Автор Тема: Искуства со враќање на километража и нивно откривање :)  (Прочитано 47392 пати)

Отсутен achtung

• Сениор
  • Пораки: 6642
На таа пара ми нагласи дека двајца со 20 евра ќе ми дојдете на свадба, барем менито да го извадев :)

Отсутен MAPJAH

• Сениор
  • Пораки: 6991
  • Бенве сие бенве
Одг:
« Одговори #106 на: 09 Јули 2015, 11:52:04 am »
bidi sreken so nema da ti spakuvam cigla u celofan i gledaj na tie 20 kako premija oti period na odmori e.  tuku ne e toa temata da se vratime na nea, moabetot e sto e nov matiz podobar od golf 6 so 180000-200000km

Отсутен achtung

• Сениор
  • Пораки: 6642
Пази да не е подобар матизот :)

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55106
  • Махер
bidi sreken so nema da ti spakuvam cigla u celofan i gledaj na tie 20 kako premija oti period na odmori e.  tuku ne e toa temata da se vratime na nea, moabetot e sto e nov matiz podobar od golf 6 so 180000-200000km
Само ако се лажеме. Да кажеше UP па да се дискутира, или 900.000...

Отсутен Vlatce-Vectra

• Сениор
  • Пораки: 5915
sekogas doagja do izraz ona balkanskoto...
dali so ruzna devojka sam da uzivas ili so nekoja lepotica da uzivate 4-5 dusi.
ako nemame pari bitno bmw da se vozi da bidam viden u grad i na seafor,sto kje kazat komsiite,zenski se lepat.......
no togas nivoto na adrenalin opagja cim dojdes do prv defekt od 500 eura i pocnues da se presmetuvas,da places po forumi,po majstori,da baras nekoj zamenski delovi koj nemaat ni 30% kvalitet od orginalot bitno cika kure vozi bmw ili nekoj ostatok od otpad sto nekoj svaba radosen deka go prodal,prekupec srekjen deka dobro zarabotil,kupec srekjen deka go zaebal prekupecot i za 2000 eura kjaril jako bmw so 149000km,majstor sto si vika dobro e dodeka ima ovci kje ima i vuna..
svatete edna rabota so 250-300 eura plata nema kurcenje so jaki i skapi koli nemame nie standard za toa cudo da go odrzuvame.pustete si gi nozete kolku sto e cergata.

Отсутен MAPJAH

• Сениор
  • Пораки: 6991
  • Бенве сие бенве
Vlatce ne si u pravo, kako prvo zosto balkanskoto, na mobile.de pisuva deka kolite se prodavaat samo za balkan? zosto nekoj ne bi uzival vo komocija od pogolema klasa za ista cena na nov matiz? otidov lani vo opel, imaa nekoja ponuda za astra H osnoven model so 1.4 motor bez plin bela boja kako na dostavno vozilo, enterier eftinija, so plin izleguvase okolu 11 000 a koga ke se otplati okolu 15 000eur. tipot me ubeduvase deka koga ke mu ja otplatam ke moze da se zameni staro za novo i pak da si tece lizing, na prasanjeto kolku ke mi ja ceni koga vo momentov isti modeli kako toj disel odat za okolu 4 000eur mi kaza deka i taa bi ja cenele tuka nekade sto znaci i podole zatoa sto od oprema ima samo volan vrati i trkala. znaci za 5-6 god jas bi izgubil okpolu 10 000 za nisto, za kola sto ke mi stvara nervozi na otvoren pat, a ke trosi kako tenk vo grad. si kupiv polovna, fala bogu zadovolen sum, koga ke se resam da ja prodavam ne veruvam deka ke izgubam 10 000eur zatoa sto ne ni vredi tolku, koga ke ja parkiram se vrtam dva pati da ja poglednam zatoa sto mi pravi keif, opremena e so se sto mi treba i ima jak motor. problemi do sega nemalo, osven sto mi svetna EGR ventil od naftata na lukoil. A za toa deka novo e novo jas sum ubeden vo sprotivnoto, sekoj den sum na avtopat pretezno po germanija i gledam defekt cisto novi koli, pred nekoj den najnovata korsa sto stigna skoro kaj nas si ja kaci ADAC na slep i ja odnesoa, ne mi bese zgodno da slikam, mercedesi audi i slicni od po 50 000eur isto znaat da zastanat, zatoa ke recam se e sreka, ako se pogodi nekogas i staroto ke izogi poveke kilometri od novo.

