Автор Тема: Храна  (Прочитано 1367072 пати)

Отсутен Dule_

• Сениор
  • Пораки: 3070
Одг: Храна
« Одговори #6765 на: 20 Септември 2018, 09:09:44 am »
Локација?
Тука би требало да е :

41.980872,21.470503

Sent from my MI 6 using Tapatalk

Отсутен The-spiki

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 82
    • spiki.mk
« Одговори #6766 на: 21 Септември 2018, 07:36:33 am »
Локација?

За Baking Bread ако прашуваш...

Блиску до раскрсница булевари Јане Сандански, Србија и Видое Смилевски Бато

Знаеш места за технички преглед сигурно, физички е кога одиш од Кораб (кај Џеваир) поблиску до новиот ПСС (поранешна пошта кај новиот Тинекс)

Алтернативно објаснување, точно на половина од катета на триаголникот цркви Свети Никола (плоштад Јане Сандански),  Света Петка (пред Џеваир) и Света Софија (незавршена, до Тинекс и ПСС)

У принцип, за бургер, можеш да пробаш во Baking Bread, помини уште малце накај Royal Burger, тоа прескокни, не застанувај и само продолжи до крај на В.С. Бато и седни во Гранд Бургер.
I sell frozen jogurt which i call frogurt

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44958
  • Il Moderatore
« Одговори #6767 на: 21 Септември 2018, 08:04:46 am »
Добро го знам тој дел, ќе го најдев и од слика ама да не лутам многу :), Фала Дуле, Фала Спики
Alfa Romeo 159TBi
Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v
VW e-up!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен The-spiki

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 82
    • spiki.mk
« Одговори #6768 на: 21 Септември 2018, 09:55:08 am »
За храна сум експерт, за останато не ме бива многу

Пробав насекаде и според мене најдобра пица тука е во Балила.
За нарачување кога треба им кажувам да пратат со такси и тоа е.

За Прилеп, па Македонска Куќа е одлично место, нема утка.

За чорба во Скопје, искрено тоа ми е голем проблем зашто попладне нема никаде освен Дукат. А мене ми треба чорба за ручек (да почнам со јадење :)
Дукат ја фалеа, на интернет кога пребаруваш чорба се први веќе година две. Јас јадев неколку пати и не ми се допадна ниту еднаш.
Така да наместо телешка чорба се јаде прилепска јавнија во Македонска куќа СК

Е да, во Домини (кај станица Пролет) е најдобра, па Фирма (позади воен базен), но имаат само до 12 така да... кур мој доколку не се јавуваш во Фирма да остави две порции за покасно

И рендом инфо за неколку јадења каде се добри
Џигер во Љуц е одличен.
Бифтек, хм, пак веројатно Домини и Македонска Куќа
Ребро фурна во Фирма кога е тазе, најдобро прашај да ли е од тој ден.
Ребро скара во Фурна (кај Алумина)

Донер Хамза (железничка)
Кебапи Дестан (оној кај Буњаковец)
Шарска има добра на многу места, мене во Налеј ми е одлична
Пастрмајлија во Балила, само барај екстра мастраф

За морски плодови и риба во Фрути ди маре (Дебар маало).
Лосос да не биде суво барај да биде мрсно како свинско, печено во фолија и полиено со маслиново

итн... него, да, ајде тоа беше придонес од мене, а некој ако знае каде имаат телешка чорба после 6 (18х) нека напише тука. Фала однапред.

@AUUU ајде се гледа за денеска си расположен обилно јадење така да јави ми се ти покасно, изгледа поминав некакво ограничување за роминг ми стигнаа пораки а и изгледа интернет дома не работи... еве сеа уште малце ќе тргнам накај Скопје.  Застанавме на пат вчера, има винска манифестација Жупска берва во Крушевац, т.е. Александровац... и немаше вол вчера, недела ќе биде, зборев со овие што спремаат... значи треба нешто добро да се јаде вечерва и за синоќа што пропуштив
Така да собери уште некого и да муабетиме за неколку работи... нешто се слуша чудно од десна страна, изгледа отидоа амортизери предни и задни. Да ли сега да ги оправам сите одеднаш, треба да се одлучи кај да го носам бемвето сега, Даим, Џеповски во Цркводром или кај тој другиот... и сигурно пак ќе јадам гомна колку не чини Mitsubishi ASX, нова е колава и сега најмногу пари се губат, ама сепак дај да најдеме жртва и да земам нешто подобро, можеби некој што може да помогне да намалиме Киа Стингер клот за 35 иљади ваму таму

I sell frozen jogurt which i call frogurt

Отсутен AUUU

• Легенда
  • Пораки: 7365
« Одговори #6769 на: 21 Септември 2018, 15:25:41 pm »
За храна сум експерт, за останато не ме бива многу

Пробав насекаде и според мене најдобра пица тука е во Балила.
За нарачување кога треба им кажувам да пратат со такси и тоа е.

За Прилеп, па Македонска Куќа е одлично место, нема утка.

За чорба во Скопје, искрено тоа ми е голем проблем зашто попладне нема никаде освен Дукат. А мене ми треба чорба за ручек (да почнам со јадење :)
Дукат ја фалеа, на интернет кога пребаруваш чорба се први веќе година две. Јас јадев неколку пати и не ми се допадна ниту еднаш.
Така да наместо телешка чорба се јаде прилепска јавнија во Македонска куќа СК

Е да, во Домини (кај станица Пролет) е најдобра, па Фирма (позади воен базен), но имаат само до 12 така да... кур мој доколку не се јавуваш во Фирма да остави две порции за покасно

И рендом инфо за неколку јадења каде се добри
Џигер во Љуц е одличен.
Бифтек, хм, пак веројатно Домини и Македонска Куќа
Ребро фурна во Фирма кога е тазе, најдобро прашај да ли е од тој ден.
Ребро скара во Фурна (кај Алумина)

Донер Хамза (железничка)
Кебапи Дестан (оној кај Буњаковец)
Шарска има добра на многу места, мене во Налеј ми е одлична
Пастрмајлија во Балила, само барај екстра мастраф

За морски плодови и риба во Фрути ди маре (Дебар маало).
Лосос да не биде суво барај да биде мрсно како свинско, печено во фолија и полиено со маслиново

итн... него, да, ајде тоа беше придонес од мене, а некој ако знае каде имаат телешка чорба после 6 (18х) нека напише тука. Фала однапред.

