Автор Тема: Совет за бела техника  (Прочитано 508053 пати)

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
Одг: Совет за бела техника
« Одговори #195 на: 20 Септември 2015, 02:59:47 am »
И мене неколкумина ми рекоа да ги избегавам горење и послушав, имаа исто вака еден куп поплаки. Фриждерите на бош се малце скапички, посебно ако сакаш да биде со инвертер, скоро па дупло им е цената од самсунг инаку и ја тргнав натака. Досега сум задоволен од фурната и плотната на бош, а воедно и од фриждерот на самсунг.

blomberg фрижидер со инвертор компресор, no frost... еко класа А+... до сега презадоволен.. 1 година... купен од нептун... 6 месеци порано истиот бренд шпорет со рамни плотни... засега нема пукнато ништо, ама ми нагласија тогаш дека плотните биле на (мислам дека) самсунг... колку е точно ова незнам, ама кај мене е ок засега...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен Dodo

• Бемвекријачко Пе*ерче
  • Редовен
  • Пораки: 2810
« Одговори #196 на: 20 Септември 2015, 09:31:42 am »
Супер ова со blomberg, и јас тргнав по нив, ама за жал не ги носат веќе кај нас, толку беше, 2-3 години само се продаваа.

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
« Одговори #197 на: 20 Септември 2015, 09:56:53 am »
не ги носат више? како бренд се по скапички малку, (сепак има понуден квалитет за цената) па веројатно слабо им се трошеле и затоа прекинале... не секој е спремен да даде 50.000 за фрижидер... и јас не давам толку пари за фрижидер.. за овој што го зедов ми беше “дојавено“ дека ке иде на акција, па скоро за упола пари го зедов...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
  • Пораки: 9226
« Одговори #198 на: 20 Септември 2015, 17:14:06 pm »
So gorenje taka beshe pred nekoja godina i sami si kazuvaa. Sega ne e veke taka druga generacija frizideri ima. Ama ima i podobri ili slicni so nice v za ista cena.

Dobro e shto imaat sopstven servis. Beko nema pa ke se raspravash so video data.

Ako mozes da si dozvolish Bosch ti preporacuvam

Jas pred 2 godini kupiv samsung so digitalen inverter bash poradi toa shto nemashe mn zbor vo momentot. Bosch ne ni najdov gorenje me predomislija i bidna
Do sega e ok ama 2 godini e mal period

Отсутен marjanot

• Следен од Hammond на Инстаграм.
  • Легенда
  • Пораки: 11061
  • Ќybriт Pro Max
« Одговори #199 на: 22 Октомври 2015, 13:30:19 pm »
Се збореше во минатото на форумов, ама не наоѓам.
Што имаше врска дали е вентилаторска или кондензациска сушара (спротивно од веш машина, да е појасно)? Која е подобра?

Има ли некој конкретен модел да посочите, некој што користел?

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44367
  • Il Moderatore
« Одговори #200 на: 22 Октомври 2015, 13:35:52 pm »
За вентилаторска треба да имаш одвод за топол воздух/пареа, кондензациската ја кондензира пареата во сад или ја испумпува низ одвод.
Јас користам некоја ефтиноча Haier, која добро ме служи веќе 4 години, (еден лагер сменив на бубањ), брат ми користи Candy отприлика исто време, него грејач му цркна и програматор ако добро се сеќавам.. Двете се кондензациски, со тоа што мојата има можност и да ја собира кондензацијата во сад, и да ја исфрли со вградена пумпа во одвод (јас овој принцип го користам).

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен marjanot

• Легенда
  • Ќybriт Pro Max
« Одговори #201 на: 22 Октомври 2015, 13:38:27 pm »
Уф.
Кај мене има одвод за веш-машината, а сушара планирам врз нејзе да обесам, кај ќе ја одводам да знам :(

Данке.

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30069
    • CARclub.mk
« Одговори #202 на: 22 Октомври 2015, 13:39:30 pm »
Ние користиме Bosch и машина за перење и машина за сушење. Сеа бев да проверам, ознаката е Classixx 7. Веќе две години си тера без проблеми, кондензацијата собира во садче. Тоа е тоа.

Edit: Машината за сушење е наместена врз машината за перење. Вадиш од една машина, буташ у друга.

Отсутен UrSa1986

• Редовен
  • Пораки: 1506
« Одговори #203 на: 22 Октомври 2015, 13:42:12 pm »
Јас имам Индесит кондензациска, си ја брка работата. 2 саати е сушење на 7-8 кила алишта, ама е бучна, да те предупредам. Веројатно сите се. Особено патенти кога ќе се погодат :)

И го влажни воздухот во просторијата. Убава вентилација ти треба за во WC ако ставаш.

Сигурно има дупли одвод по Хубо/Бриколаж/Меркур.

Отсутен marjanot

• Легенда
  • Ќybriт Pro Max
« Одговори #204 на: 22 Октомври 2015, 13:43:39 pm »
Ќе проверам :)
Срцки сте :P

Отсутен cuoresportivo159

• Сениор
  • Пораки: 4194
« Одговори #205 на: 23 Октомври 2015, 15:54:49 pm »
Земи си кондензациска, тие вентилаторските после одредено користење сакаат чистење на одводното црево.
Alfa Romeo 166 is one of only three cars that have "that special thing" !!! 
-J.Clarkson

Отсутен nekojtamu

• Редовен
  • Пораки: 1165
« Одговори #206 на: 23 Октомври 2015, 16:26:00 pm »
Ако парите не ти се проблем, земи со топлинска пумпа.

Отсутен achtung

• Сениор
  • Пораки: 6642
« Одговори #207 на: 23 Октомври 2015, 17:37:31 pm »
Уф.
Кај мене има одвод за веш-машината, а сушара планирам врз нејзе да обесам, кај ќе ја одводам да знам :(

Данке.
Марјан ќе купиш само адаптер 2 во 1 како V и на едното машината на другото сушарата, едноставно како еден плус еден.

Отсутен Bauer

• Редовен
  • Пораки: 1223
« Одговори #208 на: 23 Октомври 2015, 18:50:53 pm »
Ја имам супер искуство со ни чуена ни видена фирма Elekta. За клима се работи. 15 години нон стоп се користи на работа  лето лади пролет есен грее. Шо чудо ќе беше за нонејм

Отсутен yarre

• Bearing Expert
  • Редовен
  • Пораки: 1389
  • www.lagermax.mk
    • LAGERMAX
« Одговори #209 на: 24 Октомври 2015, 14:51:41 pm »
Кондезациските знаат да ти испотат купатило, и да држат прилично високо ниво на влага. Ако имаш каде да дупнеш излаз на зид земи си со оџак. Инаку, неретко машините за сушење стојат по тераси/балкони, за оние со издув мислам.