)

Отсутен Bumb

• Редовен
  • Пораки: 1196
« Одговори #2459 на: 16 Јануари 2018, 08:52:32 am »
Најдобро е колата у Македонија да ја возиш на бензин....

Ако си пратеник и ако ти плаќаат патни трошкови :)

Sent from my iPhone using Tapatalk