Автор Тема: Адитиви со Д-р. djidji  (Прочитано 466402 пати)

Отсутен princo

• Почетник
  • *
  • Пораки: 38
Одг: Адитиви со Д-р. djidji
« Одговори #495 на: 28 Февруари 2012, 16:29:33 pm »
дека има психа има, ама и дека сепак има нешто во нив има, јас досега имам ставено 2 пати адитив(wurth comon rail) и искрено да ви кажам ама ништо немам промена приметено. е сега можеби дека понова ми е колата, сепак мислам дека овие адитиви би дошле до израз на постарите или мотори со повише поминати километри. а за новите ако ти дозволува џебот немаш зијан.

Отсутен djidji

• Легенда
  • Пораки: 10557
« Одговори #496 на: 28 Февруари 2012, 19:28:11 pm »

Што се однесува до CeraTec, Liqui Moly едно време ги тужеа за превара, па банкротираа, па успеаа преку Словенија пак да си ја купат фирмата и сега продаваат нов продукт... скептик сум...

За LM немам слушнато такво нешто...

http://www.ftc.gov/opa/2000/03/motor.shtm

Пушти некој линк да видиме.

Отсутен StenmarC

• Почетник
  • *
  • Пораки: 17
« Одговори #497 на: 29 Февруари 2012, 10:11:07 am »
Не ми е проверена информација искрено. Можеби е и невистинита, но сигурен сум дека имаше нешто такво на релација Liqui Moly - Германија - Словенија.

Камо среќа да имавме и ние нешто како она од линкот - Заштита на македонските потрошувачи :/

princo, јас ставив Sonax и не осетив разлика. Што знам... можеби не е класа или пак има минимални подобрувања. На следно полнење ќе ставам уште еднаш и ќе пишам впечатоци...

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34294
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #498 на: 29 Февруари 2012, 13:58:10 pm »
Не може да биде превара бидејќи прво Германија ќе ги затвореше ЛМ.

Присутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55107
  • Махер
« Одговори #499 на: 29 Февруари 2012, 13:59:48 pm »
Абе каква превара колава си осеќа, за 500 денара промена одлична!

Отсутен MarjanT

• Почетник
  • *
  • Пораки: 10
« Одговори #500 на: 29 Февруари 2012, 14:20:03 pm »
Да се надоврзам до адитивите! И јас поима немав што треба и како треба додека не прочитав на форумов! Пред 2 недели си ставив Кератек и по мое искуство, моторот работи(200.000+) доста потивко! Тоа е тоа што можам да забележам кај мене!

Отсутен Cranium

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 963
« Одговори #501 на: 29 Февруари 2012, 17:12:04 pm »
Вака сеа имам ибиза 1.4 85 кс со каенче и и ставам 100 октански бензин. Колата е стара 3 години и дали воопшто би ми препорачале нешто да и ставам (за прочистување или некој адитив) и од каде? поздрав и благодарам однапред

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
  • Пораки: 9230
« Одговори #502 на: 29 Февруари 2012, 18:33:00 pm »
братче аман не брзај има време до чистење, колку имаш поминато. Јас иам ваков мотор на ибицата и само кератек имам ставено ;)

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
« Одговори #503 на: 29 Февруари 2012, 18:44:01 pm »
Вака сеа имам ибиза 1.4 85 кс со каенче и и ставам 100 октански бензин. Колата е стара 3 години и дали воопшто би ми препорачале нешто да и ставам (за прочистување или некој адитив) и од каде? поздрав и благодарам однапред
Ако ти е нова прво провери дали чури и троши масло. Измачи ја малце. Ако губи масли или чури не смееш да ставиш Кератек. Ќе влезе преку маслото во клипот и ќе ти ги ебе свеќиците. Ќе ги смениш и ќе ти ги ебе и следните и следните и се така додека не ја фрлиш колата. Ќератек се става во нови и непштетени бензински мотори. За дизелите не е проблем

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44368
  • Il Moderatore
« Одговори #504 на: 29 Февруари 2012, 19:07:28 pm »
Ја исчитав цела тема 2 пати, искрено бев на ниет да ставам од адитивите кои ги препорачувате, но ме предомисли мајсторот мој - Стерио (ако има тука бивши и сегашни тркачи ќе знаат за кого зборам). Вика... има една добра работа кај овие адитиви - не се штетни, али се одлични за психа на возачот. Со еден збор само начин за земање пари.... makes sense. Секое поквалитетно уље го прави истото. По негова препорака во моето Stilo 1,9 JTD ќе ставам деновиве Selenia 5w40 full synthetic. Ќе пишам впечатоци.

Што се однесува до CeraTec, Liqui Moly едно време ги тужеа за превара, па банкротираа, па успеаа преку Словенија пак да си ја купат фирмата и сега продаваат нов продукт... скептик сум...

Тука се изнесени и тиф тестирањата за Ceratec, што е (колку/толку) релевантен показател, инаку и јас сум на мислење дека доброто масло го чинат добри адитиви покрај основната база. Адитивите за гориво може да придонесат за прочистување на системот, така да нивната корисност е неоспорна.

Не е лошо да го претставиш стилото во „возила на членови..“ да го видиме. Selenia WR е одлично масло за таа машина :)

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен FilipM

• Сениор
  • Пораки: 3999
  • Turbo
« Одговори #505 на: 29 Февруари 2012, 20:05:24 pm »
Ако ти е нова прво провери дали чури и троши масло. Измачи ја малце. Ако губи масли или чури не смееш да ставиш Кератек. Ќе влезе преку маслото во клипот и ќе ти ги ебе свеќиците. Ќе ги смениш и ќе ти ги ебе и следните и следните и се така додека не ја фрлиш колата. Ќератек се става во нови и непштетени бензински мотори. За дизелите не е проблем

А како ќе сетиш дека ти ги сјебало свеќиците - класичното трокирање, или има и други ефекти??
I’m so mean, I make medicine sick

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 17781
  • Alfa Romeo Corruption 1.4 Turbo
« Одговори #506 на: 29 Февруари 2012, 20:23:05 pm »
Фаланга, ова фактички не смее да се користи на просечна бензинец Алфа?

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
« Одговори #507 на: 29 Февруари 2012, 20:24:48 pm »
Па или нема да пали или ќе работи без клип или два или ќе трокира. Керамиката е изолатор и нема електродите да бидат електроди.

@ Мартин, па не знам каков бензинец е алфата и адли масло од картерот влегува во комората за согорување. Претпоставувам дека би можело да се стави кератек и да се остави во лер колата без бозење и без оптеретување со малку зголемен број на вртежи. Идејата ми е евентуално ако може да се дозволи на кератекот да се врзе за металот а да не навлезе во комората за согорување.

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44368
  • Il Moderatore
« Одговори #508 на: 29 Февруари 2012, 20:29:27 pm »
Фаланга, ова фактички не смее да се користи на просечна бензинец Алфа?
Јас имам ставено, без проблеми веќе 6-7.000 км, и алфата си троши масло, по пропис, и си пали во сите услови и сите позиции од прва, и иде како што треба. Никад ни еден мисфајр.

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Присутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55107
  • Махер
« Одговори #509 на: 29 Февруари 2012, 20:32:42 pm »
Зашто да не? Па таман кератекот ќе пополни колку-толку ако има некој рез на целиндарот (или милиони мали резови) и може да помогне да се смали потрошњата на масло.