Автор Тема: Мало градско возило - увоз до 7500 евра комплет со регистрација  (Прочитано 23142 пати)

Отсутен cuoresportivo159

• Сениор
  • Пораки: 4194
П. С. Ако купиш Алфа, Куоре од дома го вадам и ти го носам сеир да ти пука! :D
Да стискаме палци дека нема да е Алфа...Башка нема мене, на жена ми сеирот ќе и го фаќате секој ден кога ќе се среќавате на сервис. :D

@Куоре
Кое годиште беше? од каде? кое ниво на опрема? Јас се оштрам на нешто вакво:
http://www.autoscout24.eu/Details.aspx?id=250807923&cd=635493174880000000&asrc=st|fs
Ама ова сепак е подобар избор:
http://www.autoscout24.eu/Details.aspx?id=254637824&cd=635477893270000000&asrc=st|fs
ем нема да фатат антемите и кобењето за А класа. :D

Не знам само колку пари би излегле до регистрација...Помош некој?

@karajann
Му паѓа цената на запад, затоа и одам на таа варијанта. Кај нас за 3 години не верувам на половната А класа од 2006 дека ќе изгубам повеќе од 30% на цена.
Иста како таа што ја гледаш буквално,само црна.Мислам дека 2007 е,не ме фаќај за збор.Купена од тука од МАС,со некое средно ниво на опрема.На почеток малце комбесто се осеќаш,ама брзо легнува на раце. :)
За увоз мислам дека најпаметно ти е ТИ на лице место да си отидеш и да ја земеш.
Околу пресметувањата на трошковите рачунај дека на вредноста на возилото се пресметува 18%,па потоа на збирната вредност царина и акциза.
Ориентационо цените можеш да ги гледаш на оваа страна DAT.de(доле на страната ќе бараш Used car values),минимални разлики има со Шваќето. Или ако имаш некој близок што работи во шпедиција да му праќаш линкови па да ти проверува.
Совет од мене да не ти ја пишат реалната вредност за која е купена околку е повисока од таа во Шваќето(ценовникот),оти у тој случај ќе те царинат по фактурната вредност затоа што таа е повисока. :)
Alfa Romeo 166 is one of only three cars that have "that special thing" !!! 
-J.Clarkson

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34290
  • Таков е животот... јебига
Јас па мислев дека за новата А класа зборувате. Старата А класа имаше очајно лош хендлинг и не успеа да го задоволи минимумот кој го бараше Мерцедес. Последно што и треба е турбо со 200кс

Присутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44367
  • Il Moderatore
Јас па мислев дека за новата А класа зборувате. Старата А класа имаше очајно лош хендлинг и не успеа да го задоволи минимумот кој го бараше Мерцедес. Последно што и треба е турбо со 200кс

Абе ај!? Ако не го задоволел минимумот, немало да излезе од производна лента. Башка есап, станува збор за MK2 а не за MK1.

Поточно, не ова:

туку ова:

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34290
  • Таков е животот... јебига
Аха, мислев за првото станува збор. Второво сигурно го оправиле но првото и они сами се не знаеле зошто го пуштиле од производна лента.
Прогуглај ќе видиш дека имаше најлош хендлинг на времето од сите нови модели таа генерација. Сепак далеку од 200кс. Мајку му стара, интегра нема 200кс па ова куферов ќе имал. Just sayin'

Присутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30065
    • CARclub.mk
Повторно ќе спомнам, втората генерација на А-класа е сосема ок возило. Значителен чекор нагоре во поглед на фит & финиш и „комплетност“. Гојде, ако начекаш добра, зимај.

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17676
  • Alfa155 & AlfaGT
Де бе Гојде, па ништо не остана друго бе :)

Се се сведува на Мерцедес или Алфа..

Отсутен Шугер

• Почетник
  • *
  • Пораки: 7
Друже ако земаш земај си Мерцедес од поновата верзија .
Лично сум ги имал и 2 те верзии .
2рата верзија т.е поновата е далеку далеку подобра од 1вата.
Од 1вата да се бега подалеку еднаш се прелажав  едвај ја ситнав .
Иначе 2рата верзија ја дадов пред 5 месеци ..
! Шугер !

Отсутен gOJDO

• Легенда
  • Пораки: 7684
  • Хорска Секција
Се се сведува на Мерцедес или Алфа..
Кога светот би бил црно-бел или информатички кажано кога би бил бинарен систем, Мерцедесот ќе биде 1, а Алфата 0.  ;D

Швакето е пред мене,кажи точно модел и година да ти кажам.
A180 CDI Avantgarde, 1991cc, 2006-та година
и A170 Avantgarde, 1699cc 2006-та година
Ум шо идит отпосле не јет ум!

Отсутен achtung

• Сениор
  • Пораки: 6642
Средна вредност по шваке за 160ката ти е 5500 еур а за 170ката за таа година околу 6000-6500 зависи кој модел на опрема. На таа сума имаш без еур 1 документ грубо околу 25% давачки (царина, ддв и шпедиција). Со еур1 документ рачунај дека ке симнеш добри 200 евра и повеќе на давачките. Рачунај дека може и да биде пониско нормално ако имаш твои луге таму каде што треба :)

Отсутен toni.de

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 591
Druze bas sea vidov na ulica kah mene Se prodava A150 10 mesec 2006g automatik crna boja 5990e so 70k km ako si zainteresiran moze da ti ja slikam.

Отсутен stefanel984

• Редовен
  • Пораки: 1197
хм. ја би ти препорачал да цирнеш и B класа..тоа т е пандан на vw golf 5+ само полуксузен...и малце џипкаст :).

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55106
  • Махер
Јас би ти препорачал да ја прескокнеш B класа и другите такви комбиња.

Отсутен stefanel984

• Редовен
  • Пораки: 1197
Јас би ти препорачал да ја прескокнеш B класа и другите такви комбиња.

а можеш да објасниш зошто ти голем автомобилски "експерту"

Отсутен MAPJAH

• Сениор
  • Пораки: 6991
  • Бенве сие бенве
Б класата си страда од кариес :)

Отсутен DENDE - ARTEONED

• Сениор
  • Пораки: 5659
  • Formerly Lancered recently Arteoned!
    • http://forum.carclub.mk/index.php/topic,101.0.html
Neli imase edno prinovo Swiftce so 25k pominati sto se prodavase?
Go dzirna toa?