Првпат на форумот? Добредојдовте, и погледнете ги правилата!CARclub.mk е достапен и на Facebook како и на Twitter!
смени на МП, колега има ист проблем со фокус 1,4 кога полни на Лукоил плин
Здраво ПлимонтИнфо за местење плински уред на Опел Вектра 1.8 Z18XE / 20CM2113; ?
здраво имам тојота јарис 2004 1.0 16v vvt-i,ме интересира кој систем најмногу ќе и одговара,дали е пожелно да има капалка,и колку пари е воа задоволство?
Дали некој има искуство со Kia Sportage 2016 1.6 GDI,совет дали да ставам плин?Добри,лоши страни,цена итн...
Цитат: borcegrkov на 13 Јануари 2018, 14:31:01 pmДали некој има искуство со Kia Sportage 2016 1.6 GDI,совет дали да ставам плин?Добри,лоши страни,цена итн...Друже, со здравје да си ја возиш. Не си уништувај кеиф на кола. Каков плин какви бакрачи.Sent from my SP551 using Tapatalk
Цитат: borcegrkov на 13 Јануари 2018, 14:31:01 pmДали некој има искуство со Kia Sportage 2016 1.6 GDI,совет дали да ставам плин?Добри,лоши страни,цена итн...За Kia Sportage 2016 1.6 GDI предвидено е вградување на Landirenzo Omegas Direct плински уред, посебно наменет за GDI моторот на Вашата Kia (најверојатно се работи за код на мотор G4FD).Цената е 980 евра. Слободно може да се постави плински уред на ова возило, кај нас GDI моторите на Kia/Hyundai се меѓу најчестите Direct-injection мотори на кои вградуваме плински уреди. Специфика за сите Direct-injection мотори е тоа што бензиското вбризгување не може целосно да се исклучи, односно по вградување на плински уред возилото ќе троши15-20% бензин и 80-85% плин. Негативни страни се доста високата стартна инвестиција и делумното учество на бензин во вкупната потрошувачка. Позитивни страни се задржувањето на возните карактеристики (отстапување 2-3%) и секако заштедата во пари која се движи од 30 до 35% во однос на возење на бензиски погон. Што се однесува до ќеиф-от, кој секако е индивидуално работа, сепак сметам дека многу поголем ќеиф е колата да се вози на плин, отколку да стои во гаража.