Автор Тема: ПЛИНСКИ УРЕДИ - прашања и одговори  (Прочитано 880079 пати)

Отсутен Gabau

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 489
Одг: Re: ПЛИНСКИ УРЕДИ - прашања и одговори
« Одговори #1260 на: 05 Август 2014, 13:44:05 pm »
@plimont која е цената за плински уред за Форд фокус мк2.5 1.4 80 кс со торусна боца? Пошто ќе се подигне дното на багажникот дали имате некој материјал за тоа да се изнивелира?

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
Одг: ПЛИНСКИ УРЕДИ - прашања и одговори
« Одговори #1261 на: 05 Август 2014, 23:47:02 pm »
плимонт не ти го прават тоа (подигнувањето т.е. нивелирањето), а во суштина многу едноставно се решава, со стиропор... впрочем има дечки тука што го решија тоа на свој начин, се надевам ке се изјаснат....

за цената ке ти пишат они...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20632
« Одговори #1262 на: 05 Август 2014, 23:54:01 pm »
@plimont која е цената за плински уред за Форд фокус мк2.5 1.4 80 кс со торусна боца? Пошто ќе се подигне дното на багажникот дали имате некој материјал за тоа да се изнивелира?

Стиропор 5ка, ќе си земеш потребни димензии и ќе го профилираш. Ја кај мене исеков и делчиња како џепчиња за оставање потребни ствари и стварчици, наместо да ми се шуњаат низ багажник.

The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен Gabau

• Јуниор
  • **
« Одговори #1263 на: 06 Август 2014, 07:43:23 am »
Слично и ја размишљав, или тврдо пресован стиропор или да им ги земам на децата пазлите (оние на под што се ставаат), па да се скрои, мада мислев они да не имаат од оној сивиот стиропор (алатот во резервното тркало што е сместен).
Прашање до @Onak, пошто имаш спомнато дека кај тебе на над одреден број на вртежи освен плин се вбризгува и одреден процент на бензин, која би била твоја препорака за овој мотор (форд 1.4), над колку обртаи колку % бензин да фрла?

Отсутен achtung

• Сениор
  • Пораки: 6642
« Одговори #1264 на: 06 Август 2014, 08:19:24 am »
@Gabau Саше од Плимонт ке и забае на лаптопот едно 3-4 минутки а твое ке биде само да возиш и да си свиркаш.

Отсутен Gabau

• Јуниор
  • **
« Одговори #1265 на: 06 Август 2014, 08:34:44 am »
Верувам дека е така, мене само ми останува покасно да се јавам до кај нив и да прашам дали имаат опција со мастер на 12 рати.и одма да закажам термин :)

Отсутен achtung

• Сениор
  • Пораки: 6642
« Одговори #1266 на: 06 Август 2014, 08:48:19 am »
Ова е сигурно, за друго плус они ке ти кажат:
Plakanjeto, osven vo gotovo, moze da se napravi i so bilo koja kreditna karticka (so Visa ili Master od STB moze da se plati do 6 rati bez kamata), ili moze da se aplicira za namenski kredit vo Plimont, koj se odobruva preku Stopanska Banka, samo so licna karta bez ziranti.

Plimont ima dogovor za sorabotka so MVR, ARM, UJP, Makedonska Posta, Osnoven Sud Skope 1 i 2, Apelacionen Sud Skopje, AD Mepso, Makedonski Zeleznici – Infrastruktura i Transport, JSP Skopje, Fond za PIOM, ELEM – HEC Treska, Energetika i Direkcija, Katastar na Nedviznosti, ONE Telekomunikacii, JP Gradski Parking, Kontrola na letanje i drugi, a so koj se ovozmozuva vrabotenite vo ovie institucii i kompanii da plakaat na 12 rati bez kamata so zadrska na plata.

Отсутен onak

• Легенда
    • КАНО еко системи
« Одговори #1267 на: 06 Август 2014, 10:48:45 am »
Слично и ја размишљав, или тврдо пресован стиропор или да им ги земам на децата пазлите (оние на под што се ставаат), па да се скрои, мада мислев они да не имаат од оној сивиот стиропор (алатот во резервното тркало што е сместен).
Прашање до @Onak, пошто имаш спомнато дека кај тебе на над одреден број на вртежи освен плин се вбризгува и одреден процент на бензин, која би била твоја препорака за овој мотор (форд 1.4), над колку обртаи колку % бензин да фрла?

