Автор Тема: Адитиви со Д-р. djidji  (Прочитано 466401 пати)

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 17781
  • Alfa Romeo Corruption 1.4 Turbo
Одг: Адитиви со Д-р. djidji
« Одговори #510 на: 29 Февруари 2012, 20:33:42 pm »
Ако добро сум сфатил, Алфите го трошат маслото при согорување. По таа логика би требало да прави проблеми, но ако Симо е задоволен, ЛиквиМоли масло + Кератек на нареден сервис. :)
Фаланга, ќе ми правиш друштво за време на пазарувањето, така?

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44368
  • Il Moderatore
« Одговори #511 на: 29 Февруари 2012, 20:36:37 pm »
Јас гарантирам дека нема да ти ги „средат“ свеќиците. За тоа да се деси треба да ти арчи уље ко` продувано југо..

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
« Одговори #512 на: 29 Февруари 2012, 20:40:19 pm »
Искрено да збориме, еднаш неделно проверувам ниво на масло. На точењето пред 7200 километри го наточија до макс. границата. Сега е спуштено некои си 2-3 милиметри, што и ме чуди.

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #513 на: 29 Февруари 2012, 20:41:50 pm »
Искрено да збориме, 1L на 3-4.000 км, зависи од начинот на возење :D

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34294
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #514 на: 29 Февруари 2012, 20:47:04 pm »
Ако добро сум сфатил, Алфите го трошат маслото при согорување. По таа логика би требало да прави проблеми, но ако Симо е задоволен, ЛиквиМоли масло + Кератек на нареден сервис. :)
Фаланга, ќе ми правиш друштво за време на пазарувањето, така?
Секако дека ќе ти правам. Ќе одиме заедно да извадиме попуст. е кажеш унапред една недела да провериме прво дали ќе имаат на лагер и да порачаме да обезбедат ако немаат. Ќе фатиме конец и одкај Зеро ако не помогнат моиве конекции.

@ Симо, баш така, треба бајаги да троши за да заебе работа кератекот. Затоа реков треба да е неоштетен и здрав моторот, да не се меша маслото со бензинот. Ако троши литро-две на 7000 км тогаш нема проблем никаков.

Отсутен Cranium

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 963
« Одговори #515 на: 29 Февруари 2012, 21:39:29 pm »
Може малце дебилно прашање и на погрешно место али гледам дека е развиена дискусија па да искористам.. ќе може ли да ми кажете некој од членовите на форумов еднаш ми спомна да ставам некои спортски свеќици.. прашањето ми е што е разликата и какви се тие спортски свеќици?

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
  • Пораки: 9230
« Одговори #516 на: 29 Февруари 2012, 21:40:51 pm »
па за спортсмки активности се тие ;D ;D ;D

мала шала, бараш ваљда свекички за подобрување на перформанси а дали тоа има незнам

Отсутен Cranium

• Јуниор
  • **
« Одговори #517 на: 29 Февруари 2012, 21:44:02 pm »

мала шала, бараш ваљда свекички за подобрување на перформанси а дали тоа има незнам
право да ти кажам незнам што барам.. прееска го барав постот да видам што точно ми пиша али не го најдов.. валда за подобрување на перформански.. постојат ли такви ?

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
« Одговори #518 на: 29 Февруари 2012, 21:55:22 pm »
Тие се свеќици што едноставно прават поголема искра што би требало поефикасно да го согоруваат горивото.
Постојат такви, мислам дека се направени од иридиум, и се произведувани од скоро секој реномиран производител на свеќици.

Отсутен Cranium

• Јуниор
  • **
« Одговори #519 на: 29 Февруари 2012, 21:56:33 pm »
Тие се свеќици што едноставно прават поголема искра што би требало поефикасно да го согоруваат горивото.
Постојат такви, мислам дека се направени од иридиум, и се произведувани од скоро секој реномиран производител на свеќици.
Каде може да се купат тие? и што точно би била придобивката при нивно ставање?

Присутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55107
  • Махер
« Одговори #520 на: 29 Февруари 2012, 22:03:09 pm »
Сега имаше пост за Денсо околу 1300 денари е парче.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34294
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #521 на: 29 Февруари 2012, 22:32:37 pm »

право да ти кажам незнам што барам.. прееска го барав постот да видам што точно ми пиша али не го најдов.. валда за подобрување на перформански.. постојат ли такви ?

Повели овде:  http://forum.carclub.mk/index.php/topic,3562.0.html

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #522 на: 29 Февруари 2012, 22:36:05 pm »
Мое мислење: Ако не си менувал ништо на моторот, и златни свеќици да стаиш, нема да добиеш ни миливат снага. Само нови и фабрички препорачани и тоа е најдоброто за твојата кола што може да го направиш :)

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
« Одговори #523 на: 29 Февруари 2012, 22:56:50 pm »
Каде може да се купат тие? и што точно би била придобивката при нивно ставање?

Подобро согорување на смешата што доаѓа во цилиндарот, најверојатно помалце „промашени“ палења на истата. Но, Симо е далеку поискусен од мене, јас само проста логика користам.

Отсутен Cranium

• Јуниор
  • **
« Одговори #524 на: 29 Февруари 2012, 23:22:50 pm »
Мое мислење: Ако не си менувал ништо на моторот, и златни свеќици да стаиш, нема да добиеш ни миливат снага. Само нови и фабрички препорачани и тоа е најдоброто за твојата кола што може да го направиш :)
што би ми препорачал ти да сменам како искусен во ова.. сепак сум почетник :D