Автор Тема: Што си купивте / сакате да си купите  (Прочитано 2292311 пати)

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30065
    • CARclub.mk
Одг: Што си купивте / сакате да си купите
« Одговори #15345 на: 17 Јули 2025, 19:58:04 pm »
Нема подобро градско количе. Одличен избор!

Отсутен Luki Junior

• Сениор
  • Пораки: 5140
  • The Spartan General
« Одговори #15346 на: 17 Јули 2025, 21:37:17 pm »
Сега треба да ти купиме шешир, цвикера и удобни патики за пешачење.
Fehlende Pferde Sterken sind mit Wahnsinn ersetzt.

Отсутен vladic3110

• Сениор
  • Пораки: 5929
« Одговори #15347 на: 17 Јули 2025, 21:42:49 pm »
Имам двајца другари во Ск, двата ги зедоа за жените и двата не се излезени од фичата од кога ги зедоа :D
Renault Megane 3 1.6 100hp, Authentique
http://forum.carclub.mk/index.php/topic,19609.0.html

Отсутен t0m1cA

• Сениор
  • Пораки: 3696
« Одговори #15348 на: 17 Јули 2025, 21:54:49 pm »
Мало је педерски али је љепо.

Отсутен Boshe

• Сениор
  • Пораки: 5315
  • Пиши лаже
« Одговори #15349 на: 17 Јули 2025, 22:11:09 pm »
Си купив од Сет за 1500 денари, комплет од 2 станици. Со другарчево во 750 денари.

Дали е грешка некоја кај Сет или не знам, ама секаде се дупла цена и тоа за еден уред...
Сакам малку да се запознаам и со радиоаматеризмот. :)

Baofeng UV 5RH 10w

Sent from my iPhone using Tapatalk
Remember to keep yourself alive, there is nothing more important than that

Отсутен MAPJAH

• Сениор
  • Пораки: 6991
  • Бенве сие бенве
« Одговори #15350 на: 17 Јули 2025, 22:14:34 pm »
Наскоро ќе почнам да ја убедувам дека е преслабо со клима, да си бара абарт додека не заштеди за порше.

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 17780
  • Alfa Romeo Corruption 1.4 Turbo
« Одговори #15351 на: 18 Јули 2025, 01:45:22 am »
Не е мое, за жена ми е, користам моменти додека го “средам” да поуживам со него. Перфектно количе.

(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)

Според седиштата и тркалата, личи на 500 Sport, 1.4 100hp моторот. Супер избор!

Јас би ги отстранил црните залепени детали (освен можда кровот).

Отсутен MAPJAH

• Сениор
  • Бенве сие бенве
« Одговори #15352 на: 18 Јули 2025, 05:28:03 am »
Ќе го преправала кровот и уште некои ситници, не и се мешам, мое е деновиве да му направам голем и мал сервис и тука завршувам. 1.2 е, избегнував 1.4 поради мењачот, на повеќето што ги пробав бучеше во 3та, изгледа е тој кај гранде пунто што се вградува со 6 брзини. За 1.2 не е лошо, ако пуштиш клима не ти треба кочница. Планирам промена на сите течности, каиши затегачи водна пумпа, уље во мењач и проверка на држачи на мотор. Амортизери свеќици и ауспух се сменети во Швајцарија. Цените како што ги гледав се смешни плочки и гуртни комплет околу 2300ден, уље 2.8л.  Штета што до сега сум имал предрасуди кон италијанските возила, ќе сум се спасел од многу грешно купени коли и џабе фрлени пари.

Отсутен AUUU

• Легенда
  • Пораки: 7230
« Одговори #15353 на: 18 Јули 2025, 06:39:49 am »
Со здравје да се вози, ептен убаво количе.

За последнава твоја реченица, искрено од кога влегов во Џулија со некоја си безобразна опрема секое БМВ внатре ми изгледа како  Голф.

Присутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44367
  • Il Moderatore
« Одговори #15354 на: 18 Јули 2025, 08:20:50 am »
Супер џиџе! Со здравје да се вози, менахички е препросто за било какви интервенции, што и да се деси, нема да треба цела уштеџевина да ја потрошиш на него. Малце нема место на задна клупа, ама доволно за деца до 10 години :)

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Ipkisija Meskosa

• Легенда
  • Пораки: 8944
  • Пичлеме
« Одговори #15355 на: 18 Јули 2025, 08:28:21 am »
Смени ја сликата сега со жолтово фичо, сите знајме дека жена одбира џип, само помина време дури да потсобериш пари да си го купиш фичово :)

Купи си сега тесни фармерки до глуждој и мокасинки и многу дечковци да ти се лепат ;D

Со здравје да се вози, ептен симпатично количе е стварно.

Отсутен MAPJAH

• Сениор
  • Бенве сие бенве
Што си купивте / сакате да си купите
« Одговори #15356 на: 18 Јули 2025, 08:42:02 am »
Супер џиџе! Со здравје да се вози, менахички е препросто за било какви интервенции, што и да се деси, нема да треба цела уштеџевина да ја потрошиш на него. Малце нема место на задна клупа, ама доволно за деца до 10 години :)
Фала ти, навистина смешни се цените на резервни делови. Назад е ок за дете, тоа и беше условот, да собира 3ца и да е најкратко можно возило. Кажи ми [mention]Simo - Carrier159 [/mention]што да му средам на стартов? Најдов фактури што ми се поклопија сервисите со карвертикал има променето некое рамо напред и амортизери, дискови плочки и назад некои цилиндри за кочење и се што си одело по пропис. Мислам да ја исчистам клапната за гас, егр не верувам да има. На издувни гасови беше перфект и после силуванје нема никаков дим што ме радува. Свеќиците имаат 30000км гледам по книга се менуваат на 50.

[mention]Ipkisija Meskosa [/mention] аутфитот  си го имам, Теди Свимс си пее, рејбан, и мокасини, се е по пропис. Инаку на жена никој не и погодил, па ни јас, си газам полека терен да си купам нешто по мој ќеиф и 6цилиндри.

Инаку вчера Катланово - Велес еден со голф 5 не ми дозволи да го поминам и му беше смешно, по кривините ќе се самоубиеше за да ме стаса. 16ки тркала и 950кг се јака комбинација за кривулест пат, ми текна на моабетот slow car fast пред некое време што се водеше.

Sent from my iPhone using Tapatalkе

Отсутен Silvester

• Редовен
  • Пораки: 1885
« Одговори #15357 на: 18 Јули 2025, 08:45:09 am »
Со здравје да се вози. Едно од најубавите градски количиња, башка и бензинче.

Како е со место напред за двајца возрасни? Сосема е комотно или се допирате со рамената? :D
  www.malservis.mk - сѐ за твојот автомобил!

Присутен andrejnaumovski

• Редовен
  • Пораки: 1725
« Одговори #15358 на: 18 Јули 2025, 08:51:22 am »
Инаку на жена никој не и погодил, па ни јас, си газам полека терен да си купам нешто по мој ќеиф и 6цилиндри.

Бенве сие бенве :)

Со здравје да се вози.

Присутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44367
  • Il Moderatore
« Одговори #15359 на: 18 Јули 2025, 09:17:17 am »
Фала ти, навистина смешни се цените на резервни делови. Назад е ок за дете, тоа и беше условот, да собира 3ца и да е најкратко можно возило. Кажи ми [mention]Simo - Carrier159 [/mention]што да му средам на стартов? Најдов фактури што ми се поклопија сервисите со карвертикал има променето некое рамо напред и амортизери, дискови плочки и назад некои цилиндри за кочење и се што си одело по пропис. Мислам да ја исчистам клапната за гас, егр не верувам да има. На издувни гасови беше перфект и после силуванје нема никаков дим што ме радува. Свеќиците имаат 30000км гледам по книга се менуваат на 50.

Па све е сменето! :D Свеќици, coil pack, ремени со водна пумпа, уље филтри, генерално тоа треба за таа кола. Не му се секирај на подлизувањето на уље од капакот на вентили, не е страшно. ;D Да, и припази на почеток да видиш дали троши уље, да не те изненади сува шипка некад :D

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.