Автор Тема: Предлогсовет за половно возило евтино за одржавање.  (Прочитано 7665 пати)

Отсутен Prof. Greenthumb

• Сениор
  • Пораки: 4042
  • MadaFunker
Одг: Предлогсовет за половно возило евтино за одржавање.
« Одговори #15 на: 30 Септември 2015, 19:30:26 pm »
Си палел дизел зимно време или само ваген и форд имаш палено???

Пошо ваген и форд зимно време не палат а? :D :D :D
New blood of old school

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 14717
  • Пудингот на шоферството
« Одговори #16 на: 30 Септември 2015, 19:38:05 pm »
Dosega ne se desilo dizel vozilo da ne mi zapali, kakvi zimi pominale niz Bitola pa I kamioni a I koli site palele.Kako ne im palat neznam se cudam.
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен riki_staff

• Сениор
  • Пораки: 6001
« Одговори #17 на: 30 Септември 2015, 20:30:15 pm »
Си палел дизел зимно време или само ваген и форд имаш палено???
Имав еден Форд Сиерра 1.8тд абе со трактор ја влечев  ;D ;D ;D 8)

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34290
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #18 на: 30 Септември 2015, 21:07:46 pm »
Астра  Г никако со 1.2 мотор, значи моторот е ептен слаб за таа каросерија, стриктно 1.4 или 1.6... Според твојот буџет можеш да најдеш добра Астра Г, клио, корса или 206, која и да ја земеш нема да погрешиш, само гледај корсата да не е 1.0 и 206-ката да не е 1.1... Твое е да одлучиш, по твој вкус која ти прави мерак... :) Се надевам дека помогнав... ;D

ЗОшто 206-ката да не е 1.1?

Отсутен ARMEX

• Сениор
  • Пораки: 3616
« Одговори #19 на: 30 Септември 2015, 21:12:52 pm »
Држете се до темата, не ја претворајте и оваа бензин вс дизел.

Батали ова изборов, да си купиш Цивик, какви астри, какви клиа. 1,4 ќе биде доволен и за брат ти.

Отсутен Mario_306

• Редовен
  • Пораки: 1177
  • Тоа ти е релативна работа...
« Одговори #20 на: 30 Септември 2015, 21:24:23 pm »
Астра  Г никако со 1.2 мотор, значи моторот е ептен слаб за таа каросерија, стриктно 1.4 или 1.6... Според твојот буџет можеш да најдеш добра Астра Г, клио, корса или 206, која и да ја земеш нема да погрешиш, само гледај корсата да не е 1.0 и 206-ката да не е 1.1... Твое е да одлучиш, по твој вкус која ти прави мерак... :) Се надевам дека помогнав... ;D

ЗОшто 206-ката да не е 1.1?

Затоа што е слабичок моторот за 206-ката, јас би рекол 1.4 55kw поради тоа што троши само 1 литар повеќе, а појако моторче е, не дека не е добар 1.1... :)

Едит: Башка 1.4 е доста докажан мотор кој ПСА го користеа повеќе од 15 години, јас лично сум презадоволен будејќи го имам истиот мотор во 306-ка... :)
Давам шлогиран дедо, или го менвам за друга недвижнина :)
;D ;D ;D

Отсутен malinamamun

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 552
« Одговори #21 на: 30 Септември 2015, 22:23:34 pm »
Ako puntoto кое ти го понуди членот волнеиос е 1.2 класик моделот тоа е возило кое верувај е 100 пати подобра од астрата.
Во 2007 година ни беше дадено на тест возило.Тогаш моите имаа фиат пунто 2002 година 1.2 со речиси фулл опрема

Ова беше 2007ма со сериска опрема,додека еден друг дечко го возеше моделот исто фиат пунто 1.2 но со фулл опрема
Тестирано беше на релација СКопје Белград заедно со уште 3 коли Пунто класик со фулл опрема,Гранде Пунто и Дукато.

Јас бев во првото пунто класик и морам да кажам дека аутото беше чудо
Врска си немаше со обичното пунто кое го имавме дома.

Вожња поубава(добро можеби зашто беше сеуште прилично ново за разлика од нашето кое беше 6 години старо)

Потрошувачка Од Александар Палас хотелот до Интер континтал хотелот во Белград просек на 100км извади 3.7 литри.

НЕ го газев многу тогаш,бидејќи бевме карван па имавме правила и прописи како да возиме.Но најчесто 100-140км беше брзината.

Се изненадив и од забрзувањето.НЕбо и земја разлика од моето дома и ова иако и двата имаа исти мотори.
Она другото кое беше со клима пунто просечно извади 4.4 литри(веројатно човекот си ја пуштил климата.Топло беше) :(

Гранде пунто извади 4.5 литри но не паметам дали беше со опрема или без

Не дека те убедувам туку сакав само да кажам дека друга кола вака ми се нема случено да ми потроши.Бев многу задоволен од количето,од тоа како се однесуваше на пат и како влечеше.Незнам како можеше само да толку драстична разлика од ова нашево дома.Веројатно Фиат за толку години го усовршиле до максимум.

Претпостаувам пријателот на Волнеис поради потрошувачката и го земал.Не верувам дека има некоја кола која ќе биде под 4 литри а да е моторот 1.1 или поголем.

Поради ова јас би го препорачал пунто класик како прва опција.Јас едно време толку бев занесен да земам но убав примерок кога барав не најдов.Сите беа удрени и ми се скрши меракот,освен еден кој беше топ али човекот му бараше многу чинам околу 4500 тогаш.

