Автор Тема: Случки со полиција, казни, судови итн  (Прочитано 1908962 пати)

Отсутен Rakun4e

• Легенда
  • Пораки: 9197
  • Аstra la vista baby !
Одг: Случки со полиција, казни, судови итн
« Одговори #3690 на: 20 Ноември 2013, 05:51:04 am »
Не читам понатаму, ама:
-Добровечер господине, Ве молам вашите документи
досега немам слушнато да ми рекле...

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55048
  • Махер
« Одговори #3691 на: 20 Ноември 2013, 11:07:27 am »
Од 9-12 месеци? Не е по закон од 3 до 12? Или за друго беше тоа...
Да од 3-12 месеци е. 3 ќе добие ако му е прв прекршок. 6 ако се курчи пред судијата или му е втор. 9 за трет и ептен правење курназ. 12 за пљукање на судијата у фаца.

П.С. А може и 0 месеци ако има основа, или 1 месец ако има основа.

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
« Одговори #3692 на: 20 Ноември 2013, 11:14:25 am »
Уште да работеа вака секој ден, и не само за пред новинари... Сериозно, зошто не се оволку излезени на улиците постојано, зошто постојано не работат вака?  

баш вака се излезени и баш вака прават последниве неколку недели. и го поздравувам тој нивни ангажман. така треба...

во контекст на поврзување на работите... за што дробиме тука дека во последно време се излезени сите полицајци на улица... цело време запираат и прават контроли... одлично си го работат своето и така и треба. да се намали малку сообраќајот од полуписмена багра. кога ќе почне режимот на возење да биде поправиле т.е. дека НЕ СМЕЕШ да возиш побрзо од пропишаното, НЕ СМЕЕШ да возиш под дејство на алкохол, НЕ СМЕЕШ да се паркираш кој годе ти текне, НЕ СМЕЕШ да проаѓаш на црвено, МОРАШ да пропуштиш пешаци на пешачки, МОРАШ да припазиш на престројување и престигнување на полна линија и првенство не премин, ТОГАШ сообраќајки скоро и да нема. 450 погинати луге во сообраќјни несреки кај што 99% од сообраќајките се човечки фактор.

се сложувам дека на некои места низ државава ограничувањето на брзината е прениско, може да биде и повисоко позиционирано, но моето мислење и желба за побрзо возење не значи дека треба да возам побрзо... во босна кога ме запреа за побрзо возење (возев 60 а дозволено 40 низ некое рандом село) полицаецот ми рече: ПРАВИЛА СЕ МОРАЈУ ПОШТОВАТИ ГОСПОДИНЕ. неко их је поставио, ви их поштовајте, а ми чемо да вас уверимо да то треба да радите господине...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55048
  • Махер
« Одговори #3693 на: 20 Ноември 2013, 11:16:39 am »
Смееш да ги правиш сите тие работи, само следи извесна казна за сите.

На пример смееш да возиш над дозволеното до 30кмч. Нема да те казнат до 10кмч, нема ни да те застанат. А до 30кмч си постојат поени.

Пешаци, линии, црвено - тоа да. И така треба.

Отсутен Van

• Сениор
  • Пораки: 5299
  • VW Golf MK3 1.9 TDI
« Одговори #3694 на: 20 Ноември 2013, 14:02:59 pm »
баш вака се излезени и баш вака прават последниве неколку недели. и го поздравувам тој нивни ангажман. така треба...

во контекст на поврзување на работите... за што дробиме тука дека во последно време се излезени сите полицајци на улица... цело време запираат и прават контроли... одлично си го работат своето и така и треба.

Ja поздравувам смената во квалитетот на работата и јас. Но иако се работи за промена кон подобро, ќе ме разбереш зошто сум недоверлив кон нив. Сепак се работи за истата полиција која забушава во работата со децении наназад (од осамостојувањето па наваму).

Малку офтопик: Ако се озбилни да опстојат во добрата работа, следен чекор ќе биде да ги вратат назад на улица локалните маалски полицајци. Ти текнува, оние што секогаш знаеа што се случува во населбата... Нема баш директна врска со сообраќајот, ама генерално за полицијата зборуваме па затоа го спомнувам ова. Повлекувањето на тие маалски полицајци беше најголема грешка на тогашното министерстово за внатрешни работи.

Присутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43918
  • Il Moderatore
« Одговори #3695 на: 20 Ноември 2013, 14:33:08 pm »
Ги поздравувам новинарите од „Вечер“. Кога веќе се толку информирани, следниот пат нека објават ден претходно каде се патролите, за да знаеме од кај да не поминуваме. :D

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен RedEco

• Сениор
  • Пораки: 4631
  • Passat B8
« Одговори #3696 на: 20 Ноември 2013, 14:40:01 pm »
I jas gi pozdravuem, sto mislite do kraj na mesecof ke zavrsi kampanjava po povod "sekavanje na zaginatite v soobrakajot"..?  8)
sfe e do sistemot, i pozicijata na popametnite vo nego.

