Автор Тема: ПЛИНСКИ УРЕДИ - прашања и одговори  (Прочитано 880104 пати)

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
Одг: ПЛИНСКИ УРЕДИ - прашања и одговори
« Одговори #1290 на: 22 Август 2014, 00:04:46 am »
Колку би чинело преправка од пуњачка под браник да се премести кај капакот за бензин? Се работи за фиат типо
20-тина евра+браникот ако ти е дупнат :)

Техничките решенија кои во моментов се достапни не овозможуваат прецизно покажување на нивото на плин во резервоарот. При првиот контролен сервис, на 1000-2000 км вообичаено правиме проверка и корекција на сензорот за ниво на плин.

Количината на плин која може да ја прими резервоарот зависи од неговата номинална зафатнина и од притисикот кој го има пумпата во моментот на точење на горивито (сепак се работи за сад под притисок). Од досегашното искуство може да се каже дека во пракса плинските резервоари собираат 4 до 6 литри помалку од номиналната зафатнина, но на пумпа со повисок притисок резервоарот ќе се наполни целосно.

Ќе ја искористиме приликава и малку да се пофалиме. Точно пред една година започнавме со сериско вградување на уредот Landi Omegas Evo. Во овој период од една година вградени се 1620  Omegas Evo уреди, од кои 1100 само во 2014 година. Досега овој уред се покажа одлично и ги оправда високите очекувања кои ги најавија инженерите на Ландирензо.

честитки за бројкава... не е мала бројка да инсталираш само еден тип на плиснки уред, а тек колку има од останатите модели...

п.с. како што разбрав се крчка нешто ново? на саем ке се презентира? или да си ќутам? ;)
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен VLATKO Џентлменот

• Сениор
  • Пораки: 6214
« Одговори #1291 на: 22 Август 2014, 00:06:17 am »
Не е дупнат под него е наместена пуначката,одкако ја спуштив колава знае по некогаш да ми закаши на високи тротоари затоа сакам да го дислоцирам

Отсутен ScarfaceMkd

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 196
« Одговори #1292 на: 22 Август 2014, 15:02:41 pm »
Ме интересира колку би бил плински уред сега со летнава акција за Astra H 1.6 115hp и како се справуваат овие мотори со плински уреди?

Opeloviot 1.6 motor vo Astra odlicno funkcionira na plinski pogon. Se raboti za standarden MPI motor, na koj cesto pati sme postavuvale ured, dosega ne se zabelezani problemi. Promotivnata cena na Easygas do krajot na ovoj mesec e 368 evra.

Трае ли уште промотивната цена? :) Или ако не која му е регуларната цена? Која е разликата помеѓу тој уред и ланди омегас ево во случајов за мојата кола? Не би сакал да плаќам 200 евра повеќе доколку не е потребно. И како стоите со време следната недела, од 1ви сум на одмор и дали би можело да се заврши со инсталација и атест до тогаш?

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
« Одговори #1293 на: 23 Август 2014, 00:45:38 am »
иди до кај нив.. јави им се. закажи на време, имаат малку гужвичка, ама лесно се справуваат со нејзе... попустот-промоцијата сеуште им важи...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен plimont

• Модератор
  • Јуниор
  • Пораки: 868
  • http://www.plimont.com тел.02/2554-666
    • galerija
« Одговори #1294 на: 23 Август 2014, 13:14:03 pm »
Колку би чинело преправка од пуњачка под браник да се премести кај капакот за бензин? Се работи за фиат типо

Kaj Tipo voobicaeno polnackata se postavuva na zadniot branik-stranicno, zad zadnoto desno trkalo. Vo momenov ne bi mozel da kazam so sigurnost dali ke moze da se postavi polnacka pod kapaceto za benzin, ogranicuvacki fakotor e tesniot prosor pod kapaceto. Cenata na intervencijata (ako stavame nova polnacka) e od 1000-1500 denari, vo zavisnost od tipot na polnackata.

Отсутен plimont

• Модератор
  • Јуниор
    • galerija
« Одговори #1295 на: 23 Август 2014, 13:29:51 pm »
Ме интересира колку би бил плински уред сега со летнава акција за Astra H 1.6 115hp и како се справуваат овие мотори со плински уреди?

Opeloviot 1.6 motor vo Astra odlicno funkcionira na plinski pogon. Se raboti za standarden MPI motor, na koj cesto pati sme postavuvale ured, dosega ne se zabelezani problemi. Promotivnata cena na Easygas do krajot na ovoj mesec e 368 evra.

