Автор Тема: Најновиот Ајфон во вторник !  (Прочитано 59297 пати)

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 29590
    • CARclub.mk
Одг: Најновиот Ајфон во вторник !
« Одговори #135 на: 12 Октомври 2011, 20:33:58 pm »
Не ти кревам притисок бе. :)

Има некои грешки кои ги праат луѓе во македонија при преведување од Англиски што ми сметаат. „Ејпл“ е една од нив. Али друга тема.

Отсутен osmica8

• Легенда
  • Пораки: 11735
  • Архитект
« Одговори #136 на: 12 Октомври 2011, 20:38:13 pm »
ЗЕРОооо

OFF TOPIC!!!

:D :D :D :D :D :D

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 17441
  • Alfa Romeo Corruption 1.4 Turbo
« Одговори #137 на: 12 Октомври 2011, 20:40:38 pm »
Уууууу ова ^ беше ниско :D

Отсутен Banzai

• Blitzqueen
  • Легенда
  • Пораки: 9998
« Одговори #138 на: 13 Октомври 2011, 02:37:45 am »
@Мики Маус: Токму тоа е и мојот проблем со iPhone.

А за се тоа да го направиш ти требаат 3 саати. И тоа само ако прв пат се среќаваш со ајфон и решаваш сам да му правиш џеилбрејк и да му ги инсталираш сите апликации кои ти се потребни да функционира по твој мерак.

После само редовно го надоградуваш со разно разни апликации кои го прават супер забавен телефон за користење :)

Комплицираното трае 3 саати максимум и се прави само еднаш.

А што се однесува до продажбата кај нас, не би рекол баш дека слабо се продава. Како и во светот така и кај нас дел го купуваат дека е модерен, дел дека знаат и сакаат да го искористат неговиот потенцијал, а на дел им го дале на поклон ;D Али во секој случај има еден куп ајфони, а и добар дел од нив се купени нови или скоро нови за барем 20% помала цена од 500+ евра :)

Утре ставам iOS 5, па да видиме што ќе биде со него :)

BTW еве еден интересен податок:
За вкусовите не се дискутира, по нив се плука.

Отсутен Tommy

• Легенда
  • Пораки: 7240
« Одговори #139 на: 13 Октомври 2011, 04:02:50 am »
Според мене, галакси 2 е најдобриот дил што можеш да го добиеш за парите ...
Затоа и планирам N8 да ја сменам со Galaxy 2 ..

Отсутен MickeY MousE

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 147
  • *** Disney ***
« Одговори #140 на: 13 Октомври 2011, 08:48:20 am »
@Banzai

Се убаво си напишал, само корисникот кога купува производ, сака тој да биде готов производ.
Ова твоево знаеш како излегува..
Одиш во салонот на Порше, купуваш Голф со 80 коња и продавачот ти вика, сега уште ти фали бензин да си туриш, патот до Солун да го поминиш и да изгубиш 3 саати за да ти наместат турбо на колава, бидејќи џабе е Голф, нема да ти биде којзнае колку од корист.
Патот до Солун = времето да ги најдеш сите тие апликации на интернет
Времето за инсталација на турбото = времето за инсталација на истите

Ајде сега малку реален муабет за неговите недостатоци.

- нема нешто посебно кога се работи за неговата камера. Сликите на него изгледаат добро, но толку. Споредбата со Амоледот на Самсунг (ако некој воопшто се осмели да ја направи) е тотална лудост.
- нема вграден софтвер за обработка на документите.
- немаш подршка за популарните медиа и видео формати на фајлови од типот на АВИ. Ако сакаш да гледаш видео, ќе мораш да бараш формат кој му одговара на Ајфон.
- слушалките кои одат со него не се на нивото на кое треба да бидат.

Така да Ајфон како производ не е комплетен. За да биде комплетен и за да не биде пиратски сработен, ќе ти требаат уште најмалку толку евра колку што ќе го купиш. Ако на тоа додадеме дека апликациите се обновуваат и апдејтираат (односно не се конечни), на парите кои треба да ги додадеш за истиот им нема крај.

П.С. Не сакав да ги повторувам оние ситни да ги наречам проблеми кои можат да те извадат од такт.
(да не можеш да избришеш контакт кој те побарал, слика да не можеш да префрлиш, да не можеш број да си снимиш на СИМ картичката..)

Отсутен osmica8

• Легенда
  • Пораки: 11735
  • Архитект
« Одговори #141 на: 13 Октомври 2011, 10:53:03 am »
Готово ме убеди. Ќе го продадам мојот. Не ми брка сега работа, од кога ми кажа сето ова................

:( :( :(

Убавината на ај фон  е тоа што можиш да го модифицираш како сакаш и колку сакаш. Ти продаваат тебе пакетот на хардвер и софтвер кој функционира совршено. За разлика од друго апарати, кај кои и тоа не е средено.
Ти можиш да надополнуваш што сакаш во листава, ама џабе ти е затоа што никој нема да се откажи од својот ај фон, ниту пак ќе го вратиш од купување на ај фон.

Еве за пример само, сите овие муабети што ги пиша ги прочита девојка ми, таа абер нема од хакирање и нема ајфон, ама сака еден најмногу на цел свет. И само ти се изнасме на сите постови.

