Автор Тема: Случки со полиција, казни, судови итн  (Прочитано 1851649 пати)

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 29671
    • CARclub.mk
Одг: Случки со полиција, казни, судови итн
« Одговори #7845 на: 02 Јуни 2017, 08:36:10 am »
Јас имам попиено казна за +20 на Словенија и +10 на Партизанска. Мада тоа на Партизанска беше ептен на празна улица, изгледа му беше досадно на џандарот.

Отсутен Busav

• Сениор
  • Пораки: 3804
« Одговори #7846 на: 02 Јуни 2017, 08:58:15 am »
За +8 ме пишаа 10 евра

Sent from my F5 using Tapatalk

Барам девојка која ке си го продаде бубрегот за да си купам кола :)

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20665
« Одговори #7847 на: 02 Јуни 2017, 11:14:05 am »
Кај нас никој не те застанува за +10 до 20 а кога би имало блицкање како таму  од аеродром до центар и назад ќе те кошта едно 500€

Кај нас у старт казната ќе те кошта поише него ли у факин Германија. Основната казна кај нас е 20 евра, тука е 15.
Друга работа, џандарите се толку културни, мерак да му е на човек да го застанат. Не се нафурани, префригани, екс(или сеуште актуелни) џанаци и дебили, опиени од „моќта“ која доаѓа со униформата.

Трето, ме фатија со 63 во град, каде е дозволено 50, а ме казнија како до 10 од дозволеното, а не повеќе т.е. 10+ како што беше.
Знам за случаи за таа ситуација кај нас, каде ги казниле луѓето 45 евра, а не 20, и успут се понашале као „ослободители“.
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен RedEco

• Сениор
  • Пораки: 4631
  • Passat B8
« Одговори #7848 на: 02 Јуни 2017, 12:52:38 pm »
kaj nas se tolku glupi cajkanive (cest na isklucoci), a se osekaat ko visa sila deka te zastanale... pa ko ke se potrudat da se pokazat kako se oni pametnii  eee ;D  tooogaas e momentot kade stomakot treba da moze da gi svariii    :-\   :'(  ;D
sfe e do sistemot, i pozicijata na popametnite vo nego.

Отсутен achtung

• Сениор
  • Пораки: 6642
« Одговори #7849 на: 02 Јуни 2017, 13:18:22 pm »
Кај нас не ни плаќаш до +30 пошто пишуваш поени. Второ, дојде ред да се фалите и да ви е ќејф што ве пишувале по странство а кога се прави муабет за мкд ништо не се признавало, лешпери, копуци, виши сили итн. Бог да чува.

Sent from my EVA-L09 using Tapatalk

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20665
« Одговори #7850 на: 02 Јуни 2017, 15:02:06 pm »
Јас барем не се пофалив, туку споделив дека ме казниле, во соодветната тема.
Епитетите и називите на јавните службеници ги базирам на моето лично искуство со полицијата во Германија и во Македонија.
А за кој таков тебе све нешто не ти чини и се наоѓаш обврзан да коментираш и исправуваш криви дрини, тоа ваљда само ти можеш да знаеш.
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен Van

• Сениор
  • Пораки: 5295
  • VW Golf MK3 1.9 TDI
« Одговори #7851 на: 02 Јуни 2017, 15:25:14 pm »
Кај нас не ни плаќаш до +30 пошто пишуваш поени. Второ, дојде ред да се фалите и да ви е ќејф што ве пишувале по странство а кога се прави муабет за мкд ништо не се признавало, лешпери, копуци, виши сили итн. Бог да чува.

Како другарка ми, кога по неколку години се врати на гости (од Канада) - цело време се жалеше нешто, како аеродромот бил мал и „селски“ (а од истиот аеродром полета кога си одеше), како луѓето не биле љубезни, пијачките биле полоши, итн... Иселенички синдром ќе да е.

Отсутен Klen

• Редовен
  • Пораки: 2327
  • Продавам течност за жмигавци
« Одговори #7852 на: 02 Јуни 2017, 15:28:25 pm »
Тоа ти е кога ќе се навикнеш на цивилизиран живот се ти пречи во селото, и мене исто ми е кога ќе избегам на месец дена некаде ама после се помирувам :D
Замисли да си кола и да ти вградат плин :(
Попрво оди кај некој дома во гаража него во М Кар поголеми ти се шансите да си ја средиш колата

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20115
« Одговори #7853 на: 02 Јуни 2017, 15:30:21 pm »
Фо Ќенеда друго е.

Присутен Luki Junior

• Сениор
  • Пораки: 5046
  • The Spartan General
« Одговори #7854 на: 02 Јуни 2017, 15:49:06 pm »
...

Другарка ти не е репрезентативен примерок, туку исфрустрирана алапача.  :)
Fehlende Pferde Sterken sind mit Wahnsinn ersetzt.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 54990
  • Махер
« Одговори #7855 на: 02 Јуни 2017, 15:56:53 pm »
А вие интернет имате?

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 29671
    • CARclub.mk
« Одговори #7856 на: 02 Јуни 2017, 16:39:32 pm »
Како другарка ми, кога по неколку години се врати на гости (од Канада) - цело време се жалеше нешто, како аеродромот бил мал и „селски“ (а од истиот аеродром полета кога си одеше), како луѓето не биле љубезни, пијачките биле полоши, итн... Иселенички синдром ќе да е.

Муда од лабуда.

Баш така.

Моето искуство со македонска полиција оди од екстрем во екстрем. Ми се погодиле и катиљ нервозни џандари што само сакале да ме казнат и биле максимално, максимално некултурни, а ми се погодиле и фини, коректни, културни полицајци. Муабетот одел од „мали, дај документи“ па сè до „добро вечер господине, документите ве молам.“

За дивно чудо, меѓу најкултурните џандари со кои сум имал контакт беа Алфи.

Нема правило.

Отсутен Van

• Сениор
  • Пораки: 5295
  • VW Golf MK3 1.9 TDI
« Одговори #7857 на: 02 Јуни 2017, 17:42:40 pm »
...

Је. Работата е што не е единствената.
Има некој патерн во тоа. Не дека нема други места каде тревата е позелена, туку интересна е потребата да се поплука поранешното.

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43722
  • Il Moderatore
« Одговори #7858 на: 02 Јуни 2017, 17:47:04 pm »
Fun fact, во последно време, сите средби со сообраќајци во Скопје, ми се со луѓе со (лошо) прикриен нескопски дијалект. :)

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 17504
  • Alfa Romeo Corruption 1.4 Turbo
« Одговори #7859 на: 02 Јуни 2017, 17:51:10 pm »
Fun fact, во последно време, сите средби со сообраќајци во Скопје, ми се со луѓе со (лошо) прикриен нескопски дијалект. :)

Чинам така одеше последната тура партиски примања, бидејќи по локалните полициски станици веќе беше ПРЕполно и немаа кај да ги сместат полицајците. Ако толку пекаш да влезеш во МВР, ќе почнеш во Скопје кај што има недостаток, па после снаоѓај се за префрлање. :)