Автор Тема: Дали користите AI и со која цел?  (Прочитано 1990 пати)

Отсутен draganamon

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 883
Одг: Дали користите AI и со која цел?
« Одговори #30 на: 06 Февруари 2026, 22:49:51 pm »
Fuck ChatGPT

Отсутен balanar

• Редовен
  • Пораки: 2682
« Одговори #31 на: 04 Март 2026, 21:51:34 pm »
Викав да го пробам Claude (бидејќи ми истече free trial од ChatGPT).

- Правам data export од ChatGPT разговорот за станот, за се до сега.
- Oтворам нов проект во Claude, го вчитувам chat.html во истиот проект (3 мегабајти)
- Вчитува што вчитува, сумира и ми го вади ова  ;D ;D ;D ;D ;D

Цитат
# Apartment Renovation Project — Full Context

*Migrated from ChatGPT. This document contains all finalized decisions for an apartment being built/renovated in North Macedonia (Shtip area). The owner is working with contractors directly and uses this AI assistant to plan, verify, and document everything.*

---

## PROJECT OVERVIEW

- New/unfinished apartment under construction
- Planning covers: interior layout, kitchen design, flooring, furniture placement, and **full electrical installation**
- Language: English preferred; Macedonian translations requested occasionally
- The apartment has been fully SketchUp-modeled and approved at a layout level (rated 9.8/10)

# NOTES ON WORKING STYLE

- Owner is detail-oriented and catches errors — always double-check counts and measurements
- Locked decisions should not be re-opened unless owner explicitly asks
- When owner says "lock this" → treat as final, confirmed, do not suggest changes
- Owner prefers **clean summaries** and **room-by-room structure**
- PDFs of summaries have been generated multiple times — owner may request these again
- Occasional Macedonian translation requested — provide when asked, then continue in English
- Owner is in **North Macedonia** — local shops and suppliers are relevant for product links

Умрев.  ;D
ОCD дијагноза потврдена и од AI

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
  • Пораки: 9478
« Одговори #32 на: 05 Март 2026, 08:26:11 am »
Jas go koristam AI kako personal trainer za ishrana i vezbanje. I da vi kazam dobro mu odi nedela dena. 😂

Отсутен ficomk

• Сениор
  • Пораки: 4549
« Одговори #33 на: 05 Март 2026, 10:17:37 am »
Ми стана секојдневна алатка четџпт, до вчера имав плус претплата и корисен ми беше, највеќе за конфигурација на мини пц-то, ама го користев и за еден куп други работи, како да кратам врати, гранки од дрвата у градината, и што све не. Од вчера се префрлив на џемини, бесплатната верзија е многу покорисна од четџпт, ми креираше топ бекап скрипти и нотификации на Home Assistant. Ми делува како да е подобар од четџпт, барем за мини пц-во што го користев неколку пати.

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
  • Пораки: 9478
« Одговори #34 на: 05 Март 2026, 14:16:23 pm »
Jas go koristam GPT5 duri ne mi kaze mi pominalo besplatnoto come back za 3,4 saati, tolku mi e dovolno. Gemini na pc poise a drugovo na mobilen

Отсутен ficomk

• Сениор
« Одговори #35 на: 05 Март 2026, 21:49:03 pm »
Заборавив да напишам во врска со ресурсите што ги цицаат локално.
Четџпт го користев преку browser на почеток, се успоруваше чим стане долг четот, и тоа ептен, почињаше да буфта кулерот и по 1 минута сум го чекал за да пише.
Ај инсталирав десктоп верзија, исто.
Додека џемини го користам само преку browser, и колку и да е долг четот мука нема, не трокира лаптопот ич.

Отсутен balanar

• Редовен
« Одговори #36 на: 06 Март 2026, 00:37:30 am »
Заборавив да напишам во врска со ресурсите што ги цицаат локално.
Четџпт го користев преку browser на почеток, се успоруваше чим стане долг четот, и тоа ептен, почињаше да буфта кулерот и по 1 минута сум го чекал за да пише.
Ај инсталирав десктоп верзија, исто.
Додека џемини го користам само преку browser, и колку и да е долг четот мука нема, не трокира лаптопот ич.

Инсталирај си chrome extension за проблемот со ChatGPT и долги четови.

https://chromewebstore.google.com/detail/chatgpt-lightsession/fmomjhjnmgpknbabfpojgifokaibeoje?pli=1

Отсутен ficomk

• Сениор
« Одговори #37 на: 06 Март 2026, 07:39:46 am »
Ако го користам повторно, инаку бесплатната верзија на Џемини ми е покорисна.

Отсутен ficomk

• Сениор
« Одговори #38 на: денес во 13:59:12 »
Повлекувам се што кажав добро за Gemini, правам листа на моделите што ги гледав и бирав за секој кој мотори да ги стави во листата, и цело време кога треба да ја генерира крајната табела заборава модели, мотори, фрустрирачки глупо се однесува.

Отсутен balanar

• Редовен
« Одговори #39 на: денес во 14:05:54 »
Пробај со Claude, кај мене за станот ми се покажа далеку подобар од ChatGPT