Кога така сакаш да ги карикираш работите, тогаш јас незнам зошто користиш windows? Тој нема програма за средување на документи, нема плеер за повеќето познати видео фајлови и многу други работи ги нема. Незнам зошто не се откажиш од него?

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 54948
  • Махер
« Одговори #142 на: 13 Октомври 2011, 10:58:21 am »
колку го искомплицира, најпростиот телефон за употреба на денешницава, тоа чудо едно.
Еве за пример само, сите овие муабети што ги пиша ги прочита девојка ми, таа абер нема од хакирање и нема ајфон, ама сака еден најмногу на цел свет. И само ти се изнасме на сите постови.

Отсутен Banzai

• Blitzqueen
  • Легенда
« Одговори #143 на: 13 Октомври 2011, 11:05:11 am »
Еве на пример девојка ми не ги прочита сите овие твои постови, дека што мајка бара да чита на carclub ;D

Иначе има и 2G, и 4 и блекбери, па не ми се жали дека мука и било да си симне апликација од нет и да си ја стави со itunes. Иначе е незаинтересирана за кракување, хакирање и остали заебанции. Она даде друг да отиде до Солун и да почека да се намести турбото, тоа време беше со другарките на кафе и оговараа за секакви глупости :)

Отсутен Tommy

• Легенда
  • Пораки: 7240
« Одговори #144 на: 13 Октомври 2011, 11:08:36 am »
колку го искомплицира, најпростиот телефон за употреба на денешницава, тоа чудо едно.

Станува најпрост откако што ве прочитав, го хакнеш, и симнеш едно кило софтвер, додека неговиот противник, е ready to go ..

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
« Одговори #145 на: 13 Октомври 2011, 11:08:49 am »
Еве на пример девојка ми не ги прочита сите овие твои постови, дека што мајка бара да чита на carclub ;D

Иначе има и 2G, и 4 и блекбери, па не ми се жали дека мука и било да си симне апликација од нет и да си ја стави со itunes. Иначе е незаинтересирана за кракување, хакирање и остали заебанции. Она даде друг да отиде до Солун и да почека да се намести турбото, тоа време беше со другарките на кафе и оговараа за секакви глупости :)
Кој црн Ајтјунс? Јас не сум отворил тоа, освен за музика. Инастлус само си симињаш, и крај на програмата. :)

Отсутен Banzai

• Blitzqueen
  • Легенда
« Одговори #146 на: 13 Октомври 2011, 11:19:35 am »
Редовно си пребацува музика ово оно преку компјутер, па кога и така уклучува itunes не и е мења многу :)

Отсутен MickeY MousE

• Јуниор
  • **
  • *** Disney ***
« Одговори #147 на: 13 Октомври 2011, 11:44:40 am »
@osmica8
Јас никого не убедував со моите постови. Јас само ги кажувам недостатоците на телефонот. Ич не ме занима дали твојот Ајфон ти бркал работа, дали ќе го продадеш или не.
Кој рече дека јас некого одвраќам да го купи истиот? Зарем сум напишал некаде, луѓе не го купувајте?
За разлика од вас двајцата, јас зборувам што имаш на теренот. Вие ми зборувате научна фантастика. За огромен дел од популацијата, тие апликациите за симнување, нивното барање, апдејт и незнам што е научна фантастика.
И пак ќе речам. Ако случајно некој ве праша што мислите за ајфон, вашиот одговор може да има две страни.
Едната е да му речите дека е одличен, ама да му ги надеведете сите работи кои треба да ги направи за да функционира истиот, по што сум убеден дека 95 % од оние со кои ќе разговарате нема да го купат.
Другата работа е да му речите дека е најдобар телефон, а да не му ги кажите неговите вродени маани. Истиоит ќе биде купен, ама убеден сум дека за брзо време (бидејќи сум бил сведок на таков настан), ќе дојде тој истиот пријател и од глава ќе ви удри.
И да завршам со тебе..
Повторно халуцинираш. Од каде знаеш дека јас каков оперативен систем користам? Од каде знаеш дали го апдејтовам истиот? Пак нешто видовит си станал?

@Deni
Неколку поста наназад сам наведе дека со малку нервоза и неколку симнати апликации телефонот станувал попрост за употреба.
Сега ми тврдиш дека тој е најпростиот телефон воопшто.
Нели гледаш дека тониш во жив песок?

@osmica8 @Deni
И после неколку страни пишување јас сеуште не видов контрааргументи на оние кои ги изнесов?
Јас не видов дека сте напишале да нешто што сум рекол за Ајфонот не е точно?
И што мене ме интересира што вашата девојка мисли за истиот? Ве праша некој за мислење од страна или халуцинирате?
Овде има луѓе кои во иднина можеби би го купиле чудово.
Редно е да му објасните со што ќе се соочат.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
« Одговори #148 на: 13 Октомври 2011, 11:46:24 am »
Ќе се соочат со најпрекрасното парче технологија во поглед на мобилна телефонија, кое воедно е наједноставно за употреба. :)

Отсутен MickeY MousE

• Јуниор
  • **
  • *** Disney ***
« Одговори #149 на: 13 Октомври 2011, 11:59:46 am »
Ќе се соочат со најпрекрасното парче технологија во поглед на мобилна телефонија, кое воедно е наједноставно за употреба. :)