epa so taa bregasta,filter protocen i pogolemo TB ke dobies 75Ks,potrosuvackata moze da ripne ama se zavisi od toa kako vozis inace za bregasta polovna neznam kako ide cenata a za nova ako zemas se naogaat i mnogu podobri,mozes i da stavis klipovi so se klipnjaci od 16V koj se dosta polesni od tvojte.
Несакам сеа за сеа да р'чкам у мотор, клипови мипови, малце има пројдено
али за брегастата може да се распрашам, филтер веќе имам а TB незнам што е
тајминг белт ли е (лупнав) или нешто др. Е сеа имам приметено една работа, со другар што има 1.2 16в, незначително малце ми бега до 120км, нешто се шуткав по фиат форуми и дел од таа незначителна разлика демек била од нешто што се викало drive train loss, кој на 1.2 8в била идиотски мала. Тоа ни да тврдам ни да негирам неможам меѓутоа знам дека 1-2-3 брзина и те како иде малово. Имав и бмв 328, знам што е што. За 1.2че изненаден сум како иде. На друг другар со Пунто мк1 75ка му бегам по 1 кола од семафор до семафор. Огромна предност е тоа што тежи 850 кг. Е сеа малце ги поминав тие денови (да си ги мерам со други возачи по улици) затоа имам вакво, е сеа муабетот е бидејќи малце почиња да се губи, т.е мн време му треба од 140-180, дали малце од малце би се подобрил тој момент. Мала кубикажа е да, али ако има некоја си придобивка за тој дел може да се смета на тоа.