Автор Тема: Искуства со враќање на километража и нивно откривање :)  (Прочитано 47499 пати)

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55107
  • Махер
Raskazuvaj mi za novata mazda 2 te molam

http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/details.html?id=211188512&damageUnrepaired=NO_DAMAGE_UNREPAIRED&airbag=&fuels=DIESEL&usedCarSeals=&emissionClass=&categories=Limousine&isSearchRequest=true&ambitCountry=DE&climatisation=&zipcode=&doorCount=&vatable=&scopeId=C&adLimitation=&emissionsSticker=&minFirstRegistrationDate=2008-01-01&makeModelVariant1.makeId=17200&makeModelVariant1.modelDescription=amg&pageNumber=1

http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/details.html?id=211660956&damageUnrepaired=NO_DAMAGE_UNREPAIRED&airbag=&fuels=DIESEL&usedCarSeals=&emissionClass=&categories=Limousine&isSearchRequest=true&ambitCountry=DE&climatisation=&zipcode=&doorCount=&vatable=&scopeId=C&adLimitation=&emissionsSticker=&minFirstRegistrationDate=2008-01-01&makeModelVariant1.makeId=17200&makeModelVariant1.modelDescription=amg&pageNumber=1

http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/details.html?id=211329771&zipcode=&ambitCountry=DE&fuels=DIESEL&scopeId=C&emissionClass=&isSearchRequest=true&climatisation=&adLimitation=&vatable=&categories=Limousine&damageUnrepaired=NO_DAMAGE_UNREPAIRED&doorCount=&emissionsSticker=&usedCarSeals=&airbag=&minFirstRegistrationDate=2008-01-01&makeModelVariant1.makeId=17200&makeModelVariant1.modelDescription=amg&pageNumber=2

http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/details.html?id=210572803&categories=Limousine&fuels=PETROL&isSearchRequest=true&damageUnrepaired=NO_DAMAGE_UNREPAIRED&ambitCountry=DE&zipcodeRadius=&scopeId=C&climatisation=&adLimitation=&zipcode=&minFirstRegistrationDate=2008-01-01&makeModelVariant1.makeId=17200&makeModelVariant1.modelDescription=amg&pageNumber=1

http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/details.html?id=210860149&categories=Limousine&fuels=PETROL&isSearchRequest=true&damageUnrepaired=NO_DAMAGE_UNREPAIRED&ambitCountry=DE&zipcodeRadius=&scopeId=C&climatisation=&adLimitation=&zipcode=&minFirstRegistrationDate=2008-01-01&makeModelVariant1.makeId=17200&makeModelVariant1.modelDescription=amg&pageNumber=1

http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/details.html?id=211800296&fuels=PETROL&isSearchRequest=true&zipcode=&adLimitation=&doorCount=&categories=Limousine&airbag=&usedCarSeals=&scopeId=C&ambitCountry=DE&emissionClass=&export=NO_EXPORT&climatisation=&emissionsSticker=&damageUnrepaired=NO_DAMAGE_UNREPAIRED&vatable=&minFirstRegistrationDate=2008-01-01&makeModelVariant1.makeId=17200&makeModelVariant1.modelDescription=amg&pageNumber=1
Муабет на место.
ne se ogranicuvaat site na vozenje vo grad ili drzavavа
Пак муабет на место.

Отсутен MAPJAH

• Сениор
  • Пораки: 6993
  • Бенве сие бенве
Одг:
« Одговори #136 на: 11 Јули 2015, 10:22:48 am »
Martin,  ubav odgovor,  iskreno ocekuvav malku arogancija od tebe,  ko sto si znaes vo tvoj stil :).  ubava e mazdata,  samo mnogu e skapa.  pred nekoe vreme znam pisa patuvase nekade vo srbija so Mercedes e klasa (modelot nad 2003). sam znaes koja e razlikata, toa sakam da go kazam jas so kolite linkuvani po gore deka za  cena na nova mazda 2 (najmala klasa od mazda) moze da kupi premium sedan od rangot na mercedes audi bmw,  vw passat, mondeo, 159, insignia volvo,  i slicni,  koli so prifatliva kilometraza,  servisna istorija i nakrcani so oprema vo koi ke se osekas mnogu poubavo i posrekno

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 17780
  • Alfa Romeo Corruption 1.4 Turbo
Арогантно во цивилизиран муабет не настапувам. Кога ќе се уклучи дебилчина во муабет, тогаш да. Овој пат ќе се воздржам да вратам на неговата провокација.

