Автор Тема: Мало градско возило - увоз до 7500 евра комплет со регистрација  (Прочитано 22227 пати)

Отсутен Vlatce-Vectra

• Сениор
  • Пораки: 5803
Vo tvoj cenoven rang a zasto dase stiskas koga mozes da se raskomotis vnatre..Za soprugata idealno vozilo  mislam deka e blindirano ova na nekoj oglas citav   ;D ;D ;D ;D ;D ;D

http://reklama5.mk/AdDetails?ad=1291920

Отсутен DENDE-LANCERED

• Сениор
  • Пораки: 5583
  • LANCER EVO (GreeN EditioN)
    • http://forum.carclub.mk/index.php/topic,101.0.html
Bidejki nema smajli samo ke prokomentiram:
Are U serious?
Nezno klikni na; http://forum.carclub.mk/index.php/topic,101.0.html      If you want to have a free ride!

Отсутен Vlatce-Vectra

• Сениор
  • Пораки: 5803
gotovo prepraveno

Отсутен gOJDO

• Легенда
  • Пораки: 7684
  • Хорска Секција
Druze bas sea vidov na ulica kah mene Se prodava A150 10 mesec 2006g automatik crna boja 5990e so 70k km ako si zainteresiran moze da ti ja slikam.
Да ја сликаш и да дадеш податоци ако е можно. Ако е се ОК со возилото, вреди за парите и го пазарам имаш частење.

Средна вредност по шваке за 160ката ти е 5500 еур а за 170ката за таа година околу 6000-6500 зависи кој модел на опрема. На таа сума имаш без еур 1 документ грубо околу 25% давачки (царина, ддв и шпедиција). Со еур1 документ рачунај дека ке симнеш добри 200 евра и повеќе на давачките. Рачунај дека може и да биде пониско нормално ако имаш твои луге таму каде што треба :)
Благодарам Ахтунг. Што значи ЕУР 1 документ?

Neli imase edno prinovo Swiftce so 25k pominati sto se prodavase?
Go dzirna toa?
Го знам, не доаѓа у комбинација затоа што е со 2/3 врати, а госпожата сака 4/5 и затоа што е јапонско, т.е. по 3 години ќе треба да молам некој да му платам за да го земе.
Ум шо идит отпосле не јет ум!

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 14399
  • Пудингот на шоферството
Zemi go Swiftot povozi go 3-4g posle imas 500 evra od mene za nego ic da nemolis nikoj.
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен cuoresportivo159

• Сениор
  • Пораки: 4194
Одг:
« Одговори #50 на: 27 Октомври 2014, 19:45:00 pm »
Eur 1 dokument e dokaz deka kolata poteknuva od evropa i so toa namesto 5% se plaka 1% carina.Treba da go obezbedi prodavacot, se razbira predoci mu prethodno deka ti treba.
Alfa Romeo 166 is one of only three cars that have "that special thing" !!! 
-J.Clarkson

Отсутен Luki Junior

• Сениор
  • Пораки: 5077
  • The Spartan General
Eur 1 dokument e dokaz deka kolata poteknuva od evropa i so toa namesto 5% se plaka 1% carina.Treba da go obezbedi prodavacot, se razbira predoci mu prethodno deka ti treba.
Тој документ се вади од германска царина, чини околу 60 евра, и се добива откатко возилото ќе добие цолл таблички.
Fehlende Pferde Sterken sind mit Wahnsinn ersetzt.

Отсутен achtung

• Сениор
  • Пораки: 6642
Тој документ се вади од било каде, не е само за Германија ;)

Отсутен pirat_07

• Легенда
  • Пораки: 8159
  • Rural fuckin society - we live in!!!
Во транспорт на стока, треба од испраќачот/продавачот да се земе изјава за ЕУР1.

Отсутен Luki Junior

• Сениор
  • The Spartan General
Тоа е јасно дека ако е од Европска царинска зона дека може да го извади од секаде. Но ако човекот купи кола од Германија, мислам оти германската царина е надлежна да го издаде. Или дури и да ја купи од Германија, може да извади ЕУР 1 од Бугарија?

Во транспорт на стока, треба од испраќачот/продавачот да се земе изјава за ЕУР1.
Малку е тешко да го натераш Ханс да потпише за таква изјава, освен ако не е официјален документ.

Отсутен achtung

• Сениор
Може да се извади еур1 од Бугарија кога ке ја купиш колата во Бг донесена од Германија.

Отсутен Luki Junior

• Сениор
  • The Spartan General
Може да се извади еур1 од Бугарија кога ке ја купиш колата во Бг донесена од Германија.

Јасно, значи како што и си мислев.
Инаку, ако ја купуваш колата на регуларни таблички не издаваат ЕУР.1. Мора да е на цолл, како што разбрав од веб страната на германската царина. :-)

Отсутен achtung

• Сениор
Да, само на цол табли.

Отсутен pirat_07

• Легенда
  • Пораки: 8159
  • Rural fuckin society - we live in!!!
Тоа е јасно дека ако е од Европска царинска зона дека може да го извади од секаде. Но ако човекот купи кола од Германија, мислам оти германската царина е надлежна да го издаде. Или дури и да ја купи од Германија, може да извади ЕУР 1 од Бугарија?

Малку е тешко да го натераш Ханс да потпише за таква изјава, освен ако не е официјален документ.

Спомнав во транспорт на стока.

Изјавата е формулар со кој испраќачот изјавува дека треба да му се издаде ЕУР1 на купувачот. Најчесто ако испраќачот на робата не подполни или издаде изјава за ЕУР1, нема да му направат ЕУР1. Значи едно олеснување во постапката што не значи и дека без таа изјава не би било можно да се направи ЕУР1.

Не значи дека постапката е иста кога купуваш кола но не е на одмет да се праша па ако подполнат изјава може да се олесни издавањето на ЕУР1 во шпедицијата Германска или друга Европска. Мислам дека ЕУР1 може да се извади во било која земја се до излез од ЕУ, без разлика од која Европска земја тргнува робата.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55054
  • Махер