Автор Тема: Што си купивте / сакате да си купите  (Прочитано 2058029 пати)

Отсутен djidji

• Легенда
  • Пораки: 10557

Отсутен cuoresportivo159

• Сениор
  • Пораки: 4194
Одг: Што си купивте / сакате да си купите
« Одговори #2686 на: 08 Јуни 2015, 13:43:47 pm »
Глупост невидена.
Alfa Romeo 166 is one of only three cars that have "that special thing" !!! 
-J.Clarkson

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43792
  • Il Moderatore
« Одговори #2687 на: 08 Јуни 2015, 14:17:03 pm »
Има поделени мислења. Јас сум од оние кои преферираат хемија за контрола на штетници. Сепак: http://en.wikipedia.org/wiki/Electronic_pest_control#Effects_on_pests

Како што кажав, полесно ми беше да го брцнам у штекер, отколку се расправам зошто отишле 1000денари за џабе.

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен UrSa1986

• Редовен
  • Пораки: 1506
« Одговори #2688 на: 08 Јуни 2015, 14:25:36 pm »
Пест го има и на алиекспрес, поевтино

Присутен FiLo

• Сениор
  • Пораки: 6635
« Одговори #2689 на: 08 Јуни 2015, 14:32:36 pm »
Јас искрено не верувам во вакви работи. Нејсе, жена ми (женишта коа ќе запнат...) ми го донесе дома чудово, за во ходник кај што водам борба со мравки. За да не се објаснувам, го брцнав у штекерот у ходник. Ќе видиме што ќе биде.

Еве ти ефикасен лек против мравки. Ке купите прашок од аптека како на сликава, ке најдете точно место од каде што излегуваат мравките, нанеси од прашоков на тоа место и нема гајле потоа. Проверено, кај мене ставаме од овој, нема гајле, не е отровен за луге.
И мачките ги прскаме со овој прашок зашто и за против болви е.

Отсутен Carpathian Lord

• Легенда
  • Пораки: 14052

Отсутен koce1102

• Редовен
  • Пораки: 1522
« Одговори #2691 на: 08 Јуни 2015, 15:15:51 pm »
Јас искрено не верувам во вакви работи. Нејсе, жена ми (женишта коа ќе запнат...) ми го донесе дома чудово, за во ходник кај што водам борба со мравки. За да не се објаснувам, го брцнав у штекерот у ходник. Ќе видиме што ќе биде.

Еве ти ефикасен лек против мравки. Ке купите прашок од аптека како на сликава, ке најдете точно место од каде што излегуваат мравките, нанеси од прашоков на тоа место и нема гајле потоа. Проверено, кај мене ставаме од овој, нема гајле, не е отровен за луге.
(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)
не помага и ова :)
изгледа имам некои ГМО Мравки :D

Отсутен ARMEX

• Сениор
  • Пораки: 3616
« Одговори #2692 на: 08 Јуни 2015, 15:28:27 pm »
Коце, тури им рачија, опијани ги, да видиш дал ќе се вратат. Ако се вратат, добра ти е. ;D

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55019
  • Махер
« Одговори #2693 на: 08 Јуни 2015, 15:37:27 pm »
За осила пламенофрлач користат во некои држави на големо. Јас по дома на мало користам пламенофрлач за комарчиња и осички и муви со дезодоранс и упаљач.

Отсутен AllMightyMe

• Легенда
  • Пораки: 7067
« Одговори #2694 на: 08 Јуни 2015, 15:42:39 pm »

WTF !!!

заборавате дека мачките се лижат по крзното. Болвите се најмал проблем, најголем се крлежите. Не си играјте играчки, купете си ампула (јас користам Фронтлајн) и ништо нема да има на неа.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34115
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #2695 на: 08 Јуни 2015, 16:53:52 pm »
Помага ли ампулата против крлежи? Мојана мачка ја изедоа партали ја направила, језа ми е да ја погалам а она кутра сака да се гали и во скут да седи. Сега се чуди оти нејќам да се галам.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55019
  • Махер
« Одговори #2696 на: 08 Јуни 2015, 17:01:40 pm »
Сирото маче... Ампулата работи одлично. Што ќе ти е маче ако неможеш да го галиш.

Отсутен Prcot

• Сениор
  • Пораки: 3465
« Одговори #2697 на: 08 Јуни 2015, 17:02:43 pm »
Pomaga da ama koga ke i ja stais ampulata poarno ne ja cuvaj doma 2-3 dena zosto ke pocnat da skokaat krlezite od nea.

Отсутен DimitarMK

• Редовен
  • Пораки: 1924
« Одговори #2698 на: 08 Јуни 2015, 17:09:45 pm »
Сакам да си купам столбна дупчалка. Оваа е Nutool NBD350, 5300 денари во Меркур. Има некој искуство со ваква? Ми одговара цената...

Еве спецификации: http://www.merkur.si/delavnica/stroji-in-naprave/ostali-stroji/namizni-vrtalni-stroj-nutool-nbd-350

Отсутен Filip_90

• Редовен
  • Пораки: 1839
  • VW Golf 5 1.9 TDI
« Одговори #2699 на: 08 Јуни 2015, 17:44:01 pm »

WTF !!!

заборавате дека мачките се лижат по крзното. Болвите се најмал проблем, најголем се крлежите. Не си играјте играчки, купете си ампула (јас користам Фронтлајн) и ништо нема да има на неа.
Не труе рбетници колку што знам, и јас сум им ставал на мачињата. А крлежи не труе, си треба ампула.
За осила пламенофрлач користат во некои држави на големо. Јас по дома на мало користам пламенофрлач за комарчиња и осички и муви со дезодоранс и упаљач.
Јас овакво имам, милина е за тепање комарци и муви, се пуни на струја.