Отсутен Sashe90

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 718
« Одговори #3697 на: 20 Ноември 2013, 18:22:47 pm »
Јас сум за почитување на правилата, но ме иритираат некои работи каде стварно претеруваат т.е се иживуваат. Се работи за градскиов превоз каде поседуваме приватен автобус и морам да кажам дека предходната недела од 5 работни дена на 3 бевме исклучени и однесени на технички поради проверка на исправноста на автобусот. Ние го викаме меѓу колегите има рација. Доколку едно тркало ти кочи над 20% разлика си го јадел 1000 евра казна на фирма 300 на шофер, а може уште нешто да ти најдат. Порано имаше вакви работи не дека не, али не беше вака да се иживуваат со нас како ке им текне а притоа носат 30 приватни а ни еден или еден градски. И имаше доколку си поминал ти даваат картонче каде што 2 недели нема право да те носи а не во 5 дена 3 пати. Притоа патниците ке чекаат по пола саат бидејки по 2-3 автобуси не вадат од смена од еднаш и плус губиш една тура обавезно за која никој нема да ти надомести. Целта на муабетот ми е дека во 20 години привтен градски сообраќај не се има десено ни една сообраќајка каде што поради не исправност на приватен автобус се десила сообраќајна незгода. И не знам каде е логиката да ни прават вака, освен за полнење на буџетот. Сваќам да возам пијан да ме казни, сваќам еден куп работи што ги прават некои некултурни возачи ама никако не можам да бидам мирен на еден куп педерски работи што ни ги прават.

Отсутен ficomk

• Сениор
  • Пораки: 4280
« Одговори #3698 на: 20 Ноември 2013, 19:43:10 pm »
Дај не заебавајте дека полиција си ја вршела работата,за малце и ќе поверував.не сме слепи да го ебам

Отсутен RedEco

• Сениор
  • Пораки: 4631
  • Passat B8
« Одговори #3699 на: 20 Ноември 2013, 20:01:46 pm »
tolku im raboti kaj nas na poliCajkanive ko reketari se sose upravata sve nesto sila da se pokazue... ako saka da ti proverue kocnici ti zeme soobrakajna ti dade kartonce  zavrsuvas turata, ides na tehnicki I utre mu nosis kartonceto so rezultat ti ja dava soobrakajnata. ako ne e vo red pisuva kazna ili opomena... ama toa ti e Sila boga ne molii ...
sfe e do sistemot, i pozicijata na popametnite vo nego.

Отсутен Tome-Colt

• Близок до администрацијата
  • Сениор
  • Пораки: 4619
  • Муфљуз
« Одговори #3700 на: 20 Ноември 2013, 20:11:06 pm »
Мене ме нервира селективноста работата нека ја вршат слободно.
„Јас, Филип, кењам по форуми и не треба човек ништо да ми верува. Се што пишав за брзината на возење е куп гомна од коњ.“

Отсутен Igor

• Легенда
  • Пораки: 9498
« Одговори #3701 на: 20 Ноември 2013, 20:12:15 pm »
^Е тоа е проблемот. Деновиве видов запрено југо и голф 3 скапан. Толку нема друг што прави прекршоци?

Отсутен Bugar

• Сениор
  • Пораки: 5710
  • Почесен кинез.
« Одговори #3702 на: 20 Ноември 2013, 21:45:43 pm »
Јас сум за почитување на правилата, но ме иритираат некои работи каде стварно претеруваат т.е се иживуваат. Се работи за градскиов превоз каде поседуваме приватен автобус и морам да кажам дека предходната недела од 5 работни дена на 3 бевме исклучени и однесени на технички поради проверка на исправноста на автобусот. Ние го викаме меѓу колегите има рација. Доколку едно тркало ти кочи над 20% разлика си го јадел 1000 евра казна на фирма 300 на шофер, а може уште нешто да ти најдат. Порано имаше вакви работи не дека не, али не беше вака да се иживуваат со нас како ке им текне а притоа носат 30 приватни а ни еден или еден градски. И имаше доколку си поминал ти даваат картонче каде што 2 недели нема право да те носи а не во 5 дена 3 пати. Притоа патниците ке чекаат по пола саат бидејки по 2-3 автобуси не вадат од смена од еднаш и плус губиш една тура обавезно за која никој нема да ти надомести. Целта на муабетот ми е дека во 20 години привтен градски сообраќај не се има десено ни една сообраќајка каде што поради не исправност на приватен автобус се десила сообраќајна незгода. И не знам каде е логиката да ни прават вака, освен за полнење на буџетот. Сваќам да возам пијан да ме казни, сваќам еден куп работи што ги прават некои некултурни возачи ама никако не можам да бидам мирен на еден куп педерски работи што ни ги прават.

sramotilaci.

Отсутен kimi makedonski

• Редовен
  • Пораки: 2837
  • Слобода или смрт
« Одговори #3703 на: 20 Ноември 2013, 23:21:48 pm »
Јас досега 2 пати имам добиено пофалба од полиција за тоа како е зачуван опелот. Еднаш дури примарната цел на сопирањето беше тоа дури ни документи не побара туку прашуваше дали се продава.

Отсутен Schmitt

• Редовен
  • Пораки: 1817
« Одговори #3704 на: 21 Ноември 2013, 01:04:17 am »
До колку км/х е над дозволеното можеш да возиш а да поминеш само со казнени поени?
Never drive faster than your Angels can fly.