@AUUU ајде се гледа за денеска си расположен обилно јадење така да јави ми се ти покасно, изгледа поминав некакво ограничување за роминг ми стигнаа пораки а и изгледа интернет дома не работи... еве сеа уште малце ќе тргнам накај Скопје.  Застанавме на пат вчера, има винска манифестација Жупска берва во Крушевац, т.е. Александровац... и немаше вол вчера, недела ќе биде, зборев со овие што спремаат... значи треба нешто добро да се јаде вечерва и за синоќа што пропуштив
Така да собери уште некого и да муабетиме за неколку работи... нешто се слуша чудно од десна страна, изгледа отидоа амортизери предни и задни. Да ли сега да ги оправам сите одеднаш, треба да се одлучи кај да го носам бемвето сега, Даим, Џеповски во Цркводром или кај тој другиот... и сигурно пак ќе јадам гомна колку не чини Mitsubishi ASX, нова е колава и сега најмногу пари се губат, ама сепак дај да најдеме жртва и да земам нешто подобро, можеби некој што може да помогне да намалиме Киа Стингер клот за 35 иљади ваму таму

Сега тек читам....

За џигер ултра добар, подобар од Љуц само у Алтан сум јадел.... Зградата позади Балила (у кулата). Може денес или утре да седнеме, кој е за бујрум.

За чорба си ги свртел сите места, само не ги спомна Национал, спроти ГТЦ, треба да пробаш ако не си бил, е дали има поручек... не би знаел.

Ребро во фурна имаат одлично во Маргер, позади АБЦ во парк!

Додека си тука деновиве еве ти предлог места за пробување :)

Отсутен Спенсер

• Легенда
  • Пораки: 7607
« Одговори #6770 на: 21 Септември 2018, 16:32:59 pm »
Кога веќе спомнувате џигер... седевме со едни охриѓани во "гостилница" Трокадеро, позади 3 бисери. Сакаа да нарачаат за Охрид да си носат џигер, мнооооогу бил добар. :D

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55239
  • Махер
« Одговори #6771 на: 21 Септември 2018, 16:40:07 pm »
По пат во кола да им мириса мисковина.

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44958
  • Il Moderatore
« Одговори #6772 на: 21 Септември 2018, 16:46:40 pm »
Кога веќе спомнувате џигер... седевме со едни охриѓани во "гостилница" Трокадеро, позади 3 бисери. Сакаа да нарачаат за Охрид да си носат џигер, мнооооогу бил добар. :D
Добар е во Трокадеро, потврџуем.
Alfa Romeo 159TBi
Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v
VW e-up!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Zile

• Легенда
  • Пораки: 8242
  • Плинаш!!!
« Одговори #6773 на: 21 Септември 2018, 17:04:28 pm »
Кога спомнавте кебапи, не го заборавајте Тетекс. За мене, подобар е од Дестан, а и поевтин.

Sent from my Huawei P Smart using Tapatalk

Отсутен МулевР

• Редовен
  • Пораки: 1399
  • Велешанче
« Одговори #6774 на: 27 Септември 2018, 22:01:59 pm »
Некој да препорача добро место за јадење во Кочани ?
Project car: Opel Kadett C
Daily 1: Opel Corsa E
Daily 2: Yugo Koral 1.1i

Отсутен Mikroos

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 921
« Одговори #6775 на: 27 Септември 2018, 22:08:00 pm »
Jadev burger vo Bruklinski (debar maalo), polosh burger, osobeno vo odnos cena i toa shto dobivash (kvalitet), katastrofa. Za 350 den dobivash golema topka kako kjofte, lepcheto suvo, cel burger malecok.....losho.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Отсутен vlatko.klp

• Сениор
  • Пораки: 6692
« Одговори #6776 на: 28 Септември 2018, 07:18:21 am »
Абе сега станаа во тренд такви бургери и мислат дека со обично мелено месо ставено во тавче ќе прават бургери. Ама и тоа си има своја филозофија и си треба добра јака скара за тоа и услови за да се направи плескавицата да биде крцкава од надвор а внатре малце накај розево да удира, да не биде баш ќофте, зошто ќофте се јаде дома за ручек, Лепчето исто така треба да одговара на бургерот итн.

Отсутен achtung

• Сениор
  • Пораки: 6642
« Одговори #6777 на: 28 Септември 2018, 08:23:33 am »
Јас еднаш нарачав бургер и така ми го донесоа во чинија и јас сакав со рацете да го јадам како хамбургер дека бев многу гладен и го викнав ќелнерот и му барав хартија за хамбургер и немаше и јадев со рацете и се направив како свиња и од тогаш сум рекол никогаш веќе бургер за позирање.

За! - да му го испушиш на цел форум

Отсутен Mikroos

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 921
« Одговори #6778 на: 28 Септември 2018, 08:26:45 am »
Ova e burgerot od bruklinski, ova vredi 350 den....

Sent from my iPhone using Tapatalk

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20888
« Одговори #6779 на: 28 Септември 2018, 08:32:13 am »
Вреди 350 денари, или го наплаќаат толку?
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.