Автор Тема: Што купивте или сакате да си купите за вашите автомобили  (Прочитано 685614 пати)

Отсутен Igor

• Легенда
  • Пораки: 9498
Јас еднаш бев кај гореспоменатиот сервис да ми закрпи 3 дупчиња на ауспух и ме одра како да ми правел catback.
Од тогаш не постои таа локација во моиве мапи. ;D

Отсутен Gabau

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 489
Коа знаеш колку се во мида зашто одиш кај него? Тој за мене не е мајстор, не сфаќам зашто одиш кај него да сервисираш. Имаш многу подобра опција од него кога сакаш да ја избегнеш мида иако реално кога се работи за вакви поситни работи, редовен сервис или ете свеќици не вреди да ја избегнуваш

Ептен ми беше успат а знам дека зима делови од МИ-ДА и си викам ај ваљда не е поскап, ама памет за друг пат.

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20800
Одг: Што купивте или сакате да си купите за вашите автомобили
« Одговори #1937 на: 05 Декември 2017, 20:41:29 pm »
Прекривка за преку шофершајбна, ретровизори и предни странични стакла, против мрзнење:

Thule држачи за на кров:

The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20212
« Одговори #1938 на: 05 Декември 2017, 20:44:31 pm »
Сакам ксенон фарови :(

Отсутен AUUU

• Легенда
  • Пораки: 7230

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20800
« Одговори #1940 на: 06 Декември 2017, 00:38:16 am »
Нови, 195 евра.
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен marjanot

• Следен од Hammond на Инстаграм.
  • Легенда
  • Пораки: 11061
  • Ќybriт Pro Max
« Одговори #1941 на: 12 Декември 2017, 10:14:59 am »
стиго чумур

Фала @Luki Junior за набавка и @zlatkoa за дистрибуција  ;D

Отсутен Gabau

• Јуниор
  • **
« Одговори #1942 на: 21 Декември 2017, 12:00:38 pm »
Нарачав led osram w5w пошто кај нас нема со 4000К.
На сликата лево е обична а десно е лед и свети бело (ги нема оние нијански на плаво ко 6000к).

« Последно менување: 21 Декември 2017, 12:47:55 pm Gabau »

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55107
  • Махер
« Одговори #1943 на: 21 Декември 2017, 12:20:56 pm »
Одлично дошло. Кажи од каде-колку-што?

Дали е доволно јако како стандардната? И филипс извадија 4000к серија што мислам дека е добра и ептен ја освежува колата.

Отсутен Gabau

• Јуниор
  • **
« Одговори #1944 на: 21 Декември 2017, 12:46:14 pm »
Ги нарачав (преку другар) од www.silux.rs (го има линкот погоре) само цената не беше баш ко што им пишува на сајтот и испадна околу 20€. Кога видов дека има само едно лед диодиче си помислив дека ја утнав работава ама уствари добро свети, можда и за нијанса појако од стандардната. Филипс имаат од 4000к само не ги носат кај нас, а осрам можеше да се нарача во аутолукс по цена од 30€.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
« Одговори #1945 на: 21 Декември 2017, 12:53:45 pm »
Ги нарачав (преку другар) од www.silux.rs (го има линкот погоре) само цената не беше баш ко што им пишува на сајтот и испадна околу 20€. Кога видов дека има само едно лед диодиче си помислив дека ја утнав работава ама уствари добро свети, можда и за нијанса појако од стандардната. Филипс имаат од 4000к само не ги носат кај нас, а осрам можеше да се нарача во аутолукс по цена од 30€.
Охооо едно ледче може да пројде низ ѕид ако сака. :) http://www.cree.com/led-components/products/xlamp-leds-arrays/xlamp-xhp70-2

Аха океј епа толку се и филипсот јас мислев поефтини да не си нашол.  https://www.ebay.com/itm/Philips-W5W-T10-Xtreme-Ultinon-LED-4000K-360-Car-12V-Crystal-Whit-127994000KX2/322833464592?hash=item4b2a5fbd10:g:irQAAOSwFyhZ5l-U&vxp=mtr

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44367
  • Il Moderatore
« Одговори #1946 на: 21 Декември 2017, 13:06:14 pm »
CanBus компатибилни се? Данмисе буни колата со овија?

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
« Одговори #1947 на: 21 Декември 2017, 13:14:52 pm »
CanBus компатибилни се? Данмисе буни колата со овија?

due to technical differences between LED and halogen technology, a vehicle warning light may be triggered depending on the configuration of your vehicle. This is more likely to happen if your car was manufactured after 2005. We would recommend that you purchase the Philips CANbus warning canceller for LED lamps to solve this issue.

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44367
  • Il Moderatore
« Одговори #1948 на: 21 Декември 2017, 13:16:35 pm »
да бе, 100е за позиции! Ќе си тера вака. На 147 земав едни праксис со канбас компатибилни, си рикна ЛЕД-от, си остана канбас логиката да работи, и онака возам со средни, позиции не ми требаат, ем на инст. табла не ми свети ;D

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Bumb

• Редовен
  • Пораки: 1196
Што купивте или сакате да си купите за вашите автомобили
« Одговори #1949 на: 21 Декември 2017, 17:42:25 pm »

Ај аирлија.

Сет ребраст, клинест, уље, филтри, свеќици, уље мењач, термостат, казанче.

Утре уште плочки задни и со среќа нека и е

Се на се 20400 со се работна рака.

И плочките уште 2000ки сигурно утре.

Sent from my iPhone using Tapatalk