Првпат на форумот? Добредојдовте, и погледнете ги правилата!CARclub.mk е достапен и на Facebook како и на Twitter!
Колку би чинело преправка од пуњачка под браник да се премести кај капакот за бензин? Се работи за фиат типо
Техничките решенија кои во моментов се достапни не овозможуваат прецизно покажување на нивото на плин во резервоарот. При првиот контролен сервис, на 1000-2000 км вообичаено правиме проверка и корекција на сензорот за ниво на плин.Количината на плин која може да ја прими резервоарот зависи од неговата номинална зафатнина и од притисикот кој го има пумпата во моментот на точење на горивито (сепак се работи за сад под притисок). Од досегашното искуство може да се каже дека во пракса плинските резервоари собираат 4 до 6 литри помалку од номиналната зафатнина, но на пумпа со повисок притисок резервоарот ќе се наполни целосно.Ќе ја искористиме приликава и малку да се пофалиме. Точно пред една година започнавме со сериско вградување на уредот Landi Omegas Evo. Во овој период од една година вградени се 1620 Omegas Evo уреди, од кои 1100 само во 2014 година. Досега овој уред се покажа одлично и ги оправда високите очекувања кои ги најавија инженерите на Ландирензо.
Цитат: ScarfaceMkd на 01 Јули 2014, 13:03:11 pmМе интересира колку би бил плински уред сега со летнава акција за Astra H 1.6 115hp и како се справуваат овие мотори со плински уреди?Opeloviot 1.6 motor vo Astra odlicno funkcionira na plinski pogon. Se raboti za standarden MPI motor, na koj cesto pati sme postavuvale ured, dosega ne se zabelezani problemi. Promotivnata cena na Easygas do krajot na ovoj mesec e 368 evra.
Ме интересира колку би бил плински уред сега со летнава акција за Astra H 1.6 115hp и како се справуваат овие мотори со плински уреди?
Цитат: plimont на 03 Јули 2014, 15:51:38 pmЦитат: ScarfaceMkd на 01 Јули 2014, 13:03:11 pmМе интересира колку би бил плински уред сега со летнава акција за Astra H 1.6 115hp и како се справуваат овие мотори со плински уреди?Opeloviot 1.6 motor vo Astra odlicno funkcionira na plinski pogon. Se raboti za standarden MPI motor, na koj cesto pati sme postavuvale ured, dosega ne se zabelezani problemi. Promotivnata cena na Easygas do krajot na ovoj mesec e 368 evra.Трае ли уште промотивната цена? Или ако не која му е регуларната цена? Која е разликата помеѓу тој уред и ланди омегас ево во случајов за мојата кола? Не би сакал да плаќам 200 евра повеќе доколку не е потребно. И како стоите со време следната недела, од 1ви сум на одмор и дали би можело да се заврши со инсталација и атест до тогаш?
Здраво Плимонт. Дали може да се монтира плински уред на Ford Focus 2003 година 1.6 Zetec-SE и која би била цената. Поздрав.
Дали плимонт (или некој друг што учестува во разговорот) може да ми каже нешто повеќе за плин кај мерцедеси? Пример C180 Или C200 Kompresor Е200...За мерцедес дизел веќе е докажано па ме интересира какви се бензинците со вграден плин.
Кој уред го препорачувате за Сеат Леон 2001-ва 1.8Т 132KW?