Автор Тема: Случки со полиција, казни, судови итн  (Прочитано 1875133 пати)

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34115
  • Таков е животот... јебига
Одг: Случки со полиција, казни, судови итн
« Одговори #7440 на: 08 Март 2016, 13:28:30 pm »
Во смисла дека не ги боли уво дали си вработен или не,дали зимаш 30 илјади или 10 илјади.Јас да сум Грујо,ќе напраам казни по мерка на плата и примања.

Многу погрешно.
Уопште не е битно кој колку зима. Тоа се коси со принципите на правичност. еднаш може ќе земаш друг пат може не. Или тебе не те бива за работа и земаш помалку пари од мене, треба да си привилегиран и да плаќаш помалку за ист прекршок? тоа би било грешка за на бесилка, размисли малку што зборуваш.

Какви копилиња значи, во еден ден 3 казни... не викам дека не е крив возачот, ама сепак- треба да се има осет. :)  На суд најверојатно нешто ќе може да направи, да отиде да поплаче, невработен и слично... ?

Like за Банзаи. Казните треба да бидат 300 евра. Ако немаш пари понашај се како што треба. Ако ти е многу кој те ебе, земи кредит, немој да се понашаш.

Ако, подобро така. Првата казна во текот на денот не ти го дотерала паметот, втората не ти го дотерала. Јас да сум за третата казна ќе те стрпам во затвор и ќе ти конфирскувам се што имаш, ич око нема да ми трепне. Курчи се после пак кога ќе излезеш од затвор.

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
« Одговори #7441 на: 09 Март 2016, 01:51:46 am »
Ние со 300 евра казни се понашаме како да е диви запад и да се 10 евра казните, замисли стварно да се 10 евра казните на што ќе личи сообраќајот.

ќе биде исто како што беше пред 15-тина години, кога во времето на сдсм одлучија да ги дигнат казните... до тогаш беа смешно мали, секој можеше да плати и немаше толку анархија во возењето како сега што има, од проста причина што оние кои што дивеат се докажуваат уствари на околината дека се појаки од другите присутни, т.е. изигравање алфа мажјак ЗАТОА ШТО МУ СЕ МОЖЕ да плати секогаш и во секое време... е ако ги туриш сите на исто рамниште со цената на казните, тогаш ке нема мотив за такво куропецање... многу е лесно да се свати ова што го зборам, ако се земат статистичките податоци за порастот на несреќите и се искомпарира со годинити и поскапувањата на казните... толку едноставно...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43792
  • Il Moderatore
« Одговори #7442 на: 09 Март 2016, 07:02:07 am »
Ние со 300 евра казни се понашаме како да е диви запад и да се 10 евра казните, замисли стварно да се 10 евра казните на што ќе личи сообраќајот.

За убиство се многу строги казните, па луѓе и понатаму посегнуваат по туѓ живот. Ти може да имаш и драконски казни, ама тоа не значи дека ќе ги подобриш состојбите во сообраќајот.
Мали казни, ама секојдневни - да се казни речиси секој прекршок. Само така се воведува ред. Автоматско казнување за брзина, црвено и слични некои прекршоци. Ако мене ми стигаат 5-6 казни по 20-30е секој месец,  после 3 месеци повеќе ќе ме засегне, отколку една казна од 150е у годината.

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Banzai

• Blitzqueen
  • Легенда
  • Пораки: 9998
« Одговори #7443 на: 09 Март 2016, 09:10:47 am »
Симо се согласувам. Ама јас правам споредба само ако се сменат казните, не и да проработи системот :)

150 евра годишно или 10 евра годишно.

А причината зошто луѓето во сообраќајот се пореметени, а и во секојдневниот живот, не е само висината на казните, туку општата состојба кај нас.

Јас од тоа што гледам, колку што некој со порше прави глупости, исто толку глупости прави и некој со тико. Сите сме изгубени, премногу нервозни, фрустрирани па во сите сфери го покажуваме тоа, од дома, преку форум до сообраќај и работа.
За вкусовите не се дискутира, по нив се плука.

Отсутен achtung

• Сениор
  • Пораки: 6642
Одг:
« Одговори #7444 на: 09 Март 2016, 09:16:35 am »
Автоматско казнување со радари и камери за над 10на час па нагоре, стартно 20 евра, блицкање на секои 300 метри. Тоа ќе биде право решение, и за сообраќајот и за буџетот богами, мислам дека за пола година ќе исплатиме сите долгови на државата. Наплатата многу лесно да оди, 5 дена рок за после 5 ден автоматски симнување од сметка со плус 10еур провизија за државата и 10 еур за банката. Во случај ако нема пари за плаќање, покрај блокажа на сметката да се одземат и возачката И сообраќајната на возилото кое што би се завело во системот па случајно ако се најде во сообраќај да се издаде привремено одземање се додека не плати должникот. Додека сумата не е поголема од вредноста на возилото да се чува а ако надмине директно на јавна лицитација и чао пријатно. Така се игра пиперевката...