Втора опција би препорачал пежо 206 со 1.1 мотор некое поново барем 2003-2004.Сум возел и Пежо 206 1.1 ама 2001 чинам беше.Послабо влече за разлика од пунтото.Малку е тромав а со потрошувачка на отворено е меѓу 4-4.5 литри.Мене ми се допаѓа доста.Ако се најде убав примерок би препорачал и такво.

Кога сме кај Астра Г мене барем не ми се допаѓа,но ако би земал тоа би било од класик моделот.

Нешто вакво

http://reklama5.mk/AdDetails?ad=1755372

Како и да секој си има свои критериуми.Кога би се прашувал јас се под 2006 не би земал.Прво годината ми е најбитна и за цената би гледал да земам најново и најсочувано.А ако е 2000 година тоа веќе е 15-16 години старо.Колку и да го правиш и уложвуваш пак ќе биде старо
и само ќе му паѓа вредноста.И го знаеш она кога бевме мали како викавме.Еј овој чичково вози скапаница.Така да со Х кола од 2000 година за некое кратко време ти повеќе ќе бидеш поблиску до епитетот дека возиш скапаница отколку саглам возило.

Пежо би земал и постаро до 2003-2004 само бидејќи дизајнерски е доста убаво.Се под тоа не би помислил.Сум гледал и пежовци но ретко да најдам убав примерок и од ова.Баш вчера гледав едно и се разочарав.

Пунто класик,АСтра Г класик се коли со убави години,па ако најдеш убав примерок ти може воопшто и да не вложуваш туку само да возиш.
И на крај пак да ја продадеш кога и да сакаш.но и да вложиш кај 6-7 години и кај 15 години кола не е исто нели.Пак ќе ти се исплати,

Канти од 2000 година секој втор ден ќе се расипува по нешто,па повеќе ќе си бидеш под и над неа,отколку во неа.Па и да нема многу поминато само 15 години што стои па нечини.

Е сега твое си е.Ако си сакаш АСтра Г од 1998 или 2000 година никој неможе да те спречи во купување.

Ти тука веќе си доби две добри понуди(барем се надевам дека се такви)На пријателот на волниос пунтото и на Сале пежото 206

и двата модели се барем проверени.Незнам на Сале само која година е пежото.Ако е 2003-2004 или поново би било супер.

За пунтото и 2008 година немам зборови.Нова кола

Отсутен tomaso

• Редовен
  • Пораки: 2276
Одг:
« Одговори #22 на: 01 Октомври 2015, 00:54:54 am »
Да ви се заблагодарам на одвоенето време за одговорите на мојата тема.
Пунтото е најразумен избор во случајот бидејќи е понова година на производство и само тоа...опрема основна.Штета јас што не сум разумен дечко :)
Како и да е пишана пп на членот.
Астрата би ги задоволила скоро сите критериуми од листата,од а до б точка би ме донела освен најбитниот... Желбата, меракот за Цивик.

Дизелаши аман бе вие ептен осетливи сте биле во пмс да не начекав ;) Арно што не напишав и нешто лошо за Алфа па и ќотек можи ќе добиев :)
Инаку за утринска гимнастика на температури под нула се погрижи бившото службено форд ескорт куриер, така да уште од старт отпаѓа таа опција за дизел.Како и малата километража која ќе се поминува <7000 километри.Посекако скоро 8месеци јас на две тркала се движам.Бензинец не би претставувало проблем а и ако случајно испаде со плин нешто зошто да не.

Отсутен malinamamun

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 552
Одг: Предлогсовет за половно возило евтин
« Одговори #23 на: 01 Октомври 2015, 02:31:54 am »
Да ви се заблагодарам на одвоенето време за одговорите на мојата тема.
Пунтото е најразумен избор во случајот бидејќи е понова година на производство и само тоа...опрема основна.Штета јас што не сум разумен дечко :)
Како и да е пишана пп на членот.
Астрата би ги задоволила скоро сите критериуми од листата,од а до б точка би ме донела освен најбитниот... Желбата, меракот за Цивик.

Дизелаши аман бе вие ептен осетливи сте биле во пмс да не начекав ;) Арно што не напишав и нешто лошо за Алфа па и ќотек можи ќе добиев :)
Инаку за утринска гимнастика на температури под нула се погрижи бившото службено форд ескорт куриер, така да уште од старт отпаѓа таа опција за дизел.Како и малата километража која ќе се поминува <7000 километри.Посекако скоро 8месеци јас на две тркала се движам.Бензинец не би претставувало проблем а и ако случајно испаде со плин нешто зошто да не.
При пунтово и 3.7 литри на 100Км дизеливе отпаѓаат.Добро може да влезе во потрошувачка и голф дизел ама па тие загадувачи така да не ја бива :D Малку шега

Инаку и астра не е лоша класик.Има и од неа нова година.2005 па и понова би требало да има.Мада во опрема нема промена.мене ми изгледа внатре како од антика.Брзинометар како на опел од 80година.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34290
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #24 на: 01 Октомври 2015, 09:12:32 am »
Доста лажеш бе 3,7 жими пемпелето.

Отсутен tomaso

• Редовен
  • Пораки: 2276
« Одговори #26 на: 08 Октомври 2015, 00:09:33 am »

Желбата остварена.Ви благодарам на сите за советите и предлозите.Успеав да најдам civic како што сакав.