Автор Тема: Случки со полиција, казни, судови итн  (Прочитано 1850326 пати)

Отсутен Tommy

• Легенда
  • Пораки: 7275
Одг: Случки со полиција, казни, судови итн
« Одговори #3465 на: 03 Ноември 2013, 19:34:56 pm »
Лошо беа застанати денес, таа благата кривина што е пред кривината на која стојат е на повисоко, фактички ги видов од погоре ...
Ама некој ден ке ме опашат жестоко.

Отсутен Lubenicata

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 716
« Одговори #3466 на: 04 Ноември 2013, 04:28:21 am »
Рачунај само дека на 130 имаш 50, значи смееш да возиш 180кмч. Што не е малку. Значи треба 200+ по километража за да те казнат.

Од кога кај нас почнале ко во хрв...? ова сериозно или...?

Отсутен Stratro

• Легенда
  • Пораки: 22218
« Одговори #3467 на: 04 Ноември 2013, 09:54:25 am »
Kaj mene na benzinskata Makpetrol na posledna 45 ka vo veke vtor mesec redovno denonokno ima dzandari i redovno imaat zastanato po nekogo..korenja pustija tamu.

Vo petokot se vrakam nakaj doma vo 04:00, sam...gi gledam..me gledaat..cekam reakcija..nema reakcija..i tek koga dojdov paralelno so niv edniot sto stoese nadvor pocna da mi svetka da zastanam.. Si vikam..aaa svetkaj si ti sega bratce ..

I normalno..od 5 ta....si ostanav u 5 ta i nagaziv (posto neli imam tork kako dizel ;D) i ne im zastanav.

Отсутен nikola_bb

• Сениор
  • Пораки: 4995
« Одговори #3468 на: 04 Ноември 2013, 12:21:56 pm »
убаво си им напраил, безобразни се со тоа чека чека и до тебе коа е ќе крене. епа поздрав

Отсутен Sashe90

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 718
« Одговори #3469 на: 04 Ноември 2013, 12:42:36 pm »
Kaj mene na benzinskata Makpetrol na posledna 45 ka vo veke vtor mesec redovno denonokno ima dzandari i redovno imaat zastanato po nekogo..korenja pustija tamu.

Vo petokot se vrakam nakaj doma vo 04:00, sam...gi gledam..me gledaat..cekam reakcija..nema reakcija..i tek koga dojdov paralelno so niv edniot sto stoese nadvor pocna da mi svetka da zastanam.. Si vikam..aaa svetkaj si ti sega bratce ..

I normalno..od 5 ta....si ostanav u 5 ta i nagaziv (posto neli imam tork kako dizel ;D) i ne im zastanav.

Не знам што е работава ама 3 месеци деноноќно има полиција и застануваат токму на тоа место. Ноќе се дешава и од двете страни да стојат а со нив има и специјалци. Многу лоша е сликата за гледање искрено.

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20114
« Одговори #3470 на: 04 Ноември 2013, 12:48:44 pm »
Полициска држава. :)

Отсутен ARMEX

• Сениор
  • Пораки: 3616
« Одговори #3471 на: 04 Ноември 2013, 12:50:09 pm »
Има во близина едно мирно питорескно село, со прекрасни срдечни селани  ;D

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20114
« Одговори #3472 на: 04 Ноември 2013, 12:54:00 pm »
4 полицајци ќе средат се ако им текне на нив да избувнат нели ;D.

Отсутен achtung

• Сениор
  • Пораки: 6642
« Одговори #3473 на: 04 Ноември 2013, 12:55:39 pm »
Стојат заради мирното село 99% а со тоа колку толку стравот лозјето го чува во превод! Сшпред мене а незнам според вас подобро е да стојат таму нон стоп одколку ич да ги нема

Отсутен ARMEX

• Сениор
  • Пораки: 3616
« Одговори #3474 на: 04 Ноември 2013, 12:56:05 pm »
Ма јок, тие четворица се само за Марутито опремено со Нокиа  ;D

Отсутен Knight_

• Редовен
  • Пораки: 1267
« Одговори #3475 на: 06 Ноември 2013, 01:36:35 am »
Неможам да разберам зошто џандариве кога стопираат многу се плашат и мораат да се скријат негде. Пред еден саат се враќам накај дома и после цементара (накај пинтија) пред да заврши булеварот ми блендираат 2 коли намалувам на 50 и пробувам да видам кај џерси да не дремат а тие се скриле кутрите позади една ограда да сакаа да ме сопрат немаше да ги видам :) :)

Отсутен Bugar

• Сениор
  • Пораки: 5710
  • Почесен кинез.
« Одговори #3476 на: 06 Ноември 2013, 01:39:29 am »
i jas sum gi gledal skrieni demnat so radar :) oci otvaranje.

Отсутен Boshe

• Сениор
  • Пораки: 5194
  • Пиши лаже
« Одговори #3477 на: 06 Ноември 2013, 02:38:47 am »
Кај нас к** ги боли џандариве кај си застануваат. Вечерва особено многу џандари видов у градов. Во центар си застанале спроти таксистите кај што се паркирани, на самоти кривина. Ни позиција пуштено, ни ништо...
И да, прееска едни двајца слепци возеа со тоа коцката само со позиција. Изгледа не им кажале како се пушта средно.
Remember to keep yourself alive, there is nothing more important than that

Отсутен Спенсер

• Легенда
  • Пораки: 7386
« Одговори #3478 на: 06 Ноември 2013, 03:08:42 am »
Јас вчера начекав дефендер, длабоко навлезен на земјено патче (што продолжува право од главниот пат, а има кривина 90 степени на лево)... да се осигурам пуштив долги светла- ги видов, изгасив. Секундарно ми возвратија со блендирање ;D  Е сеа шо праат така скриени... :D

Отсутен Kimi R

• Сениор
  • Пораки: 3009
  • "Just leave me alone, I know what I'm doing"
« Одговори #3479 на: 06 Ноември 2013, 04:37:41 am »
Неможам да разберам зошто џандариве кога стопираат многу се плашат и мораат да се скријат негде. Пред еден саат се враќам накај дома и после цементара (накај пинтија) пред да заврши булеварот ми блендираат 2 коли намалувам на 50 и пробувам да видам кај џерси да не дремат а тие се скриле кутрите позади една ограда да сакаа да ме сопрат немаше да ги видам :) :)
Ваљда кај Алумил позади оградата се криеле, 2 пати ги иам видено таму и 2та пати куртулив за малце, у моментот коа се приближив глеам рака од позади оградата, тоа џандар со радар да ти било. Не знам кој ќе им застане таму, ем што се скрени, ама и многу е небезбедно.
Иначе многу ми се допаѓа кулутурата на возачите за да те известат дека има џандари по тој пат, значи од усје па се до драчево. Многу често одам натака и во 98% од случаите кога имало по пат полиција сум знаел, бијдеќи ми блиндирале неколку коли претходно.
Иначе, многу често, да не речам пречесто стојат кај центро унион после семафорите, коа идеш од аеродром накај усје, припазете си таму, пошто мерат и со радар.