Автор Тема: Случки со полиција, казни, судови итн  (Прочитано 1909059 пати)

Отсутен Спенсер

• Легенда
  • Пораки: 7437
Одг: Случки со полиција, казни, судови итн
« Одговори #7170 на: 02 Декември 2015, 01:50:49 am »
Пичку матер,мањак е државава од вакви кадри како тебе,очекувај позив од 5та управа :D или ќе оформат 7ма управа,само ти у неа,пошто нема доследни на твојата експертиза :D ај чим толку се разбираш,кажи ми теоретски и практично,што би се десило ако ти пишат казна,немаш од кај да ја платиш(не работиш) ? кратат од најблиските,или не ?

Моментално нема потреба никаде да ме викаат во никаква управа, затоа што квалитетите таму се сведени на минимум. Не фала. :) Се освестив и видов колку е саат. Срцето ми беше пред мозокот, ама среќа и сплет на околности, и се заврши добро по мене. ;D :D Ај да не го тупам сеа.. не се сфаќаме очигледно. ;D :D

Иначе, не може да кратат од најблиските, затоа што ти може не живееш со нив, и освен на хартија немаш никаква врска со твоите. Поготово штом си полнолетен, сам ќе си сносиш одговорност.. прочитај онак што пиша...  со комуналец може да се спогодите некако ;D :D

http://www.pravdiko.mk/uslovi-za-izrekuvan-e-merka-na-opshtokorisna-rabota/

« Последно менување: 02 Декември 2015, 01:57:07 am Спенсер »

Отсутен JKD

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 231
« Одговори #7171 на: 02 Декември 2015, 01:57:32 am »
100% нема таков у државава што работел таква работа ради казна :D на крај краева,како ќе те натера да земеш да чистиш улици у 5 саат сабајле ? :D можда има опција да бираш дали ќе метиш улици месец дена или ќе си платиш казна,ама сигурно никој не одбрал таква опција :D

има нешто како камата,или ако е пишана 400 евра,останува 400 евра заувек,дур не ти капнат пари на сметка  ?

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20141
« Одговори #7172 на: 02 Декември 2015, 02:41:10 am »
Може и да си ја одлежиш :)

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55048
  • Махер
Одг: Одг: Случки со полиција, казни, судови итн
« Одговори #7173 на: 02 Декември 2015, 09:25:45 am »
Да. Тоа е точниот одговор.

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
« Одговори #7174 на: 02 Декември 2015, 10:46:04 am »
100% нема таков у државава што работел таква работа ради казна :D на крај краева,како ќе те натера да земеш да чистиш улици у 5 саат сабајле ? :D можда има опција да бираш дали ќе метиш улици месец дена или ќе си платиш казна,ама сигурно никој не одбрал таква опција :D

има нешто како камата,или ако е пишана 400 евра,останува 400 евра заувек,дур не ти капнат пари на сметка  ?

тоа што ти не си видел, јас сум видел... да ве потсетам дека живеам близу крајот од ново лисиче, кај што почиња С. лисиче и тука сум 15 години.. знам еден куп што работеа општокорисни работи за општината... од комуналец аргатите повеќето станаа раководители на смена... ги собираат сега и ги складираат за летоска да се одработи.. бесплатна раб. рака за одржување на градот...

а за каматите.. не се секирај.. и каматите ке ти ги земат... незнам колкав е просекот и процентот, ама дефинитивно има...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен Дибидус

• Редовен
  • Пораки: 1758
  • Veritas Vos Liberabit
« Одговори #7175 на: 02 Декември 2015, 11:46:47 am »
Со Комуналец можеш да спогодиш ако имаш неплатено сметки и да им надокнадиш со тоа што ќе работиш општокорисна работа за нив. Во Паланка има многу луѓе што го работат тоа за Комуналец. 100 денари им е саат.
Brains are awesome. I wish everybody had one.

Отсутен JKD

• Јуниор
  • **
« Одговори #7176 на: 02 Декември 2015, 15:32:31 pm »

има нешто како камата,или ако е пишана 400 евра,останува 400 евра заувек,дур не ти капнат пари на сметка  ?

тоа што ти не си видел, јас сум видел... да ве потсетам дека живеам близу крајот од ново лисиче, кај што почиња С. лисиче и тука сум 15 години.. знам еден куп што работеа општокорисни работи за општината... од комуналец аргатите повеќето станаа раководители на смена... ги собираат сега и ги складираат за летоска да се одработи.. бесплатна раб. рака за одржување на градот...

а за каматите.. не се секирај.. и каматите ке ти ги земат... незнам колкав е просекот и процентот, ама дефинитивно има...

