Ве читав до сега на темава, сакам сеа и ја да пишам нешто за свифтот:
Имав прилика да го извозам со највисоката опрема..
Прво ми остави впечаток внатрешноста - ЕКСТРА епте ме потсеќаше на поло на голф, сериозно ама ептен квалитетно ми се виде..тоа за УСБ се отвараше како во Леон ( ваљда и кај голфот е исто не сум заприметил) значи дури мислам дека многу работи се позајмени од други марки! Сепак како и да е ептен супер и КВАЛИТЕТНО направено
Исто прво кога влегов, напред кај воланот ако беше тргнато знакќето S, ќе мислев дека сум у VW заради ова -
Ептен потсќа на VW..
Друго за високо високо е, мене не ми смета тоа е ствар на вкус до негде!!
Инаку за моторчето, јас лично очекуваав ептен многу повеќе, ама тоа јас и моите очекувања!
Реално сасвим солидно моторче, дури иако иам фиеста 1.25, моторот на сузуки е подобар...не се осеќаат коњите незнам колку драстично многу, ама е супер! очекував дека теба повеќе да "тегне" колата, ама не е баш така...потрошувачката е супер, помала од мојата фиеста!
На отворено исто ме изненади некако ми беше баш прифатливо комфорен и стабилен и се..значи во рамки на нормала де...Сакам да кажам немаше некој WOW филинг ама сасвим супе ауто
Уште еднаш да кажам Свифтот беше тој најопремениот со кожен волан, усб приклучоци, клима аутоматска..и дрн дрн јариња...и може затоа ми изгледаше стварно ептен секси...не ја знам обичната верзија без тие глупости!!