За храна сум експерт, за останато не ме бива многу
Пробав насекаде и според мене најдобра пица тука е во Балила.
За нарачување кога треба им кажувам да пратат со такси и тоа е.
За Прилеп, па Македонска Куќа е одлично место, нема утка.
За чорба во Скопје, искрено тоа ми е голем проблем зашто попладне нема никаде освен Дукат. А мене ми треба чорба за ручек (да почнам со јадење

Дукат ја фалеа, на интернет кога пребаруваш чорба се први веќе година две. Јас јадев неколку пати и не ми се допадна ниту еднаш.
Така да наместо телешка чорба се јаде прилепска јавнија во Македонска куќа СК
Е да, во Домини (кај станица Пролет) е најдобра, па Фирма (позади воен базен), но имаат само до 12 така да... кур мој доколку не се јавуваш во Фирма да остави две порции за покасно
И рендом инфо за неколку јадења каде се добри
Џигер во Љуц е одличен.
Бифтек, хм, пак веројатно Домини и Македонска Куќа
Ребро фурна во Фирма кога е тазе, најдобро прашај да ли е од тој ден.
Ребро скара во Фурна (кај Алумина)
Донер Хамза (железничка)
Кебапи Дестан (оној кај Буњаковец)
Шарска има добра на многу места, мене во Налеј ми е одлична
Пастрмајлија во Балила, само барај екстра мастраф
За морски плодови и риба во Фрути ди маре (Дебар маало).
Лосос да не биде суво барај да биде мрсно како свинско, печено во фолија и полиено со маслиново
итн... него, да, ајде тоа беше придонес од мене, а некој ако знае каде имаат телешка чорба после 6 (18х) нека напише тука. Фала однапред.
@AUUU ајде се гледа за денеска си расположен обилно јадење така да јави ми се ти покасно, изгледа поминав некакво ограничување за роминг ми стигнаа пораки а и изгледа интернет дома не работи... еве сеа уште малце ќе тргнам накај Скопје. Застанавме на пат вчера, има винска манифестација Жупска берва во Крушевац, т.е. Александровац... и немаше вол вчера, недела ќе биде, зборев со овие што спремаат... значи треба нешто добро да се јаде вечерва и за синоќа што пропуштив
Така да собери уште некого и да муабетиме за неколку работи... нешто се слуша чудно од десна страна, изгледа отидоа амортизери предни и задни. Да ли сега да ги оправам сите одеднаш, треба да се одлучи кај да го носам бемвето сега, Даим, Џеповски во Цркводром или кај тој другиот... и сигурно пак ќе јадам гомна колку не чини Mitsubishi ASX, нова е колава и сега најмногу пари се губат, ама сепак дај да најдеме жртва и да земам нешто подобро, можеби некој што може да помогне да намалиме Киа Стингер клот за 35 иљади ваму таму