Автор Тема: Храна  (Прочитано 1364587 пати)

Отсутен vlatko.klp

• Сениор
  • Пораки: 6692
Одг: Храна
« Одговори #6780 на: 28 Септември 2018, 08:32:39 am »
Ауууу лошо лошо....лепчево е комедија

Отсутен marjanot

• Следен од Hammond на Инстаграм.
  • Легенда
  • Пораки: 11155
  • Ќybriт Pro Max
« Одговори #6781 на: 28 Септември 2018, 08:47:12 am »
јадев во МекФиш и Чипс, таму е 180 ден.
одличен е и таман сочен
те прашуваат како сакаш да биде печен

иако на прва можеби делува дека е мал, сосема најадува

како што разбрав фамилијарен бизнис си имаат почнато луѓето и стварно се трудат
велат дека најмногу замерки имало кон цената, дека нели за 140 ќе јадел на 50 метри во 7-ка
ама тука лепчето си го прават, 100% чисто говедско месо, чедарот е чедар, не растителен кашкавал

Отсутен Mikroos

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 921
« Одговори #6782 на: 28 Септември 2018, 08:47:48 am »
Вреди 350 денари, или го наплаќаат толку?
Tolku go naplakjaat, a mnogu e jasno deka ne vredi.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Отсутен pirat_07

• Легенда
  • Пораки: 8347
  • Rural fuckin society - we live in!!!
« Одговори #6783 на: 28 Септември 2018, 08:58:38 am »
Ova e burgerot od bruklinski, ova vredi 350 den....

(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)

Бајат помфрит, лебчето суво и комично, плескавицата пресушена и текстура која асоцира на адитиви.

Следниот пат плати 400 за препораката на Зеро за бургерот од чисто телешко.

Сепак се е школо

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55238
  • Махер
« Одговори #6784 на: 28 Септември 2018, 09:09:58 am »
А школо се плаќа.

Присутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44956
  • Il Moderatore
« Одговори #6785 на: 28 Септември 2018, 09:20:25 am »
Јадев вчера „Специјалка“ во тортиља лепче, во Лесковац спроти Мајчин во аеродром... замерка да не моеш да им најдеш! За 180денара со 1/2 литро кока кола.
Alfa Romeo 159TBi
Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v
VW e-up!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Molec

• Сениор
  • Пораки: 4776
  • (Oo\(|||)°(|||)/oO)
« Одговори #6786 на: 28 Септември 2018, 10:05:31 am »
Најбоље бургер во шупакот на светот (Скопје) имаше во Бо-Болинг. Да, во кугланата во Шити Молит. 200-250ден. во зависност од моделот, омилен ми беше Американ оцена 9/10 (нема опција за сланина) имаше и Класик и Бо-Бургер. Ноооо, последен пат (пред 4-5 месеци) кога бев таму, пљеската беше сосема различна од предходно и од тогаш не сум бил. Специјално одев до таму да јадам бургер, иначе избегавам трговски центри и гужвата створена од луѓе со кока колите во рака кои шетаат од досада низ истите.

Голем љубител сум на добар бургер, се заљубив уште во УСА кога бев, јер тогаш тука најбоље беше чичко стоилко. Скоро сите бургери во градов сум ги пробал и уште барам добар бургер како БоБолинг што беше.

Фиш'н Чипс е 7/10, ок за цената (препорака да побарате бургер на денот, го нема во мени а има домашен сос што целосно го менува вкусот). А Бруклински, Тренд, Кантина и остали извикани хипстерско/инстаграмски срања, никако. Киоск беа ок 7/10 додека не ги качија цените. Мекиците од Стража на Рекорд извадија една серија опасно добри бургери. Млечен бар...6/10 ама па ок е цената.

А ова со цениве од 500ден за бургер нека се носат у три лепе, демек месо од мудата на теленцето шо му ги лижела кравата додека цицало, бејби-биф, коби, вагу...к*р се стресе...најшит месо се става во МК, во 90% од пљеските има жили и р'скавици. Згора на тоа ќе шибнат витанез/бајат леб/вештачки компир од ќеса и све у канта. Во Млечен бар пукање тркало патлиџан подебело од плескавицата и тоа онаков розев со дрва у него...ај ок, се вади, ама зашто, бар тоа е лесно да го погодиш.

Најбоље бургер 10/10 имам јадено во Мрчајевци и Лесковац, Србија и тоа за 150-180 динари! :)

Отсутен AUUU

• Легенда
  • Пораки: 7364
« Одговори #6787 на: 28 Септември 2018, 10:44:57 am »
У Катина као на доручек земав кајгана некоја италијанска... везе нема, без вкус тотално.... Јес да сендвичите ги фалеа.... ама па и сендвич од 150-250 денари....

