Не ми е јасно што толку ја искомплициравте работава.
Ајфон не е за некој што телефонот го користи само за јавување, смс и можда некогаш да си провери меил. За такви супер се старите олд скул не-тач телефони. Поедноставно од тоа нема. Затоа и го шитнав HTC-то, затоа што не е за мајка ми. Колку што ајфон и е сложен, толку и HTC.
А како што претпоставувам за Самсунг, ХТЦ треба да си инсталираш накнадно апликации, игрици и све остало што не доаѓа во пакет со телефонот, така треба и за ајфон. Џеилбрејкот е една минорна, споредна ствар.
Брат ми е од тие незаинтересирани корисници на ајфон, 6 месеци го користеше како да има Нокиа 3310, само без снејк
После еден мој другар кога ми беше на гости му го џеилбрејкуваше, му стави еден куп апликации, али на брат ми тоа му беше интересно една недела после пак продолжи да си го користи како обичен телефон, и не го интересираа нови апликации, апдејти и слично. Летово пак се заинтересира за да си стави навигација и апликации за метро и возови низ европа како и за хостели, дека тоа му требаше. Иначе е презадоволен од телефонот, никаков проблем немал до сеа, иако далеку е од искористување на целосниот потенцијал на истиот.