Разликата е неопислива. Меѓуоскино растојание, суспензија и се натаму. На автопат беше прекрасна за возење, ама еве најискрено кажувам, со таа кола не би можел да живеам секојдневно. Преголема е за она за кое ние користиме кола во семејството а тоа е 90% градска вожња. Плус одржувањето... Превисоко за такозвано градско возило.

Затоа викам за просечно семејство. Секако дека половно возило е поефтино ако го начекаш одржувано и пазено, па и од таа градска класа. Ама мирот со кој возам и возат нова "посрана ахтунгова" Фиеста е неопислив.

Отсутен Mario_306

• Редовен
  • Пораки: 1177
  • Тоа ти е релативна работа...
Martin,  ubav odgovor,  iskreno ocekuvav malku arogancija od tebe,  ko sto si znaes vo tvoj stil :).  ubava e mazdata,  samo mnogu e skapa.  pred nekoe vreme znam pisa patuvase nekade vo srbija so Mercedes e klasa (modelot nad 2003). sam znaes koja e razlikata, toa sakam da go kazam jas so kolite linkuvani po gore deka za  cena na nova mazda 2 (najmala klasa od mazda) moze da kupi premium sedan od rangot na mercedes audi bmw,  vw passat, mondeo, 159, insignia volvo,  i slicni,  koli so prifatliva kilometraza,  servisna istorija i nakrcani so oprema vo koi ke se osekas mnogu poubavo i posrekno

Martin,  ubav odgovor,  iskreno ocekuvav malku arogancija od tebe,  ko sto si znaes vo tvoj stil :).  ubava e mazdata,  samo mnogu e skapa.  pred nekoe vreme znam pisa patuvase nekade vo srbija so Mercedes e klasa (modelot nad 2003). sam znaes koja e razlikata, toa sakam da go kazam jas so kolite linkuvani po gore deka za  cena na nova mazda 2 (najmala klasa od mazda) moze da kupi premium sedan od rangot na mercedes audi bmw,  vw passat, mondeo, 159, insignia volvo,  i slicni,  koli so prifatliva kilometraza,  servisna istorija i nakrcani so oprema vo koi ke se osekas mnogu poubavo i posrekno

Ок, може е скапа маздата и 15к евра се премногу пари за градско количе, ама како што кажав, на кого како му се потребите... Мене ептен ми се свиѓаат мечките што ги имаш постирано, ама јас не возам на отворено и немам потреба од појака кола, за кој к.. ми се 180-200кс за од семафор до семафор... Од линковите, едино би идел на C200 или евентуално C180 CDI фејслифтот, кои одговараат на моите потреби... Да не се разбереме погрешно и јас сум изгорен за мерџо... Мечка си е мечка, другото све зајци... ;D
Давам шлогиран дедо, или го менвам за друга недвижнина :)
;D ;D ;D

Отсутен Bicikle

• Легенда
  • Пораки: 10576
golfot go zedov so 150 000 km. Na 300 se prevrtuva na 000000. Ne vraten sigurno, ali koj znae kolku pati e prevrten xD