Отсутен Marakana

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 886
Kade na mobile.de pisuva samo za balkan, dj nekoj link da vidam posto dosega sto gledav ne primetiv takvo nesto. Edinstveno vidov kaj nekoi oglasi export, ako mislis na takvo nesto.
Коме је суђено да буде јебан, том гаће саме падају

Отсутен Drive-r

• Легенда
  • Пораки: 7477
  • FB Vlecna Suzba Niko-m
Направи споредба цени export, import...

Возилата што се продаваат за во германија ретко кој се осудува км да враќа, да крпи ербези бидејќи ако се дознае ќе го казнат.
Возилата кои се за излез им се прави се и сешто, за тие возила и да се дознае дека има мучки нема казнување, затоа и цените на тие возила е третина, четвртина...

Моето возило да го купев во германија за германија со таа км и давачки ќе испаднеше многу поскапо од тука.

Отсутен smole

• Сениор
  • Пораки: 3134
Тоа на mobile.de што е Gross и Net е цена со и без ДДВ. Ако ја извезуваш колата ја плаќаш цела сума па после ти се враќа ДДВ-то.

Нема врска Import/Export.

Отсутен karajann

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 375
Одг: Искуства со враќање на километража и н&#
« Одговори #114 на: 10 Јули 2015, 00:12:24 am »
zosto nekoj ne bi uzival vo komocija od pogolema klasa za ista cena na nov matiz? otidov lani vo opel, imaa nekoja ponuda za astra H osnoven model so 1.4 motor bez plin bela boja kako na dostavno vozilo, enterier eftinija, so plin izleguvase okolu 11 000 a koga ke se otplati okolu 15 000eur. tipot me ubeduvase deka koga ke mu ja otplatam ke moze da se zameni staro za novo i pak da si tece lizing, na prasanjeto kolku ke mi ja ceni koga vo momentov isti modeli kako toj disel odat za okolu 4 000eur mi kaza deka i taa bi ja cenele tuka nekade sto znaci i podole zatoa sto od oprema ima samo volan vrati i trkala. znaci za 5-6 god jas bi izgubil okpolu 10 000 za nisto, za kola sto ke mi stvara nervozi na otvoren pat, a ke trosi kako tenk vo grad. si kupiv polovna, fala bogu zadovolen sum, koga ke se resam da ja prodavam ne veruvam deka ke izgubam 10 000eur zatoa sto ne ni vredi tolku, koga ke ja parkiram se vrtam dva pati da ja poglednam zatoa sto mi pravi keif, opremena e so se sto mi treba i ima jak motor. problemi do sega nemalo, osven sto mi svetna EGR ventil od naftata na lukoil. A za toa deka novo e novo jas sum ubeden vo sprotivnoto, sekoj den sum na avtopat pretezno po germanija i gledam defekt cisto novi koli, pred nekoj den najnovata korsa sto stigna skoro kaj nas si ja kaci ADAC na slep i ja odnesoa, ne mi bese zgodno da slikam, mercedesi audi i slicni od po 50 000eur isto znaat da zastanat, zatoa ke recam se e sreka, ako se pogodi nekogas i staroto ke izogi poveke kilometri od novo.
Не за џабе рекле дека ѓаволот се крие во деталите.
Колку да те информирам лани во јули Астра Х не се нудеше на продажба, го знам тоа затоа што една заинтересирана особа дојде со мене додека бев на сервис да праша. А што се однесува за 1,4 моторите со сигурност можам да ти кажам дека од пред повеќе од 2 години не се нудеа во Астра Х, тоа го знам бидејки кога ја купував Астрата пред 2 год. го немаше во понуда, туку само 1,6 бензин и 1,7 дизел.