Трае ли уште промотивната цена? :) Или ако не која му е регуларната цена? Која е разликата помеѓу тој уред и ланди омегас ево во случајов за мојата кола? Не би сакал да плаќам 200 евра повеќе доколку не е потребно. И како стоите со време следната недела, од 1ви сум на одмор и дали би можело да се заврши со инсталација и атест до тогаш?

Промоцијата на уредот EasyGas Green сеуште трае.  Во Вашата Астра и двата уреди ќе функционираат солидно. Изборот е помеѓу уред од највисоката класа- Ланди Омегас Ево, и уред од средната класа -EasyGas Green. Ве молам да не контактирате на некој од нашите тел. броеви (02 2554 666, 075 239 886) за да закажеме термин за монтажа, има доволно време да се заврши и постапката за атест пред 1-ви септември.

Отсутен Ichisima

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 169
  • Ербап
« Одговори #1296 на: 23 Август 2014, 13:57:45 pm »
Здраво Плимонт. Дали може да се монтира плински уред на Ford Focus 2003 година 1.6 Zetec-SE и која би била цената. Поздрав.

Отсутен Диневски

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 492
  • www.imagine.mk
« Одговори #1297 на: 24 Август 2014, 01:18:28 am »
Дали плимонт (или некој друг што учестува во разговорот) може да ми каже нешто повеќе за плин кај мерцедеси? Пример C180 Или C200 Kompresor Е200...
За мерцедес дизел веќе е докажано па ме интересира какви се бензинците со вграден плин.

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20632
« Одговори #1298 на: 24 Август 2014, 01:55:10 am »
Најточни и најверодостојни информации можеш да добиеш само од нив, така да ја би ти препорачал да почекаш одговор, имајќи предвид дека имаат премногу работа.
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен Диневски

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 492
  • www.imagine.mk
Одг:
« Одговори #1299 на: 24 Август 2014, 11:24:50 am »
Ќе почекам не е проблем само да не ме прескокнат веќе по 3пат хаха

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20632
Одг:
« Одговори #1300 на: 24 Август 2014, 13:09:52 pm »
Хммм... кога е веќе таква ситуација, најдобро јави се на телефон. Верувам дека е ненамерен превид.
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен mmm121

• Сениор
  • Пораки: 3799
  • Ford Focus MKI 1.6 & MKII 1.4
« Одговори #1301 на: 25 Август 2014, 19:42:05 pm »
Кој уред го препорачувате за Сеат Леон 2001-ва 1.8Т 132KW?

Отсутен plimont

• Модератор
  • Јуниор
    • galerija
« Одговори #1302 на: 26 Август 2014, 09:17:59 am »
Здраво Плимонт. Дали може да се монтира плински уред на Ford Focus 2003 година 1.6 Zetec-SE и која би била цената. Поздрав.

Форд Фокус, и во варијантата со 1,6 Зетек мотор, е возило на кое често вгрдуваме плински уред. Наша препорка е да се постави Ланди Омегас Ево уред, со торусен резервоар од 42 или 47 литри, и дозатор со масло за дополнителна заштита на вентилите. Цената на системот е 610 евра

Отсутен plimont

• Модератор
  • Јуниор
    • galerija
« Одговори #1303 на: 26 Август 2014, 09:32:27 am »
Дали плимонт (или некој друг што учестува во разговорот) може да ми каже нешто повеќе за плин кај мерцедеси? Пример C180 Или C200 Kompresor Е200...
За мерцедес дизел веќе е докажано па ме интересира какви се бензинците со вграден плин.

Во сите Мерцедеси со стандарден 4-цил. МПИ мотор, (во пракса тоа важи со сигурност за  Мерцедес- возилата произведени по 1997 година ) без проблем се поставува плински уред. Тоа важи и за Kompresor моторите на Мерцедес, кои исто така сосем добро се однесуваат на плински погон. Проблематични за поставување на плински уред се постарите модели на Мерцедес од почетокот н 90-тите години.

Отсутен plimont

• Модератор
  • Јуниор
    • galerija
« Одговори #1304 на: 26 Август 2014, 09:50:03 am »
Кој уред го препорачувате за Сеат Леон 2001-ва 1.8Т 132KW?

Кај турбо-моторите на VW групацијата  редовно вградуваме Ландирензо уреди. За 1,8Т варијантата со 132kw веќе е потребно да се постави турбо верзија на Омегас Ево уредот која е за 40-тина евра поскапа од стандардната- односно околу 610 евра со торусен резервоар