Абе се знаеш ти да ти ебам векот,што стручњак ќе беше дај дојди кај нас на факултет малце држи ни предавање,стварно штета да трошиш вакво знаење на форуми
Споредбено со ретардирано дебилниот народ у државава наша да, и тоа само со завршено средно гимназија- сепак сум експерт.
Ако завршам факултет, кај ќе ми биде крајот..
и тоа не само на ова поле драги гледачи !
Најди една работа што сум ја кажал, за која не сум бил во право или сум излажал. 
Иначе вооружена полиција има уште од минатиот викенд, поточно 22.11.2015.
Среќа на форумов има мнооооогу разумни и паметни луѓе, и многу ми е мило поради тоа што не сум опкружен со глупаци.
п.с. сеа сериозно, само сум реален.
нит експерт нит ништо друго.
Пичку матер,мањак е државава од вакви кадри како тебе,очекувај позив од 5та управа
или ќе оформат 7ма управа,само ти у неа,пошто нема доследни на твојата експертиза
ај чим толку се разбираш,кажи ми теоретски и практично,што би се десило ако ти пишат казна,немаш од кај да ја платиш(не работиш) ? кратат од најблиските,или не ?
Да се вмешам малце во муабетов и да одговорам како оди практично наплатата на казните:
Најпрвин, кај сообраќајните прекршоци нема општокорисна работа (метење улици), тоа го има само за прекршоците од хигиена (плукање, мочање, фрлање цигари и сл.)
Исто така, нема ни замена на глобата со затвор.
Ако не ја платиш казната, УЈП ја наплаќа присилно, со блокада на сметка, со наплата од плата во износ од 1/3 од истата до конечната наплата на долгот, или со попис, заплена и продажба на движни или недвижни ствари.
Казните за физичките лица во сообраќајот не надминуваат 500 евра, тоа се нерегистрирани возила, или возење под дејство на алкохол...
Во пракса ако нема од што да се наплати, тогаш постапката се запира и готово.
Линкот погоре од Правдико се однесува за кривични дела. Овде, во сообраќајот, зборуваме за прекршоци. Кривичните дела во сообраќајот се сосема друга работа.