Автор Тема: Совет за бела техника  (Прочитано 506528 пати)

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44364
  • Il Moderatore
Одг: Совет за бела техника
« Одговори #60 на: 18 Април 2015, 21:29:43 pm »
Поголем проблем ќе ти биде да немаш никаква дупка према надвор, отколку должината на каналот.

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен nikola_bb

• Сениор
  • Пораки: 5197
« Одговори #61 на: 18 Април 2015, 23:19:59 pm »
Мерев и премерував сега, варијантата за да успеам да напикам стандарден од 60цм ќе треба некои 4,5метри за да стигне одведувањето до балкон и уште 2,5м за да излезе скроз надвор. Што мислите за бројкиве? И со што е најдобро да се изведе?

Отсутен SaleSk

• Сениор
  • Пораки: 6204
  • 69
« Одговори #62 на: 19 Април 2015, 00:01:23 am »
Фи 120-ка, цевки за одвод. Не е толку многу голема далечината. Подобро е да има било каков издув него никаков.
Зависи каков ти е балконов. И не е проблем и до балкон да излегува.
Dusevno bolniot covek nikogas ne napagja bez pricina.Po toa se razlikuva od normalnite ludje.

Отсутен nikola_bb

• Сениор
« Одговори #63 на: 19 Април 2015, 00:09:07 am »
Штом е така муабетот така ќе го правиме да биде. Балконот се користи и за други работи така да ќе се потрудам да ја изнесам скроз. Цевките на споеви со гумици да се дихтуваат?

Отсутен SaleSk

• Сениор
  • 69
« Одговори #64 на: 19 Април 2015, 00:28:56 am »
Обавезно со гумички да се издихтуваат.
Dusevno bolniot covek nikogas ne napagja bez pricina.Po toa se razlikuva od normalnite ludje.

Отсутен nikola_bb

• Сениор
« Одговори #65 на: 19 Април 2015, 15:02:02 pm »
Ок одлучено дека така ќе го решам туку сеа уште нешто, да рачунам малце пад да има за кондензат надвор да излегува? колку треба да биде падот претпоставувам минимален, и дали по цела должина да е? Друго клапна онаа што е за да не ми дува од надвор према внатре да стаам скроз на крај на балкон или кај аспираторот?

Отсутен SaleSk

• Сениор
  • 69
« Одговори #66 на: 19 Април 2015, 17:50:54 pm »
Пад према надвор, 1 до 2 степена. Минимално, колку да има. Јас клапна не ставив, клапна си има самиот аспиратор. Земав пластика со мрежичка за да не се пикаат гадови у цевката.
Е сега не сите аспиратори имаат клапна кај нивниот издув. Провери па одлучи.

Отсутен AUUU

• Легенда
  • Пораки: 7230
« Одговори #67 на: 19 Април 2015, 18:19:57 pm »
Кај избор на фрижифер можам да те советувам да  земеш што подобра енергетска класа бидејќи само фрижидерот од сите уреди работи 24/7. Со тоа на неговата економичност треба да се обрати посебно внимание заради заштеда.

Кај бојлерот гледај да има што подобра топлинска изолација.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55106
  • Махер

Отсутен nikola_bb

• Сениор
« Одговори #69 на: 19 Април 2015, 21:21:33 pm »
Пад према надвор, 1 до 2 степена. Минимално, колку да има. Јас клапна не ставив, клапна си има самиот аспиратор. Земав пластика со мрежичка за да не се пикаат гадови у цевката.
Е сега не сите аспиратори имаат клапна кај нивниот издув. Провери па одлучи.
Во делот што ќе оди низ кујната нема шанси пад да направам дури на крај ќе треба и да одам нагоре бидејќи само тамо можам надвор да искочам... Евентуално на некое од колената пред да излезам да ставам некое ко славинче во најниска точка за да можам одвреме на време кондензат да испуштам. Морам ли да имам пад во внатрешниов дел? Надвор не е проблем ќе има

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #70 на: 19 Април 2015, 22:34:16 pm »

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34289
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #71 на: 19 Април 2015, 22:40:22 pm »
Daewoo a? Каков трол си бил ти хахах.

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #72 на: 19 Април 2015, 22:41:59 pm »
Екшули, стварно деву ми ги лади јајцата.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34289
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #73 на: 19 Април 2015, 22:42:20 pm »
И твоите а и на жена ти ;D

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #74 на: 19 Април 2015, 22:46:44 pm »
Ти Mиле уствари добра марка си одбрал, само производот ти е погрешен. Наместо кола си требал фрижидер да одбереш ;D