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 14340
  • Пудингот на шоферството
« Одговори #7445 на: 09 Март 2016, 09:32:18 am »
И понатаму во муабетот ке дојдиме до бесилките,па да прашам јажиња сами да си носиме ли ке даваат? :D
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен hrn

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 530
« Одговори #7446 на: 09 Март 2016, 09:42:12 am »
Хаха а во нашава држава функционира ли воопште јавната лицитација?Јас прашував во Велес за мотор 125ка каџива мито мн јака беше му ја земаа на еден дечко од дома пошто се правеше курназ и немаше документи, а не е единствен што вози мотор без документи ги има многу барем во Велес и одоговорот од началникот на свр велес беше дека лицитациите си ги прават они и они си лапкаат коли убави за пола цена па незнам како е во Скопје кај вас.А ако земеме пример од европските земји постојат тие лицитации и многу купуваат разни работи на нив, во зависност што било запленето...

Отсутен Спенсер

• Легенда
  • Пораки: 7419
« Одговори #7447 на: 09 Март 2016, 10:03:26 am »
Ќе се направиме дека не сме прочитале вакво нешто, а ти не си напишал. ;D :D

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43792
  • Il Moderatore
« Одговори #7448 на: 09 Март 2016, 10:17:50 am »
И понатаму во муабетот ке дојдиме до бесилките,па да прашам јажиња сами да си носиме ли ке даваат? :D
Веројатно за тоа ти е ставена во обавезна опрема сајлата за шлепање, а не смееш да шлепаш возила :)

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
« Одговори #7449 на: 09 Март 2016, 10:25:54 am »
Веројатно за тоа ти е ставена во обавезна опрема сајлата за шлепање, а не смееш да шлепаш возила :)

во град... на автопат смееш...а во град, смееш само да се обесиш... ;D ;D

можда грешам, не сум 100% сигурен, ама мислам дека на автопат смееш да се влечеш со јаже-сајла, само до првиот исклучок или паркинг или така нешто беше.. демек колку да се тргнеш од патот, да не претставуваш опасност...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
« Одговори #7450 на: 09 Март 2016, 10:45:39 am »
Симо се согласувам. Ама јас правам споредба само ако се сменат казните, не и да проработи системот :)

Нормално пошто системот е така конципиран да е невозможно да проработи.

Јас од тоа што гледам, колку што некој со порше прави глупости, исто толку глупости прави и некој со тико. Сите сме изгубени, премногу нервозни, фрустрирани па во сите сфери го покажуваме тоа, од дома, преку форум до сообраќај и работа.

Јас не гледам никој со Тико да вози 150 низ град, не гледам никој со Тико да гази пешаци по тротоари и пешачки премини. Не гледам тико со 5 души внатре да вози 160 на Јужен булевар и да изгинат сите комплет.

Тоа е резервирано примарно за Ауди, Фолксваген и BMW. А Порше во Скопје се вози повеќе од Тико. Пребројте колку има Поршиња а колку има Тиковци, Монако не му е рамно на Скопје.

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 17563
  • Alfa Romeo Corruption 1.4 Turbo
« Одговори #7451 на: 09 Март 2016, 10:53:30 am »
Тој што ја изгази новинарката, Опел возеше. Just saying.

Отсутен Banzai

• Blitzqueen
  • Легенда
  • Пораки: 9998
« Одговори #7452 на: 09 Март 2016, 10:55:14 am »
Јас гледам тиковци што сечат дупла пуна, тиковци што поминуваат на црвено, тиковци што никогаш не даваат жмигавец, тиковци што ги возат пијани возачи, тиковци кои се полуосветлени навечер, тиковци кои мислат дека се најпаметни и додека ние чекаме он и неговиот другар со поршето од лентата за право вртат десно итн итн.
Имам видено и неколку тиковци како возат 100 на партизанска, ги прашав зошто 100ка возите, ми кажаа не можеле 160 како нивниот другар со поршето :)

Тико и Порше се земени како безвезе пример, може да е и Поло вс Ауди, сеедно. Битно е дека поголем дел и од најсиромашниот и од најбогатиот слој вози како ќе му текне, така да не се согласувам со онак, па и со тебе дека виновни за сообраќајниот хаос се некој слој на луѓе кои имаат повеќе пари а помалце мозок. 99% од нас се понашаме како да немаме мозок, пари мање битно.
За вкусовите не се дискутира, по нив се плука.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
« Одговори #7453 на: 09 Март 2016, 11:20:12 am »
Па тој слој на луѓе се ИЗРАЗИТО виновни, пошто се буџи нив никој не им може ништо. Овие со тиковциве победни се некако па повеќе се пазат. Не дека не се виновни :)

Отсутен Alfista

• Редовен
  • Пораки: 1492
« Одговори #7454 на: 09 Март 2016, 12:05:35 pm »
Истото се однесува и на користење магленки ноќе, МОЖЕ ДА СЕ КОРИСТАТ САМО АКО ИМА МАГЛА,
а во многу земји се користат и кога нема МАГЛА, возачот ги користи ако има слаби фарови и лоша видливост.
Објаснувањето на полицијата е дека биле ХАЛОГЕНКИ, а инаку какви се сега нормалните фарови?
Сите користиме Н-сијалици, ама тоа не се ХАЛОГЕНИ, неее никако, ебати законите.