Автор Тема: Што купивте или сакате да си купите за вашите автомобили  (Прочитано 604165 пати)

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20647
Ако е редовна појава, онда да, гумени имаат поента, ама ако е инцидентно, нема зашто. Ќе се испрљаат теписонските, ќе си ги исчистиш и тоа е тоа.
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен nikomil1

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 723
Ако е редовна појава, онда да, гумени имаат поента, ама ако е инцидентно, нема зашто. Ќе се испрљаат теписонските, ќе си ги исчистиш и тоа е тоа.

izminative 5 godini kako ja gradam kukjava mnogu redovna... tek letovo privrshiv so gradezni raboti (osven ogradata na dvorot) ama da ne odime mnogu offtopic so muabetot.

gumeni patosnici od gledna tochka na higiena se zakon iako vizuelno se grdi

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20647
За кого како
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен t0m1cA

• Сениор
  • Пораки: 3432
40.000км поминувам годишно во просек, тие километри ме носат најчесто во термоелектрани, рудници, железари, итн. Колку и да се исчистам пред влегување во кола не можам со вап да се исперам…
Летно време се текстилните патосници, 2-3 пати неделно чистам внатре, тресење само не помага.

Присутен Skywalker

• Сениор
  • Пораки: 3738
Ти треба едно комбенце за работа, греота шкодата по бавчите да ја тераш 😀
Lt. Commander Data: "I will always be puzzled by the human predilection for piloting vehicles at unsafe velocities"

Отсутен t0m1cA

• Сениор
  • Пораки: 3432
Ти треба едно комбенце за работа, греота шкодата по бавчите да ја тераш 😀

Ќе биде и тоа следна година се надевам, и човек со него заедно да ме смени да не се пикам веќе јас. Само што 99% ќе биде ново Caddy Maxi патничко, што му доаѓа исто. 😅

Отсутен Diesel

• Сениор
  • Пораки: 6144
Уште го терате муабетов за патосниците?

Како и сѐ друго на светов, сѐ си има намена. Така, лето - платнени, зимо - гумени. Чао, решен проблем.

А дека ви се чисти платнените патосници само со чукање од тркало, ако се лажеме.

Платнена патосница нема да биде никад почиста од гумена. Факт.

Гумена патосница никад нема да изгледа подобро од платнена. Факт.

Патосница е да го заштити теписонот од колата, без разлика дали е ирански, ирачки, персиски, египетски, ѓупски и сл. Факт.

Лично, најмногу ме плаши мирис на влага на теписон. Ај, патосницата е заменлива. Теписонот од колата, not quite.

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 17464
  • Alfa Romeo Corruption 1.4 Turbo
4 дена по перење, од кои 2 дождливи:

Ова погоре наспроти ова подоле било кога.

(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)

Отсутен Diesel

• Сениор
После недела дена од ставање, без капка влажно да сум згазнал, само прашина, суво.

САМО ОД ВОЗАЧКАТА ПАТОСНИЦА.

А јебеш ме ако ги чистам мокро еднаш неделно.

Отсутен nestor04

• Сениор
  • Пораки: 5765
  • Шо да пишам тука?🤔
Исто и кај мене со екстракторот толку валкано вади. Зимно време да се таложи калта шанса нема.

Отсутен Diesel

• Сениор
Хм... Какво зимно...

Ова е јуни, лето, само што ги ставив.

Отсутен vladic3110

• Сениор
  • Пораки: 5492
Еве кај мене како изгледаат патосниците од вчера и денес, што ги тресам од време на време. Треба да сум ненормален да ставам теписон.
Ин адер њуз ми стигнаа гумите, датумот е топ, ама немав време веќе за замена ,ризик јак мила душа, тргнав и се вратив на летните :D

anonymous photo sharing
Renault Megane 3 1.6 100hp, Authentique
http://forum.carclub.mk/index.php/topic,19609.0.html

Отсутен chewmano

• Почетник
  • *
  • Пораки: 39
Сакам денес да ги нарачам. Дали некој ги користи и какви се за одржување?
(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)
Ја лично ги користам и сум задоволен, само тресење редовно и немаш гајле. Само сувозачката ми е малку кратка. Куманово е прегадно за да се вози после октомври со теписонски патосници. Ја лично 3 сета имам патосници и за гадно време овие се измислени.