Автор Тема: Најновиот Ајфон во вторник !  (Прочитано 59310 пати)

Отсутен MickeY MousE

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 147
  • *** Disney ***
Одг: Најновиот Ајфон во вторник !
« Одговори #165 на: 13 Октомври 2011, 13:42:02 pm »
Еве додека дополнувате, јас ќе се обидам да завршам.
Не со бројки и табели, со пракса и реалност. Па споредете сами, немам што да додадам веќе..

@Banzai
Никогаш не го реков Андроидот за совршен.
Мојот став беше и останува - Самсунг Галакси С2 е врв во телефонијата до 2011 година. Кој како сака нека си го сфати.
Јас одамна сфатив дека се докажувам со луѓе кои само низ слики го виделе како изгледа. Или најмногу го допреле со рака во некоја продавница.
Нема што веќе да се докажуваме. Има луѓе, имаат очи. Нека читаат што напишавме. Нека споредат.
Поздрав.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 54948
  • Махер
« Одговори #166 на: 13 Октомври 2011, 13:51:45 pm »
Се додека луѓето читаат што некој напишал, ќе си мислат свашта.

Пипнеш ли во рака Ајфон... Се е јасно.

Да нема ајфон, нема да има ни кој да го копира. :)

Отсутен ace-106

• Сениор
  • Пораки: 3468
« Одговори #167 на: 13 Октомври 2011, 15:12:43 pm »

Отсутен marjanot

• Следен од Hammond на Инстаграм.
  • Легенда
  • Пораки: 10944
  • 430i
« Одговори #168 на: 13 Октомври 2011, 15:17:19 pm »
Тоално е небитно кој колку иљади апликации има, многу е побитна тежината на апликациите, односно одредена апликација да ти го олесни животот, да ти помогне. А такви имаат и Андроид и Епл. Јас неверувам дека било кој корисник, без разлика на платформата што ја користи пробал повеќе од 100 апликации, вклучувајќи тука и разно разни прдалици, имитации на чаша пиво и слични лајт сејбри.

@Deni и @8: има ли македонски апликации за аЈФон? На македонски јазик, функционални во Македонија.

П.С. Ако некој што користи аЈФон не може да се снајде на Андроид и ако некој користи Андроид а не може да се снајде на аЈФон, тогаш за него не е смарт-фон. Јузер интерфејсот кај двете платформи е доведен до совршенство и и стварно човек кој неможе да се снајде не заслужува повеќе од некоја Нокија со екран 65к и миди мелодии. Со таа разлика што кај Андроидот корисникот може сам да одреди како сака да изгледа, работи и колку ќе му биде функционален.

Отсутен osmica8

• Легенда
  • Пораки: 11735
  • Архитект
« Одговори #169 на: 13 Октомври 2011, 15:21:42 pm »
Има апликации на македониски јазик. Ако го подесиш ајфонот да е дифолт во Мк, тогаш само мак апликации ти дава. Еве завчера ја симнав на АМСМ апликацијата и работи одлично.
Можно е повеќе да има за андроид, дека тие решиа да направат натпревар за најдобра апликација и се појавие еден куп луѓе од мк.

Отсутен Banzai

• Blitzqueen
  • Легенда
  • Пораки: 9998
« Одговори #170 на: 13 Октомври 2011, 15:23:18 pm »
Моментално имам 100 апликации на телефонот, а го користам многу кратко и има избришано сигурно уште 20тина. Планирам бар уште 20тина да ставам кои што ќе ми вршат работа.

АМСМ и таксена марка се апликации на македонски јазик кои функционираат а ги имам.

@Томи
Ма свеедно кој е најбрз и најдобар, ништо не ми мења :) Читајќи за iOS5 налетав на табелата, иначе не ме интересираат споредби моментално затоа што не планирам да го менувам ајфонот во скоро време, бар не за некој друг освен понов ајфон.
За вкусовите не се дискутира, по нив се плука.

Отсутен ace-106

• Сениор
  • Пораки: 3468
« Одговори #171 на: 13 Октомври 2011, 15:25:13 pm »
                    T3 Gadget Awаrds е најголемото шоу за доделување награди во категоријата на гаџети кое од 2007-ма во Лондон секоја година ги прогласува најдобрите технолошки уреди претставени во тековната година. Овојпат, изборот донесе неколку изненадувања и неколку очекувани победи при прогласувањето.

Samsung Galaxy S2 беше прогласен за телефон на годината на овогодинешниот избор, неочекувано победувајќи го iPhone 4 на Apple.

