Автор Тема: Храна  (Прочитано 1364587 пати)

Отсутен AUUU

• Легенда
  • Пораки: 7364
Одг: Храна
« Одговори #6795 на: 28 Септември 2018, 14:35:22 pm »
Ova e burgerot od bruklinski, ova vredi 350 den....

(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)

Sent from my iPhone using Tapatalk

Ова не вреди 350,00 денари.... АМА у таа цена е вкалкулирано и Стратро да ти свири џез додека ти мезиш.... е тоа се плаќа!

Него @Molec  каде у Мрчајевци јадеше добар бургер да застанам следниот пат, големо место е тоа може 500м има, само кафани и печењари.

И за Лесковац дај име презиме на кафана кај да се иде.

Отсутен JR

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 972
    • nobrain.dk
« Одговори #6796 на: 28 Септември 2018, 16:45:58 pm »
Ova e burgerot od bruklinski, ova vredi 350 den....

Гомно од бургер... јас нарачав пред недела дена .. го донесоа полу жив као да јадам телешки бифтек а не мелено месо.. каснав два гриза и си заминав .. кој ги врти.. за 350 ден треба да е перфекција а не гомнарии

You need people like me. You need people like me so you can point your fuckin' fingers and say, "That's the bad guy."

Отсутен Dule_

• Сениор
  • Пораки: 3070
« Одговори #6797 на: 28 Септември 2018, 16:56:20 pm »
Најбоље бургер во шупакот на светот (Скопје) имаше во Бо-Болинг. Да, во кугланата во Шити Молит. 200-250ден. во зависност од моделот, омилен ми беше Американ оцена 9/10 (нема опција за сланина) имаше и Класик и Бо-Бургер. Ноооо, последен пат (пред 4-5 месеци) кога бев таму, пљеската беше сосема различна од предходно и од тогаш не сум бил. Специјално одев до таму да јадам бургер, иначе избегавам трговски центри и гужвата створена од луѓе со кока колите во рака кои шетаат од досада низ истите.

Голем љубител сум на добар бургер, се заљубив уште во УСА кога бев, јер тогаш тука најбоље беше чичко стоилко. Скоро сите бургери во градов сум ги пробал и уште барам добар бургер како БоБолинг што беше.

Фиш'н Чипс е 7/10, ок за цената (препорака да побарате бургер на денот, го нема во мени а има домашен сос што целосно го менува вкусот). А Бруклински, Тренд, Кантина и остали извикани хипстерско/инстаграмски срања, никако. Киоск беа ок 7/10 додека не ги качија цените. Мекиците од Стража на Рекорд извадија една серија опасно добри бургери. Млечен бар...6/10 ама па ок е цената.

А ова со цениве од 500ден за бургер нека се носат у три лепе, демек месо од мудата на теленцето шо му ги лижела кравата додека цицало, бејби-биф, коби, вагу...к*р се стресе...најшит месо се става во МК, во 90% од пљеските има жили и р'скавици. Згора на тоа ќе шибнат витанез/бајат леб/вештачки компир од ќеса и све у канта. Во Млечен бар пукање тркало патлиџан подебело од плескавицата и тоа онаков розев со дрва у него...ај ок, се вади, ама зашто, бар тоа е лесно да го погодиш.

Најбоље бургер 10/10 имам јадено во Мрчајевци и Лесковац, Србија и тоа за 150-180 динари! :)
Пробај го бургерот во рустикана и тој е многу добар. Еве го (вториот)
и тој од breaking bad*.

Sent from my MI 6 using Tapatalk

Отсутен MAPJAH

• Легенда
  • Пораки: 7122
  • Бенве сие бенве
« Одговори #6798 на: 28 Септември 2018, 19:15:09 pm »
Премногу геј ми е тоа
Бургери што се сега во мода се јадат исклучиво со нож и виљушка само треба малце памет како да се сече за да не испадне све.

Sent from my VTR-L29 using Tapatalk

Отсутен vlatko.klp

• Сениор
  • Пораки: 6692
« Одговори #6799 на: 28 Септември 2018, 21:21:10 pm »
Знам, ама ќе се навикнеш.

Отсутен Zile

• Легенда
  • Пораки: 8240
  • Плинаш!!!
« Одговори #6800 на: 28 Септември 2018, 21:22:26 pm »
Добар сендвич е со шарска на жар, кромид и буковец. Исто лепињата да биди од добра фурна на дрва.
Ако сакаш нешто вакво, имаш на автобуската во влае после макпетрол во правец према Ѓорче во дрвената бутка. Одлична плескавица и одлично лепче.

Sent from my Huawei P Smart using Tapatalk

Отсутен Molec

• Сениор
  • Пораки: 4776
  • (Oo\(|||)°(|||)/oO)
« Одговори #6801 на: 04 Октомври 2018, 20:08:36 pm »
Бо Болинг, американски бургер = 200ден. ВРВ.

Отсутен Igor

• Легенда
  • Пораки: 9498
« Одговори #6802 на: 04 Октомври 2018, 22:45:32 pm »
Баш да пробам, вчера во Baking Bread јадев Heisenberg, не беше лош. Лебчето многу ми се допадна.

Присутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44956
  • Il Moderatore
« Одговори #6803 на: 04 Октомври 2018, 22:50:33 pm »
Јас ги пробав Heisenberg и BBQ како и да беше, не се лоши, цената им е пристојна (помфритот се доплаќа), најадуваат.. Ми фали 1/2л кокакола зеро да има у фрижидерот, ама следниот пат ќе си понесам од трафиче.
Alfa Romeo 159TBi
Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v
VW e-up!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17676
  • Alfa155 & AlfaGT
« Одговори #6804 на: 09 Октомври 2018, 14:57:20 pm »

Како се викаше оваа обработка кога на кременадла остааш некој сантим и од ребарца ?

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30610
    • CARclub.mk
« Одговори #6805 на: 09 Октомври 2018, 15:42:50 pm »
Дар од Господа.

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #6806 на: 09 Октомври 2018, 18:24:21 pm »

Како се викаше оваа обработка кога на кременадла остааш некој сантим и од ребарца ?

https://vukajlija.com/francuska-obrada-mesa/512110

Alfa Romeo 159TBi
VW e-up!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17676
  • Alfa155 & AlfaGT
« Одговори #6807 на: 09 Октомври 2018, 19:30:56 pm »
Не, француска е полутка без маст...

Отсутен pirat_07

• Легенда
  • Пораки: 8347
  • Rural fuckin society - we live in!!!
« Одговори #6808 на: 09 Октомври 2018, 19:39:31 pm »
Кога ќе замоташ каре во ребро е поркета

Ова не знам како му доѓе...

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #6809 на: 09 Октомври 2018, 19:46:20 pm »
Не, француска е полутка без маст...

- Evo gazda sve sam zavšila. Počistila sam radnju i zaključila kasu. Jesam bila dobra za prvi dan na poslu.
- Jesi, jesi, odlična si, nego ajde još iza da ti pokažem kako se radi francuska obrada mesa ako me razumeš.
- Joj gazda jel to ono kada odsecaš slaninu sa raznih delova polutke.
- Jeste, jeste, saću ti ja to pokažem.
Alfa Romeo 159TBi
VW e-up!