Автор Тема: Ford Fiesta MK7 1.4 Titanium 2010  (Прочитано 76294 пати)

Отсутен SaleSk

• Сениор
  • Пораки: 6109
  • 69
Одг: Ford Fiesta MK7 1.4 Titanium 2010
« Одговори #45 на: 03 Февруари 2015, 08:17:42 am »
Имаш на форумов некаде луѓе што поставуваа изолација, не на фиеста, на други возила, и по нивно кажување одлично дошло. Потивки им се возилата.
Dusevno bolniot covek nikogas ne napagja bez pricina.Po toa se razlikuva od normalnite ludje.

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 17441
  • Alfa Romeo Corruption 1.4 Turbo
« Одговори #46 на: 03 Февруари 2015, 08:51:37 am »
Има и на Фиеста, Bojan j членот има ставено. Ако чита нека се изјасни. Колку што знам, нема негативни страни на дампирање, секој што ставил има позитивно искуство. . :)

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 54948
  • Махер
« Одговори #47 на: 03 Февруари 2015, 10:33:09 am »
Што е толку посебна таа фиеста? Како за сите коли така и за таа. Лимот комплетно да се обложи, да се обложат задните седишта ако не се обложени од позади, да се обложи под тапацирите каде што нема обложено (веројатно никаде нема). И да се обложи плочата од долната страна. Накратко тоа е тоа со гепекот. Најлесен дел за изолирање.

Отсутен Bu$aV MeGaNe

• Редовен
  • Пораки: 1855
  • Renault Megane R26
« Одговори #48 на: 03 Февруари 2015, 19:47:48 pm »
Denes fiestava bese kaj nas na perenje,koga gi vidov slikive mi tekna,neznam zosto ama Zlatko ne se pretstavi.
Kako i da e odlicno izgleda i dobro e socuvana.Bez nikakov problem dolgo da si ja teras!

Отсутен zlatkoa

• Сениор
  • Пораки: 3253
« Одговори #49 на: 03 Февруари 2015, 23:15:49 pm »
Denes fiestava bese kaj nas na perenje,koga gi vidov slikive mi tekna,neznam zosto ama Zlatko ne se pretstavi.
Kako i da e odlicno izgleda i dobro e socuvana.Bez nikakov problem dolgo da si ja teras!

Добро си приметил Бушав. Јас бев тој со Фиестата. Не се пријавив зашто стварно не ве знам лично нити пак некогаш сум ве сретнал за да ве препознаам кој е Дандо, а кој Бушав. Ве препорача @marjanot како добар сервис за перење на возило и отидов да видам како е зашто ми беше попатно од таму поминував.

Ако ти беше дечкото на кој што му платив на крај пред да си ја земам колата (бидејќи само тој ми беше бушав :)))) ), претпоставуам висиокиот момак што ми го превзеде возилото кога дојдов во перална би требало да е Дандо. Не сум тип што се праи наудрен, следниот пат ќе се упознаеме по пропис. Фала за комплиментите за колата. Иначе по добро перење на кола не сум добил у живот. Озбилен сум, не глумам куртоазија, зашто искрено ме нервираат такви ствари. Имате препорака од мене на уште 5-6 дечки им кажав каде се наоѓате. Продолжете така, мене нема да ме мрзи да доаѓам редовно од Ново Лисиче за да перам кола кај вас, ако држите вака добра услуга.

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20626
« Одговори #50 на: 03 Февруари 2015, 23:20:39 pm »
Бушав е прилично self-explanatory кога ќе го видиш :)

Нареден пут Дандо (високиот, „Швеѓанецот“) да ти напраи и тоС, па уште померак да биде перењето кола :)
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен zlatkoa

• Сениор
« Одговори #51 на: 03 Февруари 2015, 23:26:04 pm »
Бушав е прилично self-explanatory кога ќе го видиш :)

Нареден пут Дандо (високиот, „Швеѓанецот“) да ти напраи и тоС, па уште померак да биде перењето кола :)

Следниот пат, тос, кисела вода и кафе ќе си нарачам. Таман ќе ми легне додека ја спастрат колата.

Иначе за тостот имам слушнато дека е добар.

Отсутен Dodo

• Бемвекријачко Пе*ерче
  • Редовен
  • Пораки: 2784
« Одговори #52 на: 03 Февруари 2015, 23:59:20 pm »
Епа ке идам и јас да ја перам, чим е таква работата. Јас чекав да отиде прво некој друг со Фиеста, нејкев да се учат на мојата :D :D :D

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 17441
  • Alfa Romeo Corruption 1.4 Turbo
« Одговори #53 на: 04 Февруари 2015, 00:32:51 am »
Ја им однесов МК7 Фиеста, џам ја направија. Пракса имаат, носи кола ич да не ти чуе ;D

Отсутен Kimi R

• Сениор
  • Пораки: 3009
  • "Just leave me alone, I know what I'm doing"
« Одговори #54 на: 04 Февруари 2015, 01:42:06 am »
Со здравје да се вози количето, супер избор си направил.
Него, пералниве на кривника у Н.Лисиче се многу тапа, уствари не само у населбава, туку општо у овој дел на градов нема саглам перална. И јас си се акам до кај Дандо&Бушав за перење, али вреди!

Отсутен marjanot

• Следен од Hammond на Инстаграм.
  • Легенда
  • Пораки: 10944
  • 430i
« Одговори #55 на: 04 Февруари 2015, 11:49:37 am »
^ Сите сум ги поминал. Веќе не ни барам. Ќе се прошетам до кај дечкиве, ред муабет, кафе, ќе сретнеш клабер обавезно, квалитетно потрошено време и денари.

Отсутен zlatkoa

• Сениор
« Одговори #56 на: 05 Февруари 2015, 13:27:19 pm »
Решив да ја заќутам Фиестата, односно да и ставам дополнителна звучна изолација.

Денес купив изолационен материјал од Клима Комерц.  Материјалот е со дебелина 9мм. Името му е Армафлекс. Истиот е искористен кај @velestrumf за звучна изолација на Лансерот.

Викендов ако не послужи времето со Tome-Kolt ќе ја завршиме работата.

Ќе се обидам да ја сликам постапката и да направам мерења на звукот внатре пред и после зафатот.

Море у три слоја ќе и стаам изолација да биде тишина внатре, сандук за длабко замрзнување.

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20626
« Одговори #57 на: 05 Февруари 2015, 13:28:31 pm »
Aaaaa така :)
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен SaleSk

• Сениор
  • Пораки: 6109
  • 69
« Одговори #58 на: 05 Февруари 2015, 14:42:26 pm »
Ме интересира мене, дали некој од вас ја проверил изолацијата деновиве?
Во возилото се јавува кондензација на лимот. Да не испадне дека ради ладново време не може да испари, па да држи влага постојано.
Некој што има, не е лошо да отвори врата или страница во гепек и да ја напипа.
Исто така во вратите што ја лепевте изолацијата, да се провери дали се уште стои или е падната - заради временските услови.
:)
Dusevno bolniot covek nikogas ne napagja bez pricina.Po toa se razlikuva od normalnite ludje.

Отсутен Tome-Colt

• Близок до администрацијата
  • Сениор
  • Пораки: 4619
  • Муфљуз
« Одговори #59 на: 05 Февруари 2015, 15:04:55 pm »
Јас кај мене ова го проверив неколку пати, немаше гајле изолацијата :) Кога отварав врата за звучници еднаш и еднаш кога се одлепи скретницата за звучникот па почна да ми тропа :)
„Јас, Филип, кењам по форуми и не треба човек ништо да ми верува. Се што пишав за брзината на возење е куп гомна од коњ.“