Александар, секој треба да знае да вози и да има положено за возачка. Јас не признавам возрасен без возачка дозвола. Е сеа, тој што не го бива да вози нема да вози, но во крајност мора да има возачка.
На пример сестра ми положи од прва, без никаков проблем и вози одлично. Ама ете, нема возено 7-8 години. Во принцип и не и треба бидејќи користи метро, но и беше услов за вработување и благодарение на тоа ја доби работата и сега вози повремено. Некогаш ќе мораш да возиш сакај-нејќел
Точно и ја се сложувам дека секој мора да има возачка, кога тогаш ќе ти треба но во моментот ако немаш кола или немаш желба за возење, не ја зимај само онака возачката. Нејсе немам ништо против нека полагаат сите. Поентата ми е повеќе за законот, дека нема баш логика тоа временско искуство кое не е стекнато со возење туку со стаж на возачка... И коа ќе го прашаш некој абе не возиш имаш возачка? Ееехеј ќе ти рече од 2007ма а тој сиротиот нема поминато 200 км... Нема грам искуство. А законски по глупиов закон тој има 8 години искуство со 3пати седнување у кола... Секоја чест и за девојчињата што возат активно, пошто јас од тие шо ги знам само 2 возат, другите само положиле и така колку да се рече. А другото што е до 21 година има некако логика, пошто медицински гледано тогаш мозокот е комплетно развиен, односно стравот, размислувањето, чувството за
последица, најверојатно поради тоа е законот така. Иако има луѓе кои се сеуште деца без размислување на тие години
Како и да е, не е убаво склопен законов некако, не сум правник не би знаел што да предложам но мора некако да се измени. Мене одамна не ме засега тој закон, али го почитував од што морав, од страв да не јадам казна, возев некогаш и ноќе не дека не ама генерално го почитував. Ако ме прашаш и мене исто и јас ќе ти кажам дека не признавам возрасен човек, поготово маж што неќе да полага, има кола има се неќе да вози, не можам да го разберам ама ич.