Автор Тема: Прашања и одговори.  (Прочитано 2239572 пати)

Отсутен ivanduk

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 52
Одг: Прашања и одговори.
« Одговори #14250 на: 20 Ноември 2024, 21:40:28 pm »
Лесно е за монтажа. Џекот оди на аух, црвената жица на плус, црната на маса. Само стави мало парче двострана трака да го залепиш некаде да не ти тропа во возење адаптерчево.

Едит: Мислам дека овие адаптерчиња се моно, не стерео…

Го отворив денес радиото, пред да го извадам го проверив дијаграмот и гледам дека кај мене нема AUX букви на него.. после изгуглав и видов дека има две варијанти на моето радио: Skoda Stream mp3, кое има подршка за AUX, и Skoda Stream, кое наводно нема, иако во самите опции на радиото може да се избере AUX on/off...

Барав на интернет, но не најдов конкретен одговор, наводно постои некој начин да го "прелажеш" сигналот да оди преку CD changer во самото радио(ја имам и таа опција, на радиото покажува само NO CDC кога ќе ја изберам), мегутоа јас во колата немам CD changer и не можам да најдам информација дали мора веќе да има постоечки CD changer во колата или само треба ова уредов да го поврзам со жиците за CDC.

Да не имате некоја препорака за некој електричар во Скопје или некој што се занимава со вакви работи, да отидам и да дознаам за сигурно?

Отсутен nestor04

• Сениор
  • Пораки: 6154
  • Шо да пишам тука?🤔
« Одговори #14251 на: 20 Ноември 2024, 21:49:40 pm »

Отсутен Roci

• Сениор
  • Пораки: 3869
« Одговори #14252 на: 21 Ноември 2024, 06:02:59 am »
Ili prijatelov ( mario ucese od nego zanaet ) 😁
https://www.facebook.com/emi.mebel?mibextid=ZbWKwL

Отсутен ivanduk

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 52
« Одговори #14253 на: 21 Ноември 2024, 18:50:41 pm »
Им пишав и на двајцата, чекам да ми вратат, бев во меѓувреме до еден плац тука, најдов едно радио како моето што подржува AUX(Skoda Stream mp3) и понов модел(Skoda Swing). Било кое од двете ги продава за околу 3к, па ќе видам деновиве дали да се замарам со пробување да го направам моево, или да купам едно од нив

Отсутен nestor04

• Сениор
  • Шо да пишам тука?🤔
« Одговори #14254 на: 21 Ноември 2024, 18:56:11 pm »
Поздрави го Томи од Нестор  :D

Отсутен Despot1976

• Почетник
  • *
  • Пораки: 1
« Одговори #14255 на: 23 Ноември 2024, 18:34:13 pm »
Здраво друштво,кој има искуство и може да помогне.Сакам да направам сервис на Hadex-от на Tiguan 4motion 2.0 TDI.Е сега гледав некои видеа каде ја вадат помпата за халдекс флуид и го чистат ситото кое е на неа.Прашањето ми е...дали ако ја извадам за да го исчистам гарежот од неа и лежиштето и кога ке ја вратам дали ќе треба да се репрограмира/сетира на дијагностика или не.Ве молам оф искуство некој да помогне.Позз

Отсутен KaZaN

• Сениор
  • Пораки: 3950
  • Шуруп Мајстор
    • Шуруп Мајстор
« Одговори #14256 на: 25 Ноември 2024, 15:18:21 pm »
Ајде дечки, некој да препорача мајстор/сервис, плацеви за половни делови, продавници за нови делови за Toyota?

Фала

Sent from my Xiaomi 13T

Отсутен kire95

• Редовен
  • Пораки: 1999
« Одговори #14257 на: 25 Ноември 2024, 15:29:29 pm »
Кој се симптоми на возух во систем за кочење?

Пс. нека е со среќа Казан

Отсутен nikola98

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 816
  • The best or nothing.
« Одговори #14258 на: 25 Ноември 2024, 15:43:38 pm »
Ајде дечки, некој да препорача мајстор/сервис, плацеви за половни делови, продавници за нови делови за Toyota?

Ја зема ли? Ај честито.

Сервис : Сервис Vag. Ги пратам на инстаграм, многу професионални ми изгледаат.

Делови :
1. Прчот од форум.
2. Солид
3. Ќе ти каже @tomaso еден дуќан во Солун, кој е најснабден за јапонски/корејски возила. Мислам дека и овој дуќан ти е најпаметна опција, доколку одиш/имаш во Солун. Имаат скоро се, а и вршат порачки.

Само пред да купиш некој дел, прашај го сервисот дали работи со твои делови. Мноогу мајстори одбиваат да работат со делови од муштеријата.  :)

Отсутен KaZaN

• Сениор
  • Пораки: 3950
  • Шуруп Мајстор
    • Шуруп Мајстор
« Одговори #14259 на: 25 Ноември 2024, 15:44:54 pm »
Не сум ја зел уште, ама малце ми фали... Па да се спремам, да ја однесам некаде да ја ѕирнат...

Sent from my Xiaomi 13T

Отсутен Roci

• Сениор
  • Пораки: 3869
« Одговори #14260 на: 25 Ноември 2024, 22:34:10 pm »
Decki mislenje za repariranje na letva?
Mi se javi nekoe tropkanje na picantoto koga go seckam volanot levo desno vo mesto, mehanicarot konstatirase problem so letvata. Bi odel na nova, problemot e sto nikade nema na lager, oti e retko vozilo i se ceka 3/4 nedeli za da stasa delot. Vsusnost dali nesto voopsto se poprava na letva ili direktno se menja? 😁

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 17781
  • Alfa Romeo Corruption 1.4 Turbo
« Одговори #14261 на: 25 Ноември 2024, 23:36:58 pm »
Decki mislenje za repariranje na letva?
Mi se javi nekoe tropkanje na picantoto koga go seckam volanot levo desno vo mesto, mehanicarot konstatirase problem so letvata. Bi odel na nova, problemot e sto nikade nema na lager, oti e retko vozilo i se ceka 3/4 nedeli za da stasa delot. Vsusnost dali nesto voopsto se poprava na letva ili direktno se menja? 😁

А да си пробаш среќа во овластен? Другар има Пиканто претходната генерација, ги глеам фактурите за сервиси и поправки што ги плаќа, ценине смешки се...

И не се само менувачи на делови, си бркаат работа како подмачкување, поткрпување инсталација наместо менување цела ако не е економски исплатливо.. поентата ми е дека ќе ти кажат што е како е, дали се оправа или менува.

Отсутен MAPJAH

• Сениор
  • Пораки: 6993
  • Бенве сие бенве
« Одговори #14262 на: 26 Ноември 2024, 07:41:41 am »
Отиди пушти се до авто калеш, на влез на неготино. Овластени се за кија, сигурно ќњ дадат подобра дијагноза

Sent from my iPhone using Tapatalk

Отсутен Ѓорѓи

• Редовен
  • Пораки: 1411
« Одговори #14263 на: 30 Ноември 2024, 16:35:30 pm »
Препорака за добар сервис во околина на скопје за софтверско гасење и отстранување на дпф и егр на пежо 308 1.6хди 92хп?

Отсутен nestor04

• Сениор
  • Шо да пишам тука?🤔
« Одговори #14264 на: 30 Ноември 2024, 16:56:52 pm »
Енко Тунинг.