Присутен Skywalker

• Сениор
  • Пораки: 4286
« Одговори #6788 на: 28 Септември 2018, 10:49:26 am »
Добар сендвич е со шарска на жар, кромид и буковец. Исто лепињата да биди од добра фурна на дрва.
Lt. Commander Data: "I will always be puzzled by the human predilection for piloting vehicles at unsafe velocities"

Отсутен Mikroos

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 921
« Одговори #6789 на: 28 Септември 2018, 11:01:19 am »
Најбоље бургер во шупакот на светот (Скопје) имаше во Бо-Болинг. Да, во кугланата во Шити Молит. 200-250ден. во зависност од моделот, омилен ми беше Американ оцена 9/10 (нема опција за сланина) имаше и Класик и Бо-Бургер. Ноооо, последен пат (пред 4-5 месеци) кога бев таму, пљеската беше сосема различна од предходно и од тогаш не сум бил. Специјално одев до таму да јадам бургер, иначе избегавам трговски центри и гужвата створена од луѓе со кока колите во рака кои шетаат од досада низ истите.

Голем љубител сум на добар бургер, се заљубив уште во УСА кога бев, јер тогаш тука најбоље беше чичко стоилко. Скоро сите бургери во градов сум ги пробал и уште барам добар бургер како БоБолинг што беше.

Фиш'н Чипс е 7/10, ок за цената (препорака да побарате бургер на денот, го нема во мени а има домашен сос што целосно го менува вкусот). А Бруклински, Тренд, Кантина и остали извикани хипстерско/инстаграмски срања, никако. Киоск беа ок 7/10 додека не ги качија цените. Мекиците од Стража на Рекорд извадија една серија опасно добри бургери. Млечен бар...6/10 ама па ок е цената.

А ова со цениве од 500ден за бургер нека се носат у три лепе, демек месо од мудата на теленцето шо му ги лижела кравата додека цицало, бејби-биф, коби, вагу...к*р се стресе...најшит месо се става во МК, во 90% од пљеските има жили и р'скавици. Згора на тоа ќе шибнат витанез/бајат леб/вештачки компир од ќеса и све у канта. Во Млечен бар пукање тркало патлиџан подебело од плескавицата и тоа онаков розев со дрва у него...ај ок, се вади, ама зашто, бар тоа е лесно да го погодиш.

Најбоље бургер 10/10 имам јадено во Мрчајевци и Лесковац, Србија и тоа за 150-180 динари! :)
Mnogu ispravno kazano.

Отсутен smole

• Сениор
  • Пораки: 3153
« Одговори #6790 на: 28 Септември 2018, 11:20:52 am »
У Катина као на доручек земав кајгана некоја италијанска... везе нема, без вкус тотално.... Јес да сендвичите ги фалеа.... ама па и сендвич од 150-250 денари....
Само Челик за сендвич. Башка 100че е.

Дечкото од М фиш има работено во УСА на бургери, се разбира у тоа.

Кај Мајчин Дом е најдоброто фабричко мелено месо во Скопје.
« Последно менување: 28 Септември 2018, 11:43:53 am smole »

Отсутен MAPJAH

• Легенда
  • Пораки: 7122
  • Бенве сие бенве
« Одговори #6791 на: 28 Септември 2018, 11:27:41 am »
Јас еднаш нарачав бургер и така ми го донесоа во чинија и јас сакав со рацете да го јадам како хамбургер дека бев многу гладен и го викнав ќелнерот и му барав хартија за хамбургер и немаше и јадев со рацете и се направив како свиња и од тогаш сум рекол никогаш веќе бургер за позирање.

За! - да му го испушиш на цел форум
И јас слично на членот дихтунг, не знам како се јаде чудово, претпоставувам со раце, без прибор, затоа ќе си нарачам вешалица, или некое друго месо.

Sent from my VTR-L29 using Tapatalk

Отсутен vlatko.klp

• Сениор
« Одговори #6792 на: 28 Септември 2018, 11:43:34 am »
Бургери што се сега во мода се јадат исклучиво со нож и виљушка само треба малце памет како да се сече за да не испадне све.

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17676
  • Alfa155 & AlfaGT
« Одговори #6793 на: 28 Септември 2018, 14:05:19 pm »
Какви бургери какве пичке си мајчине, пљескавица и кебапи бате ...

Отсутен vlatko.klp

• Сениор
« Одговори #6794 на: 28 Септември 2018, 14:07:10 pm »
Ебаго...