Првпат на форумот? Добредојдовте, и погледнете ги правилата!CARclub.mk е достапен и на Facebook како и на Twitter!
good will е нај битното и нај пресудното за тоа дали ке имаш или не гаранција...
Цитат: IdeuX на 15 Септември 2015, 09:02:30 amЦитат: lans на 15 Септември 2015, 01:15:47 amЦитат: IdeuX на 14 Септември 2015, 18:40:43 pmГо смениле за да го задржат реномето кое го имаат. Инаку доколку не го смениле ти ќе беше само еден лут муштерија со растропано ланче и немаше да имаш право да ги тужиш на суд.i povtornovo normalni zemji,prozivoditelot ti dava garanicja koja vo nieden slucaj ne ti gi narusuva tvoite 'stautuory rights'.moze samo da bide povekje od minimumot zagarantiran so statutory rights.da povtorime,lanceto ima 6 godini garancija. ako kolata e 2010,a lanceto e smeneto 2015.kako e toa nadvor od garanten rok?i ako ofificjalen servis ti go smenile delot,kako moes da kazes'preku leb,pogaca' ako baras garancija za noviot del??? sho e bitno dali e 'good will'?Те молам да ми покажеш некој документ кој вика дека ланчето има 6 години гаранција. Линкот што ти е постиран подоле укажува на исклучоци во кои продавачот апсолутно нема обврска да ја сервисира колата на нивни трошок, туку баш за задржување на реномето на брендот прифаќаат да ја средат. Тоа е западен пазар, а во примеров се работи за Порше, па така негативна критика силно би се одразила. НО, тоа не значи дека доколку не прифатат да ја сервисираат на нивни трошок, муштеријата ќе има право да ги тужи на суд.'Дефинитивно да си бараш VW да ги покрие дел од трошоците. Гаранцијата на ланчето е 6 години или 100к километри за оваа серија на мотори.'clenot ninomk.a linkot e pastiran da se razjasni terminot 'good will' vo normalni zemji,da napravis nesto povekje od toa sto trebai kaj nas 'good will' da napravis toa sto treba da go napravis pod garancija,da probas da im naplatis,pa ako ti za'rzat mushteriite,da ispadnes fin i da ne im naplatis za nesto za koe ne ni treba da im naplatis.
Цитат: lans на 15 Септември 2015, 01:15:47 amЦитат: IdeuX на 14 Септември 2015, 18:40:43 pmГо смениле за да го задржат реномето кое го имаат. Инаку доколку не го смениле ти ќе беше само еден лут муштерија со растропано ланче и немаше да имаш право да ги тужиш на суд.i povtornovo normalni zemji,prozivoditelot ti dava garanicja koja vo nieden slucaj ne ti gi narusuva tvoite 'stautuory rights'.moze samo da bide povekje od minimumot zagarantiran so statutory rights.da povtorime,lanceto ima 6 godini garancija. ako kolata e 2010,a lanceto e smeneto 2015.kako e toa nadvor od garanten rok?i ako ofificjalen servis ti go smenile delot,kako moes da kazes'preku leb,pogaca' ako baras garancija za noviot del??? sho e bitno dali e 'good will'?Те молам да ми покажеш некој документ кој вика дека ланчето има 6 години гаранција. Линкот што ти е постиран подоле укажува на исклучоци во кои продавачот апсолутно нема обврска да ја сервисира колата на нивни трошок, туку баш за задржување на реномето на брендот прифаќаат да ја средат. Тоа е западен пазар, а во примеров се работи за Порше, па така негативна критика силно би се одразила. НО, тоа не значи дека доколку не прифатат да ја сервисираат на нивни трошок, муштеријата ќе има право да ги тужи на суд.
Цитат: IdeuX на 14 Септември 2015, 18:40:43 pmГо смениле за да го задржат реномето кое го имаат. Инаку доколку не го смениле ти ќе беше само еден лут муштерија со растропано ланче и немаше да имаш право да ги тужиш на суд.i povtornovo normalni zemji,prozivoditelot ti dava garanicja koja vo nieden slucaj ne ti gi narusuva tvoite 'stautuory rights'.moze samo da bide povekje od minimumot zagarantiran so statutory rights.da povtorime,lanceto ima 6 godini garancija. ako kolata e 2010,a lanceto e smeneto 2015.kako e toa nadvor od garanten rok?i ako ofificjalen servis ti go smenile delot,kako moes da kazes'preku leb,pogaca' ako baras garancija za noviot del??? sho e bitno dali e 'good will'?
Го смениле за да го задржат реномето кое го имаат. Инаку доколку не го смениле ти ќе беше само еден лут муштерија со растропано ланче и немаше да имаш право да ги тужиш на суд.