Автор Тема: Адитиви со Д-р. djidji  (Прочитано 466301 пати)

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17676
  • Alfa155 & AlfaGT
Одг: Адитиви со Д-р. djidji
« Одговори #480 на: 23 Февруари 2012, 21:14:56 pm »

Да... ;)
Тоа ми требаше, одговор од Доктор Примариус. 8)

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44367
  • Il Moderatore
« Одговори #481 на: 23 Февруари 2012, 21:21:51 pm »
После скоро 120 дена Мос2 одлично се справува со варијаторот.

И колку километри во тие 120 дена?

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Driver

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 371
« Одговори #482 на: 23 Февруари 2012, 21:31:32 pm »
околу 10-20км :D

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17676
  • Alfa155 & AlfaGT
« Одговори #483 на: 23 Февруари 2012, 21:40:38 pm »
Околу 1600 км.

Прошлата година убаво се сеќам Тотал 9000 тотално се изгуби, како од аспект на притисок на уље така и по звук на варијатор.

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #484 на: 23 Февруари 2012, 22:05:01 pm »
Околу 1600 км.

Прошлата година убаво се сеќам Тотал 9000 тотално се изгуби, како од аспект на притисок на уље така и по звук на варијатор.

Добро е, раат ќе бидам 1/2 месец до три недели :D
А бе Cuore,  не ставај глупости во моторот... стави си „БАРЕМ“ Selenia Racing ;)

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен marsher

• Сениор
  • Пораки: 3177
    • smchiptuning
« Одговори #485 на: 23 Февруари 2012, 22:17:35 pm »
После скоро 120 дена Мос2 одлично се справува со варијаторот.

И колку километри во тие 120 дена?
Повеќе во место ја загреваше на ладново.. ;D

Отсутен Tome-Colt

• Близок до администрацијата
  • Сениор
  • Пораки: 4619
  • Муфљуз
« Одговори #486 на: 24 Февруари 2012, 18:37:06 pm »
Џиџи имам Астра 1997 годиште 1.6 8в 75коња, прашањето е: каков адитив да ставам за чистење на системот колку да ставам од истиот и како да ја возам коа ќе го ставам за најдобар ефект? :)
„Јас, Филип, кењам по форуми и не треба човек ништо да ми верува. Се што пишав за брзината на возење е куп гомна од коњ.“

Отсутен djidji

• Легенда
  • Пораки: 10557
« Одговори #487 на: 25 Февруари 2012, 13:45:43 pm »
За гориво или масло?

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #488 на: 25 Февруари 2012, 17:39:06 pm »
...или ладење, или трансмисија... ;) многу „системи“ има еден автомобил и Џиџи има за сите муабет ;)

Отсутен Rakun4e

• Легенда
  • Пораки: 9200
  • Аstra la vista baby !
« Одговори #489 на: 25 Февруари 2012, 17:52:48 pm »
Џиџи имам Астра 1997 годиште 1.6 8в 75коња, прашањето е: каков адитив да ставам за чистење на системот колку да ставам од истиот и како да ја возам коа ќе го ставам за најдобар ефект? :)

Ако се работи за системот за гориво со Др. Џиџи праевме муабет за Астра Ф 1.6 16в и ми го препорача ова

Арно ама тешко да се најде во МК, го барав во АвтоМакедонија го немаат, а не го ни имале...

Астрата имаше проблем со бензиската пумпа вадеше некој чуден звук, вчера му го туривме Wurth на цел резервоар гориво ја возевме на отворен пат на високи обртаи и звукот се потсмири, денес уште еднаш ја издувавме на отворен пат и звукот изчезна.

Отсутен Tome-Colt

• Близок до администрацијата
  • Сениор
  • Пораки: 4619
  • Муфљуз
« Одговори #490 на: 25 Февруари 2012, 19:24:21 pm »
За системот за гориво се работи да, не се осеќаат некои проблеми меѓутоа колата се вози само низ град на ниски вртежи и малце како да е загушена па сакав да се прочисти убаво. Значи да земам вурт и нема мака?
„Јас, Филип, кењам по форуми и не треба човек ништо да ми верува. Се што пишав за брзината на возење е куп гомна од коњ.“

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #491 на: 25 Февруари 2012, 19:30:56 pm »
Квалитетно гориво + инџектор клинер + едно издувување автопатско (или на обиклоница), нема лошо да и` дојде да се разбуди од зимски сон :)

Отсутен djidji

• Легенда
  • Пораки: 10557
« Одговори #492 на: 25 Февруари 2012, 20:47:18 pm »
Потпишувам ;)

Отсутен cupra 2

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 560
« Одговори #493 на: 26 Февруари 2012, 00:21:25 am »
Цело шише, а масло ќе смениш после година дена или 10.000 изминати км - кое дојде прво.

П.С. Одлично возило со одличен мотор! Со здравје да си го возиш!
аууу како бе една година масло па јас праам 3 месеци 10 000 некога скога идам и по грција и побрзо од ова, иначе мојата си е научена на поедноставни марки уље ако земам од овие наведениве ми е страф да не се мрдне моторот вака кине драчи тогас ке ме трка по автопат хехехехе
:D :D :D

Отсутен StenmarC

• Почетник
  • *
  • Пораки: 17
« Одговори #494 на: 28 Февруари 2012, 16:05:33 pm »
Ја исчитав цела тема 2 пати, искрено бев на ниет да ставам од адитивите кои ги препорачувате, но ме предомисли мајсторот мој - Стерио (ако има тука бивши и сегашни тркачи ќе знаат за кого зборам). Вика... има една добра работа кај овие адитиви - не се штетни, али се одлични за психа на возачот. Со еден збор само начин за земање пари.... makes sense. Секое поквалитетно уље го прави истото. По негова препорака во моето Stilo 1,9 JTD ќе ставам деновиве Selenia 5w40 full synthetic. Ќе пишам впечатоци.

Што се однесува до CeraTec, Liqui Moly едно време ги тужеа за превара, па банкротираа, па успеаа преку Словенија пак да си ја купат фирмата и сега продаваат нов продукт... скептик сум...