Отсутен Bicikle

• Легенда
  • Пораки: 10576
p.s. i pomiren sum so toa :P

Отсутен Allexxander

• Сениор
  • Пораки: 5841
Прво треба да си видиш дали РЕАЛНО имаш потреба од Мерцедес, односно од поголема кола не мора да е мерџан и да видиш дали ти со твоите примања можеш да си дозволиш такво возило и можеш прописно да го одржуваш како што треба. Колата не е само да ја купиш, ако беше така сите ќе возевме мерцедеси. Да земеш таква кола а да ти треба само за до работа и чат пат за надвор е жива глупост и спаѓа во она ,, купување кола на метро''. Ондак си ја купил за курназење и за ништо друго, дека е мердецес. Им нема помош на такви искомплексирани фаци. Не е страшно да земеш Мерцедес( стрикно од прв газда дали од тука дали од странство) не увезен, не од плац, доколку многу патуваш секојдневно и ти треба посигурно и покомотно возило. Така да, можеби е подобра опција од маздата, која е прескапа, ама не можеш некој да направиш будала дека купил Мазда, а не мерцедес за тие пари. И огромна е разликата помеѓу тие 2 работи, неописливо е чувството кога ќе земеш ново возило и кога со години ќе го осеќаш мирисот на ново. Огромен е меракот.  Кога ќе седнеш во веќе развозено на кое некој и го истерал кејфот го изамортизирал ентериерот и све по список,  не е тоа тоа па кој сака нека збори. Секој со својата потреба, секој со својот кејф, на крај краева си дава негови пари и ќе си земе што му душа сака.

п.с За 15 подобро ќе земам основен голф/леон отколку маздата искрено. Или Фиеста Титаниум еве и ќе ме фати далеку помалце.  Ич не ми праи кејф. Јас кога седнав во мазда 3 тотално се разочарав па сигурно 2ката не е подобра. Не ми остави никаков позитивен впечаток, ефтини материјали и катастрофално крут мењач.. Апла лошо им изгледаат оние екранчиња на средина кои штрчат не естетски и личат на кинески таблет!  Многу повеќе очекував со оглед на тоа што летаат со цениве и сакаат да глумат премиум.
« Последно менување: 11 Јули 2015, 13:04:29 pm Allexxander »

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
Одг:
« Одговори #142 на: 11 Јули 2015, 14:13:08 pm »
Мерцедес Ц класа не е голема кола. Меѓу најмалите седани е.

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
  • Пораки: 9226
Таман за секојдневни потреби, уше да имаме стандард нови да си земеме или барем до 3, 4 години стара

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20800
А некој има искуство со враќање на километража и откривање на такво возило?

Или битно 10 страни се тресе дали било подобро половно да се земе или ново. Бог да чува.

Ја затворам темава пошто врска нема со насловот. Ако сака некој од другите модератори нека ја отвори.
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен stef_stef

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 303
Враќани километри
« Одговори #145 на: 15 Јули 2015, 18:01:43 pm »
Знам дека имаше тема и се затвори, но ме интересира за искуство :)

Што се дешава со сервисниве книшки? Ги штанцаат и нив, или како? По мене малку е потешко бидејќи кај кола стара 5-10 години, веќе старее и хартијата и печатите бледеат. Исто така со налепници околу колата со дата и километри на промена. Има ли место за дубара? :)

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44367
  • Il Moderatore
Повторно отворена, држете се до темата, како и дали може да откриеме дали се враќани километрите, на старото возило. Искуства и мислења околу тоа.  Благодарам.

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен smole

• Сениор
  • Пораки: 3134
Што се дешава со сервисниве книшки? Ги штанцаат и нив, или како? По мене малку е потешко бидејќи кај кола стара 5-10 години, веќе старее и хартијата и печатите бледеат. Исто така со налепници околу колата со дата и километри на промена. Има ли место за дубара? :)

Сигурно ги штанцаат, а и за хартијата и печатите мора да има некоја финта.

Знам за фејк уметнички слики, ги потураат со кафе за да изгледаат постаро, ништо чудно и за книшкиве да се употребуваат слично лоу баџет финти.

Мене ме интересираат искуства на членови.

Отсутен negoznam

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 535
Барем кога лажат нека кријат траги, ебем ти стока неписмена.
Се јавувам на бројот чисто да потврдам, прашувам дали се сликите од колата и која километража е типот вика нормално од колата е и дека имала околу 157.000 хаха. Намерно не му кажав да не ја тргне сликата, вака можда ќе приметат повеќе луѓе.

http://www.reklama5.mk/AdDetails?ad=1670759

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
Не е 149000 бројката?