Што се однесува во разлика помеѓу ново и половно има многу разлика. Имам кола со 220 000 км и можам да направам разлика колку кошта одржувањето сега, и на времето кога имаше на пример 20 000 км. И тоа само за потрошни работи, а да не збореме за недај боже некој дефект.
Во врска со финансирањето мислам дека мешаш баби и жаби, стави си камата и на тие 4-5 000 евра кои ке ги дадеш за половна, осигурај си ја каско и види колко ке изгубиш.

Со неколко зборови: млада женска подобар кејф прави од стара баба, па макар и на времето била манекенка.
« Последно менување: 10 Јули 2015, 02:45:50 am karajann »

Отсутен Vlatce-Vectra

• Сениор
  • Пораки: 5915
moabetot mi e deka sakame so 2000 eura da vozime koli sto se 2-3 klasi nad nasite dozvoleni moznosti.
edno e da otides sam da odberes kola od gore drugo e tuka prekupec sto ja nosi.
ima ogromna vistina vo toa sto nas prijatel dojden letovo od dojcland zivee tamo nekoj si 15 god. vika pa dobro be ovde kolite vi se poevtini od kaj nas a se tepate da nosite od germanija ne mu ide esapot nekako...
svaba  ne ti dava evtina kola so mala km..
se znae sto se uvezuva kaj nas i kolku e sve dotraeno i deka toprva pocnuvaat glavobolkite..
jas koga ostanav bez pari otidov u bg i levo alfa 156 1.8 1400eura desno punto 1.2 1400 eura..epa jas go zemav puntoto koe so 50 eura mu napraviv generalka od servis i delovite mu se zivo dzabe...

Отсутен SaseMajstorot

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 508
влатко... мој чоек..хехе многу се согласувам со тебе за ова. Лесно е да платиш за да ја купиш... а после што?? за некој 1000 денари не се пари за влог во колата, ама за мене се ... студент сум,пусто......али вака јабучица ми е 400д на рамено, дихтон глава 350, масло филтер 750 комплет... што и да се случи можеш да го платиш...

друга ствар... ОН ТОПИК -добар голф 3 во германија со 150-200 000 км кошта слично колку кај нас со " истата " километража.... стави плус носење и хомологација, табли... и ќе сватиш дека нешто не штима во приказната....

и не само километри.....кај нас увозот ги фати колите кои беа поплавени во словенија во 2000тите и се продаваа со цена на оштетени, а кај нас се препродаваа со мали санации за скоро нови.... пројде едно 2-3 години, испука китот и излезе корозијата - враг однио шалу!!! сега за кај сме????
далеку сме од возење добри коли половни, во сите сегменти....
Како Југо нема друго! - и поарно шо нема!

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55106
  • Махер
Одг:
« Одговори #117 на: 10 Јули 2015, 08:10:18 am »
Дихтунг.

Отсутен Ford Fikus

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 421
  • Ford Focus 1.4 mk2.5
Хехехее, подобро било половен Мерцедес, уникат, чисто фабрика со 180,000 км  (најверојатно реално блиску до милионче) одколку нов Матиз.
Епа отворете по форумов и видете дека само тие што купиле увезени коли пишуваат и молат за совети, те шкрипеле кочниците, те непалела кога била загреана, сецкала на мал гас, чадела малце па сеа чади многу и незнам што уште не. Зборите за губење на пари при препродавање, демек појше губиш ако продадеш нова кола отколку половна, да точно ама никој од вас не го есапи времето што го губите по мајстори и гаражи за да ви откријат што е проблемот со вашата уникатна кола, чисто фабрика (ако воопшто и ви откријат) па се рашетавате низ цел град барајки саглам мајстор за проблемот.

Отсутен Allexxander

• Сениор
  • Пораки: 5841
Сосема е во право Влатче. Мој чоек :)