Лансиран во мај, Galaxy S2 е скоро цела година понов од iPhone 4 кој беше во трка за овогодинешните Т3 награди. Покрај производот на Apple, во трка за најдобар мобилен телефон беа и HTC Sensation, Motorola Atrix, Sony Ericsson Xperia Arc и HTC Incredible S. Ова е прв пат во три години оваа престижна награда да ја земе телефон кој не е на Apple или HTC.

http://kajgana.com/najdobrite-tehnoloshki-uredi-za-2011

Отсутен Tommy

• Легенда
  • Пораки: 7240
« Одговори #172 на: 13 Октомври 2011, 15:37:20 pm »
Го пишав јас истото тука, неколку страни наназад, ама одредени луѓе мислат дека се поначитани од експертите...

Нема што да додадам повеќе, наградите зборуваат за себе ...

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
« Одговори #173 на: 13 Октомври 2011, 15:42:38 pm »
Моментално имам 100 апликации на телефонот, а го користам многу кратко и има избришано сигурно уште 20тина. Планирам бар уште 20тина да ставам кои што ќе ми вршат работа.

АМСМ и таксена марка се апликации на македонски јазик кои функционираат а ги имам.

@Томи
Ма свеедно кој е најбрз и најдобар, ништо не ми мења :) Читајќи за iOS5 налетав на табелата, иначе не ме интересираат споредби моментално затоа што не планирам да го менувам ајфонот во скоро време, бар не за некој друг освен понов ајфон.
Исклучиво понов Ајфон, друго не доаѓа предвид. Секоја чест за конкуренцијата, ама крајно субјективно ќе кажам, за мене не ни постојат.

П.С. Колку нервози има девојка ми со Експеријата Мини, само му изнаоѓа глупости. :) Чека да си купам понов ајфон, за да си добие половен од проверен човек. :)

Отсутен Banzai

• Blitzqueen
  • Легенда
  • Пораки: 9998
« Одговори #174 на: 13 Октомври 2011, 15:46:06 pm »
Сега има ајфон 4С кој е само 5 месеци понов од Галакси, што е помала разлика меѓу 4 и Галакси :) Па треба тие да се споредат.

Во секој случај трите телефони се одлични и во топ3 или еве топ5 да не ми спомне некој други два ;D
За вкусовите не се дискутира, по нив се плука.

Отсутен osmica8

• Легенда
  • Архитект
« Одговори #175 на: 13 Октомври 2011, 15:50:29 pm »
                   T3 Gadget Awаrds е најголемото шоу за доделување награди во категоријата на гаџети кое од 2007-ма во Лондон секоја година ги прогласува најдобрите технолошки уреди претставени во тековната година. Овојпат, изборот донесе неколку изненадувања и неколку очекувани победи при прогласувањето.

Samsung Galaxy S2 беше прогласен за телефон на годината на овогодинешниот избор, неочекувано победувајќи го iPhone 4 на Apple.

Лансиран во мај, Galaxy S2 е скоро цела година понов од iPhone 4 кој беше во трка за овогодинешните Т3 награди. Покрај производот на Apple, во трка за најдобар мобилен телефон беа и HTC Sensation, Motorola Atrix, Sony Ericsson Xperia Arc и HTC Incredible S. Ова е прв пат во три години оваа престижна награда да ја земе телефон кој не е на Apple или HTC.

http://kajgana.com/najdobrite-tehnoloshki-uredi-za-2011

А зашто го споредувате тогаш самсунгот со ај фон 4?
Кога е понов 1 год.
Споредете со ај фон 4s.

Отсутен Tommy

• Легенда
« Одговори #176 на: 13 Октомври 2011, 15:52:21 pm »
Затоа што ти таков рече дека е најдоброто нешто ..

Отсутен osmica8

• Легенда
  • Архитект
« Одговори #177 на: 13 Октомври 2011, 15:57:15 pm »
Кажи ми сега правиш споредба помеѓу iOS vs. android или Samsung Galaxy s 2 i iPhone 4?

Ако правиш помеѓу оперативните, тогаш нема потреба да спомнуваш модели, оти и 3Gs има ист оперативен како и 4s.
А ако сакаш да ја истакниш јачината на хардвер-софтвер на самсунгот, тогаш споредувај со 4s.

Отсутен Tommy

• Легенда
« Одговори #178 на: 13 Октомври 2011, 16:06:08 pm »
И во двете е во предност Андроидот на Галакси 2 во однос на Ајфонот 4... 

Како што и самиот рече, едино нешто што може да се мери со Галакси 2 е новиот Ајфон...

Мики Маус ти укажуваше на недостатоците на оперативниот систем, јас само не се сложив со тебе дека Андроид е сложен систем за користење...

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
« Одговори #179 на: 13 Октомври 2011, 16:11:55 pm »
И во двете е во предност Андроидот на Галакси 2 во однос на Ајфонот 4... 

Како што и самиот рече, едино нешто што може да се мери со Галакси 2 е новиот Ајфон...

Мики Маус трола како човек што не пипнал ајфон и чита по нет негативности,на недостатоците на оперативниот систем, јас само не се сложив со тебе дека Андроид е сложен систем за користење...

Поправено.