Автор Тема: Совет за бела техника  (Прочитано 580427 пати)

Отсутен Dule_

• Сениор
  • Пораки: 3070
Одг: Совет за бела техника
« Одговори #2700 на: 11 Јануари 2026, 19:36:11 pm »
Дали некој има правено метална конструкција за машина за перење/сушење? Сакам да ги наместам една над друга па ако има некој идеја или го направил тоа да препорача некое решение.

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44955
  • Il Moderatore
« Одговори #2701 на: 11 Јануари 2026, 20:26:22 pm »
Машината за сушење можеш комотно да ја стаиш врз машината за перење (додека се здрави амортизерите на машината за перење) :)
Edit, можеби евентуално со гуртни да ги прицврстиш една со друга - зошто да не :)
Alfa Romeo 159TBi
Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v
VW e-up!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Temelk

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 57
« Одговори #2702 на: 11 Јануари 2026, 21:58:18 pm »
Дали некој има правено метална конструкција за машина за перење/сушење? Сакам да ги наместам една над друга па ако има некој идеја или го направил тоа да препорача некое решение.

Јас имам така направено, многу посигурно ми делува од тоа да се една врз друга поради тоа што во исто време кога се вклучени вибрираат различно.
Едноставна метална конструкција со дрвени газишта е кајмене.

Присутен Power to the people

• Легенда
  • Пораки: 7205
  • Медалист, Олимпијада за Сарказам Перу '98
« Одговори #2703 на: 12 Јануари 2026, 07:35:14 am »
Зарем некој една врз друга ги поставува?  :o

Отсутен Dule_

• Сениор
  • Пораки: 3070
« Одговори #2704 на: 12 Јануари 2026, 08:07:42 am »
Машината за сушење можеш комотно да ја стаиш врз машината за перење (додека се здрави амортизерите на машината за перење) :)
Edit, можеби евентуално со гуртни да ги прицврстиш една со друга - зошто да не :)

Имам еден ек вентил над машината што сакав да го избегнам со конструкцијата бидејќи оставата кај што е машината е широка 70цм. Ама ако успеам да го дислоцирам или заменам со помало може и една над друга да ги ставам. Гледам се продаваат и китови во сетек и нептун.

Јас имам така направено, многу посигурно ми делува од тоа да се една врз друга поради тоа што во исто време кога се вклучени вибрираат различно.
Едноставна метална конструкција со дрвени газишта е кајмене.

Не планирам да ги пуштам двете истовремено така да вибрациите би ги избегнал.

Зарем некој една врз друга ги поставува?  :o

Ако се нема место мора една над друга.

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20886
« Одговори #2705 на: 12 Јануари 2026, 08:30:39 am »
Кога живеевме во помал стан, со ваква „рамка“ го имавме решено тој момент:

Си имаше и платформа на извлекување, за да може да си ставиш корпа за стварите од сушарата да ги собереш.

Две години го користевме ова решение, без ама баш никаков проблем, така да, можам најтопло да го препорачам.
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 15112
  • Пудингот на шоферството
« Одговори #2706 на: 12 Јануари 2026, 08:37:52 am »
Mene mi se edna vrz druga i nitu mi se vrzani,nitu imam "ramka"(odamna e planirana da ja zemam ama nikako da mi tekno da sednam i da poracam) kako velestrumf so ja postira,pa eve 3g odkako sum vo ovoj stan nemaat zaminato masinite nikade.🙂
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен riki_staff

• Сениор
  • Пораки: 6039
« Одговори #2707 на: 12 Јануари 2026, 10:46:19 am »
Некоја буџет варијанта на кафемат машина?
Овие ги бива?

Sent from my Redmi Note 8 Pro using Tapatalk

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30607
    • CARclub.mk
« Одговори #2708 на: 12 Јануари 2026, 12:40:46 pm »
Сите овие се Океј. Ѕирни која има најефтино кафе, и врти се околу таа. Јас земав Illy машина со оние Iperespresso капсулите, одлично кафе ама изгор се. Си купив метален патрон на полнење и си експериментирам со кафиња.

Иначе, за домашна (па и за канцелариска) употреба најдобри се оние Philips машините што се и мелница и кафемат во едно. Најдобра комбинација, иако значително се поскапи. Ама одлично кафе праат.

Отсутен Carpathian Lord

• Легенда
  • Пораки: 15308
« Одговори #2709 на: 12 Јануари 2026, 12:42:03 pm »
Кога живеевме во помал стан, со ваква „рамка“ го имавме решено тој момент:

(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)

Си имаше и платформа на извлекување, за да може да си ставиш корпа за стварите од сушарата да ги собереш.

Две години го користевме ова решение, без ама баш никаков проблем, така да, можам најтопло да го препорачам.

Кај мене вака со години. Едино само пожолтува таа пластиката, претпоставувам од топлина, иначе вака супер е.

Присутен tomaso

• Редовен
  • Пораки: 2356
« Одговори #2710 на: 12 Јануари 2026, 15:51:26 pm »
Овие ги бива?(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)

Повеќе од 8 години ја користам првата.
Најбрз начин а и најчист за солидно еспресо да добиеш.
Пуштам машина за 15секунди загрева, го топлам финџалот, па турвам водата, ставам капсула и имаш готово кафе. Фрлаш и тоа е тоа.

Кафето денес е поскапено, ама скоро секогаш има на акција капсули за Долче Густо во некој поголем маркет.
Па тогаш ќе си правиш залиха.

https://www.neptun.mk/categories/kafemati/KRUPS-KP-1A3-B10
Тука ти е моментално најдобра понуда, доаѓа со 3 паковања кафе.

Отсутен Busav

• Сениор
  • Пораки: 4058
« Одговори #2711 на: 12 Јануари 2026, 16:57:24 pm »
Овие ги бива?(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)

Пуштам машина за 15секунди загрева, го топлам финџалот, па турвам водата, ставам капсула и имаш готово кафе. Фрлаш и тоа е тоа.

Кафето денес е поскапено, ама скоро секогаш има на акција капсули за Долче Густо во некој поголем маркет.

Има и добро поефтино кафе на 7грама

Sent from my motorola edge 40 neo using Tapatalk

Барам девојка која ке си го продаде бубрегот за да си купам кола :)

Отсутен riki_staff

• Сениор
  • Пораки: 6039
« Одговори #2712 на: 12 Јануари 2026, 18:05:25 pm »

Кога ја купуваш машинката во пакувањето има 3 кутии капсули?
Не сум користел никогаш на капсули па гледам на капсулите има различна количина на вода шо се прават кафињата а регулатор за колку вода не гледам на првата...а за втората нема ниедно видео на јутуб,пишува дека со повеќе видови капсули одговара 😁

Има и добро поефтино кафе на 7грама

Sent from my motorola edge 40 neo using Tapatalk
Шо пари колку капсули?

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55236
  • Махер
« Одговори #2713 на: 12 Јануари 2026, 18:12:41 pm »
Првата е ВРВНА.

Отсутен Tiro

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 394
« Одговори #2714 на: 12 Јануари 2026, 21:58:56 pm »

Da ti go prodadam moevo dolce gusto za 2000 den. Ne e ni koristeno vaka stoi godina ipol pakuvano.