Океј,фала многу на одговорот :)

Отсутен Banzai

• Blitzqueen
  • Легенда
  • Пораки: 9998
« Одговори #7177 на: 02 Декември 2015, 16:23:52 pm »
Не може човек дрво да засади на раат. ЈКД припази на речникот, останати смирено и засадете ја вашата иднина не се расправајте на форум :)
За вкусовите не се дискутира, по нив се плука.

Отсутен Drive-r

• Легенда
  • Пораки: 7476
  • FB Vlecna Suzba Niko-m
« Одговори #7178 на: 02 Декември 2015, 22:22:10 pm »

Aко си мераклија на колбавчиња, слободно.

Отсутен kargh77

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 434
« Одговори #7179 на: 02 Декември 2015, 22:42:12 pm »
Абе се знаеш ти да ти ебам векот,што стручњак ќе беше дај дојди кај нас на факултет малце држи ни предавање,стварно штета да трошиш вакво знаење на форуми

Споредбено со ретардирано дебилниот народ у државава наша да, и тоа само со завршено средно гимназија- сепак сум експерт. :) ;D :D Ако завршам факултет, кај ќе ми биде крајот.. ;D  и тоа не само на ова поле драги гледачи ! :D
Најди една работа што сум ја кажал, за која не сум бил во право или сум излажал. :D

Иначе вооружена полиција има уште од минатиот викенд, поточно 22.11.2015.  

Среќа на форумов има мнооооогу разумни и паметни луѓе, и многу ми е мило поради тоа што не сум опкружен со глупаци. :)

п.с. сеа сериозно, само сум реален. :) нит експерт нит ништо друго. :)

Пичку матер,мањак е државава од вакви кадри како тебе,очекувај позив од 5та управа :D или ќе оформат 7ма управа,само ти у неа,пошто нема доследни на твојата експертиза :D ај чим толку се разбираш,кажи ми теоретски и практично,што би се десило ако ти пишат казна,немаш од кај да ја платиш(не работиш) ? кратат од најблиските,или не ?

Да се вмешам малце во муабетов и да одговорам како оди практично наплатата на казните:

Најпрвин, кај сообраќајните прекршоци нема општокорисна работа (метење улици), тоа го има само за прекршоците од хигиена (плукање, мочање, фрлање цигари и сл.)
Исто така, нема ни замена на глобата со затвор.
Ако не ја платиш казната, УЈП ја наплаќа присилно, со блокада на сметка, со наплата од плата во износ од 1/3 од истата до конечната наплата на долгот, или со попис, заплена и продажба на движни или недвижни ствари.
Казните за физичките лица во сообраќајот не надминуваат 500 евра, тоа се нерегистрирани возила, или возење под дејство на алкохол...
Во пракса ако нема од што да се наплати, тогаш постапката се запира и готово.
Линкот погоре од Правдико се однесува за кривични дела. Овде, во сообраќајот, зборуваме за прекршоци. Кривичните дела во сообраќајот се сосема друга работа.

Отсутен JKD

• Јуниор
  • **
« Одговори #7180 на: 02 Декември 2015, 23:28:54 pm »
Фала Богу некој со аргументи да објасни едно просто прашање...дај само кажи(ако знаеш) дали има и камата,односно дали казната останува и после 3 месеци 500 евра и после година,или се зголемува ?

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20141
« Одговори #7181 на: 02 Декември 2015, 23:38:57 pm »
Изгледа дедо ми со врски си ја лежеше сообраќајката пред пола година :D

Отсутен kargh77

• Јуниор
  • **
« Одговори #7182 на: 02 Декември 2015, 23:47:08 pm »
Изгледа дедо ми со врски си ја лежеше сообраќајката пред пола година :D
Сообраќајката е кривично дело, не е прекршок! Прочитај последниот пасус од мојот претходен пост. Затоа и без врски лежел, т.е. законот му дозволил. :)

Отсутен kargh77

• Јуниор
  • **
« Одговори #7183 на: 02 Декември 2015, 23:49:54 pm »
Фала Богу некој со аргументи да објасни едно просто прашање...дај само кажи(ако знаеш) дали има и камата,односно дали казната останува и после 3 месеци 500 евра и после година,или се зголемува ?
Ако е казната 500 евра, останува 500 евра секогаш. Нема камати кај казните. Единствено, кога УЈП присилно ја наплаќа казната, износот се зголемува за 5% од износот на казната, односно, во случајот со 500 евра, тоа би било 25 евра, и целокупната сума би била 525 евра

Отсутен JKD

• Јуниор
  • **
« Одговори #7184 на: 02 Декември 2015, 23:55:27 pm »
Фала ти многу друже,да си жив и здрав :)