Автор Тема: А-тест на плински уреди - искуства, прашања и совети  (Прочитано 81593 пати)

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
....
Кога јас правев, прашав за сообраќајната зошто мора нова, 3-4 месеци беше стара само....
Ми рекоја дека освен печатот ја менуваат и маста на возилото.
Не дека ја мерат пак со новата тежина, онака паушално си пишат.
...

ништо не е паушално. масата на возилото се покачува за боцата, и остатокот од опремата, и на самите документи од фирмата што ти го местела плинскиот уред, пишува тежини на се... таа тежина што е од тие документи, се додава на тежината од возилото... ништо не е паушално... ;)
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен User12

• Почетник
  • *
  • Пораки: 35
Одг: А-тест на плински уреди - искуства, прашања и совети
« Одговори #106 на: 19 Јануари 2025, 14:53:47 pm »
nekoj da ima iskustvo so problemov: Smeniv sobrakjajna pred nekoe vreme i ne primetiv deka vo novata sobrakjajna ne e staven pecatot za A-testot na plinot?! Sega, sakam da ja prodadam kolata i se prasuvam kako kje dokazam deka e atestiran?! Sto treba da napravam?

Присутен FiLo

• Легенда
  • Пораки: 7003
« Одговори #107 на: 19 Јануари 2025, 15:41:58 pm »
Назад на технички и ке им кажеш што е проблемот и ќе ти кажат што и како.

Мене преклани ми го имаа утнато датумот на важност на регистрацијата во сообракајна, и лани во јануари негде отидов на технички, ми рекоа од осигурителната дека датумот на полисата е точен, не е на сообракајната, иди на шалтерот на полиција.
Здраво здраво, датумов на полисава ми е до 24ти март 2024, а на сообракајнава до 24 февруари 2024.
Зема го пречкрта тоа 24ти февруари, во следното поле напиша 24ти марти 2024 и тоа е тоа.

Отсутен User12

• Почетник
  • *
« Одговори #108 на: 19 Јануари 2025, 16:17:38 pm »
Назад на технички и ке им кажеш што е проблемот и ќе ти кажат што и како.

Мене преклани ми го имаа утнато датумот на важност на регистрацијата во сообракајна, и лани во јануари негде отидов на технички, ми рекоа од осигурителната дека датумот на полисата е точен, не е на сообракајната, иди на шалтерот на полиција.
Здраво здраво, датумов на полисава ми е до 24ти март 2024, а на сообракајнава до 24 февруари 2024.
Зема го пречкрта тоа 24ти февруари, во следното поле напиша 24ти марти 2024 и тоа е тоа.
a sto ja nemam starata sobrakjajna ili toa nema vrska?

Отсутен Jimny

• Сениор
  • Пораки: 3518
« Одговори #109 на: 19 Јануари 2025, 16:26:29 pm »
nekoj da ima iskustvo so problemov: Smeniv sobrakjajna pred nekoe vreme i ne primetiv deka vo novata sobrakjajna ne e staven pecatot za A-testot na plinot?! Sega, sakam da ja prodadam kolata i se prasuvam kako kje dokazam deka e atestiran?! Sto treba da napravam?

Одиш на технички и кажуваш не сте ми ставиле атест во сообраќјна ти стават и толку ако не запрети со адвокат,најди кој бил на смена сеа има у систем кога ти потполнувале сообраќајна вработениот и решен проблем, мада нешто си матен не верувам дека не ти удриле печат поготово за плиниарки тука се ригорозни
You have to start with the truth. The truth is the only way that we can get anywhere. Because any decision-making that is based upon lies or ignorance can't lead to a good conclusion.

Отсутен User12

• Почетник
  • *
« Одговори #110 на: 19 Јануари 2025, 18:20:07 pm »

Одиш на технички и кажуваш не сте ми ставиле атест во сообраќјна ти стават и толку ако не запрети со адвокат,најди кој бил на смена сеа има у систем кога ти потполнувале сообраќајна вработениот и решен проблем, мада нешто си матен не верувам дека не ти удриле печат поготово за плиниарки тука се ригорозни
Ne znam sto e tuka matno.. srekja pa najdov slika od starata (na novata go nema pecatot i stampata):
« Последно менување: 19 Јануари 2025, 18:50:08 pm User12 »