Неам поима, сеа прв пат глеам ваков закон, мада дечкото што беше за година дена таму ваљда научил, ако ме лажел тоа е друга работа, јас пренесов како што ми кажа... Бај д веј така е, фала за корекцијата (будали се овие Америве, све San им е)
Да ама гледаш во Америка е една година, а кај нас се две, односно твенти фор мантц.
Зашто само во клетава Македонија има таков закон каде што и 16 годишник може да полага и да ги (не)ужива истите права како и полнолетно лице кое се стекнало со возачка на 18 години.
Пак си грешка.

Ова не е само во Македонија, скоро секаде во нормалните држави имаат некои варијанти од вакви закони (не дека нас не вбројувам во нормална држава). Втора грешка ти е тоа што не знаеш дека ова не се однесува само на малолетници и тие под 21г, туку се однесува и на сите тазе шофери (возачи почетници) без разлика на возраста. Додека не се направи 2 години шоферски стаж (плус 21г возраст), нема возење навечер без придружба.
Во врска со тоа цитираното, ако тоа ти е чудно, тогаш прашај се зошто малолетните лица не смеат легално да прават еден куп други работи (без придружба и дозвола од родител/старател).
...да неможе и некој си квази македонски премиер кои поважни му се пензионерите него ли младите, и притоа не сме во некаква си ретардирана ЕУ заедница...
Ова сега ти изгледа вака, се дрзнувам да предвидам дека како ќе старееш ќе го менуваш мислењето.

(за староста и за пензионерите, не зборам за тој „премиерот„)
Ајде да си здрав и жив, и по десетина години врати се тука на темава да напишеш дали сеуште исто вака размислуваш.

Така да забраната е 1 година, а не 2. И тоа ако немаш 18 години. Истото важи и за некој закон Симо што го постираше, но тој важи за learners permit, а не за drivers license. Во странство поинаку се справуваат со возачите почетници како огромно осигурување на брзи коли. Ајде сега доста плачење.
Драг Исус, (

)
поентата беше дека
СЛИЧНИ ЗАКОНИ ИМА СКОРО СЕКАДЕ.
Компренде Хесус?
Поентата НЕ Е дека во некој си Сан Бернардино округ имаат исти одредби во законот, како во Македонија.