Ај да му одговорам на Рики, сега ја гледам темата.
Прво еве го огласот од мобилните, со слики од самите мобилни
http://forum.carclub.mk/index.php/topic,18709.0.html
Едниот (HTC) го зеде Onak и еве нека кажи тој дали беше се како што му објаснав по пп или го заебав и него.
Е сега за Алкателот
1. Слики има во темата без и со маска, се гледа состојбата на мобилниот плус пошто се користеше и го доби со се силиконска маска и не беше изваден од неа не заприметив некакво поголемо оштетување а и немаше ништо посебно за да речиш сум те "заебал".
2. Еве ја порака од тебе :
- Druze za alkatelot ako biva na 1200 so moi trosoci za kargo,pod uslov ekranot da ne e greban :-)
- И мој одговор : Бива друже, ќе ти пуштам утре слики од екранот да се увериш дека не е гребен, има заштитна фолија на него и под неа нема ни гребка, а ни на неа. Како и да е ќе добиеш слики. Поздрав.
На што ти одговори
- Nema problem druze cim velis deka nema grebnatinki,taman rabota do tolku da ne si veruvame :-) ,bitno mi kaza deka raboti na site mrezi i gledam so nego 4gb memoriska...slobodno prakaj eve ti podatoci
Значи како што побара така и го доби, без гребнатинки на екранот, работи на сите мрежи и плус гратис меморска од 4 гига и футрола... комплет со полнач и документи како и кога е купен.
Дугмето за отклучвање работеше супер, мобилниот се користеше до последен момент пред да ти биди испратен по карго, џабе ќе се убедваме дали чинело или не, јас ќе тврдам дека во мене работеше како што треба, а ти ќе кажваш дека не ти работело... дали се оштетило при транспорт или тебе не те бива незнам.
Друго за акаунтот незнам што да ти кажам, сигурно можело да се најавиш и од твој акаунт ама не си знаел каде и како, тоа не е проблем со мобилниот туку со корисникот.
Мобилниот беше работен прво од брат ми кој го купе нов, па потоа од женската моја. Имаше нов дисплеј ставен пред 2 месеци кој ме кошташе 1500 денари, мемориската картичка 400 денари.... а ти го доби за 1 200 денари и сум те заебал.
Условите кои ги побара за мобилниот ти беа исполнети, како што побара така и беше, слики лично од мобилниот имаше и цената беше повеќе од фер. Ако уште мислиш дека сум те заебал, алал нека ти е.
Ај јас да те прашам неколку работи
1.Дали онак го видел Алкателот,слободно нека каже каков е бил,значи телефонот имаше силиконска маска ама под силиконската маска беше целиот исчукан,стакленцето на камерата беше целото изгребано и камера имаше рамно како VGA,на форумот телефонот ти е сликан во темница и башка беше од долната страна целиот исчукан (кога телефон има силиконска маска за мене е логично да не е изгребан/чукан позади) плус тоа не гледам некоја логика на исчукан телефон да го носам во маска,да реков и во првиот пост дека телефонот на екранот нема гребнатини и има фолија,за позади ништо не те прашав како е сочуван (тоа го пишав и во првиот пост)и тоа е како оправдано АМА ДЕКА ТЕЛЕФОНОТ КАКО СЕГА ШО ПИША ПОГОРЕ ДЕКА НЕ Е ИЗВАДЕН ОД МАСКА,НЕ ЗАЕБАВАЈ МОЛИМ ТЕ
2.Не сум добил никакви документи со него ни кога е купен ни од каде е купен така да не зборувај на памет,значи телефонот го добив со кутија од сони ериксон W100 (Spiro),внатре беше телефонот со 4гб мемориска,црвена гумена маска и самсунг полнач (од старите модели БЕЗ УСБ Кабел)
3.Дугмето не работеше како шо треба,и не убедувај дека се оштетило при транспортот (карго),и ако мислеш дека јакиот телефон шо не можам да се управам,не ме зафркавај,телефонот не беше за мене ама кога ја увидов состојбата ми беше срам да го предадам на тој шо требаше,и му пренесов дека телефонот не е пратен по карго
4.Мислам дека ти воопшто го немаш погледнато телефонот (ако е твој),ми зборуваш како друг телефон да си ми пратил
5.имаше веке 2 акаунти од кој беше најавен од кој и ништо не можеше да се симнува апликации,кога одеш у Play Store бараше пасворд за акаунтите,не можеше да се логира уште 1 акаунт,едноставно телефонот беше кракиран,не можеше да се рестартира
6.Ајде веке кажи ако јас немам поима од телефони зошто ти не си го рестартирал?или и ти не се разбираш сигурно?
7.Не ме интересира ши си менувал екран за 1500 денара,картичка 8гб ти е 250 денара,од кај си ја најдел ти 4гб за 400 денара повторно не ме интересира,јас купив кола 5200 евра па ја слупав,и ја дадов за 600 евра и сеа да му барам на тој 4000 евра да ми даде?(поентата е дека едноставно толку вреде)
8.Ти пишав уште на 9 декември,зошто досега ништо не одговори,јас го платив телефонот 1200+карго 120+30км одев до карго и истрошив 200 денара и сеа испага 1520 денара,а го дадов за 800 денара
9.Од мене толку,битно доверба немам повеке
10.Позитивно искуство имам со 4-5 форумџии од кои веке сум купил ствари и сум немал проблеми
11.Темава ја отворив за секој да се изјасни ако некој има негативно искуство со купување на предмет со членови од carclub,мислам дека и треба да постои таква тема но без расправии и закани,едноставно на купувачот ако не е тоа шо очекува од продавачот тогаш нека се договорат тие,а ако одбива продавачот да контактира тогаш купувачот нека се изјасни во темава,исто треба да се отвори и за позитивни искуства или ова да се преименува во позитивни/негативни искуства со продажба на предмети (од членови на carclub)