може но и немора да уфрла бензин... мене ми е за перформанси па си играм, час го гасам час го палам тоа... додуша во последен период ми е изгасено... инаку, над 4900 обртаи, може да ти е потребно.. тоа ке ти служи за престигнување на камион на пример на автопат или обична улица.. и не е додавање бензин во смешата туку е комплетно префрлање на бензин... тоа јас што си имам експериментирано, тоа е друга тема и друг муабет... моите експерименти не се за секојдневна употреба...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk

Отсутен nikolaa

• Почетник
  • *
  • Пораки: 37
« Одговори #1268 на: 06 Август 2014, 17:21:51 pm »
Zdravo Plimont imam citoren c4 1.4 2005 god i se odluciv da namestam plin poradi visokata potrosuvacka.E sega site mi ja polnat glavata deka citroen c4 imal problemi pri vozejne na plin i da pazam kakov plin potocno od koja marka da namestam.
Ve prasuvam za sovet koj plin odgovara na ovaa kola za potoa da nemam problemi.Pozdrav
« Последно менување: 06 Август 2014, 17:33:17 pm nikolaa »

Присутен plimont

• Модератор
  • Јуниор
  • Пораки: 868
  • http://www.plimont.com тел.02/2554-666
    • galerija
« Одговори #1269 на: 09 Август 2014, 13:05:21 pm »
Plimont moze li da mi kazete cena za montaza na plin na Audi A6 1.8T 1999/2000

Цената е стандардна како и за обичен МПИ мотор - 570 евра. Цената е за Омегас Ево плински уред со торусен резервоар кој се поставува на место на резервно тркало.

Присутен plimont

• Модератор
  • Јуниор
    • galerija
« Одговори #1270 на: 09 Август 2014, 13:17:07 pm »
плимонт не ти го прават тоа (подигнувањето т.е. нивелирањето), а во суштина многу едноставно се решава, со стиропор... впрочем има дечки тука што го решија тоа на свој начин, се надевам ке се изјаснат....

за цената ке ти пишат они...

Наша препорака за Фокус 1.4 е Ланди Омегас Ево уред со торусен резервоар од 42 или 47 литри. Цената е 570 евра, со евентуална доплата од 40 евра за дозатор (капалка) за дополнителна заштита на вентилите. Да не се повторувам со колегите од форумов, и јас се согласувам дека во ваков случај прилично добро решение е тврдо пресуван стиропор, со кој се потполнува просторот околу плинската боца. Со тоа се израмнува дното на гепекот, а се работи за лесен материјал кој не претставува додатен баласт во возилото.

Присутен plimont

• Модератор
  • Јуниор
    • galerija
« Одговори #1271 на: 09 Август 2014, 13:26:39 pm »
Верувам дека е така, мене само ми останува покасно да се јавам до кај нив и да прашам дали имаат опција со мастер на 12 рати.и одма да закажам термин :)

Во моментов имаме навистина голем избор на варијанти за плаќање, меѓудругото ги примаме сите кредитни картички. Не би било лошо да се слушнеме на телефон за да видиме која опција најмногу ќе одговара.

Присутен plimont

• Модератор
  • Јуниор
    • galerija
« Одговори #1272 на: 09 Август 2014, 14:14:48 pm »
Zdravo Plimont imam citoren c4 1.4 2005 god i se odluciv da namestam plin poradi visokata potrosuvacka.E sega site mi ja polnat glavata deka citroen c4 imal problemi pri vozejne na plin i da pazam kakov plin potocno od koja marka da namestam.
Ve prasuvam za sovet koj plin odgovara na ovaa kola za potoa da nemam problemi.Pozdrav

Во неколку наврати и порано пишувавме за Цитроен Ц4 и Пежо 307 со 1,4 мотор.
Околку изборот на плински уред -кај овие возила вградуваме исклучиво Ланди Рензо плински уреди, кои се опремени со брз софтвер и брзи инјектори и сосем добро се усогласуваат со 1,4 моторот на Ц4. Наша препорака е Ланди Омегас Ево уредот со торусен резервоар од 47 или 52 литри, кој би се поставил на место на резервно тркало. Цената е 570 евра.
Цитроен Ц4 не е толку проблематично возило за плин, но потребно е искуство за да се изведе добра монтажа и добра софтвеска калибрација.
Во секој случај кај ова возило останува проблемот со паѓање на стрелката за бензин кон ,,0,, иако возилото троши плин. Ова е типично за сите Цитроен и Пежо возила произведени по 2000 год. По секое ставање на бензин, покажувањето ќе се ресетира и ќе се прочита вистинското ниво на бензин.

Отсутен Drive-r

• Легенда
  • Пораки: 7476
  • FB Vlecna Suzba Niko-m
« Одговори #1273 на: 11 Август 2014, 23:08:57 pm »
Дали при полна боца плин треба да покажува една диода помалку?
До сега никогаш не покажало полно со сите диоди.

Отсутен onak

• Легенда
    • КАНО еко системи
« Одговори #1274 на: 11 Август 2014, 23:52:04 pm »
не.. ке појдеш да ти го штелнат давачот на самата боца... тоа е интервенција (нај често) од 2-3 минути. од зади, кај боцата, на мерачот електронски, кај сензорите, се поместува магнетчето на стрелката малку полево-подесно, ама поарно не пипај ти, за да не изгубиш гаранција... магнетите се нај често без проблем поставени фабрички-централно, ама зависи од боца до боца различно реагираат. некогаш треба малку да се дотера. кај мене на пример покажува фул се додека не дојде до пола боца, па од тука почиња диодите да покажуваат колку е... инаку на една кола од 10.000 е зеабан мерач, сакам да кажам реткост е тоа, премногу мала реткост...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk