Автор Тема: Случки со полиција, казни, судови итн  (Прочитано 2422323 пати)

Отсутен Driver

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 371
Одг: Случки со полиција, казни, судови итн
« Одговори #510 на: 27 Март 2012, 02:12:24 am »
Некаде на форумот читав дека повеке не е морално да се вклучени светлата преку ден. Денес ме пишаа за светла и за појас во градот. Досега знам само еден човек што го пишале за појас во град. Цајканот не ни беше собракаец туку од оние „пожарникарите“. Ме запиша во тефтер, немаше никаков записник и ми викаше дали сакам казнени поени или ке си ги платам казните. Страшно многу ме изнервира копилето со неговата ароганција што дојде до кавга, па почна да ми траже и други маани, имаш ли трокут, елече, ланци... Му побарав легитимација, пред него вртев за да средат работа со казните, па дури исфилував за неговото недолично однесување, како ми бара повеке маани и кога осети по муабетот дека татко ми е близок со началникот дојде докај мене и почна да ми кажува дека немало потреба да се нервирам до толку, па ме праша што ми е началникот и дека несакал да ме казни туку дека само ме опоменал и дека нема потреба да ја правиме голема, да сум си ги чувал џокерите кај началникот за некои други поголеми казни и дека тоа ми било само опомена. Скоро секогаш ми се вклучени светлата, дури навика ми е штом седнам во колата да ги вклучам, ама преска стварно заборавив и право ме пиша. Ме интересира дали е во право за што ме пиша за светлата и дали може да пишува казна во обичен тефтер?

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 15124
  • Пудингот на шоферството
« Одговори #511 на: 27 Март 2012, 02:29:18 am »
1.Не е пожарникар туку позорникар  ;)
2.За светлата мислам дека можи да те пиши и преку ден(освен ако нема измени во законот)
3.За каиш низ град мислам дека нема казна и мене еден ми се филмаше дека ке ме пиши па ништо
4.Ако пиши казна треба пред тебе да ја пиши
5.Немора да значи дека мора да ги пишиш казнени поени или да платиш казна,кога ке одиш на сообраќајна комисија можно е да те ослободат од казните,ако веќе ги пиши во записник
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен Driver

• Јуниор
  • **
« Одговори #512 на: 27 Март 2012, 02:43:47 am »
1.Не е пожарникар туку позорникар  ;)
2.За светлата мислам дека можи да те пиши и преку ден(освен ако нема измени во законот)
3.За каиш низ град мислам дека нема казна и мене еден ми се филмаше дека ке ме пиши па ништо
4.Ако пиши казна треба пред тебе да ја пиши
5.Немора да значи дека мора да ги пишиш казнени поени или да платиш казна,кога ке одиш на сообраќајна комисија можно е да те ослободат од казните,ако веќе ги пиши во записник

1. Знам дека не се пожарникари, јас така ги викам :D
2. Знам дека законот е дека треба светлата да се вклучени, но мислам дека пред некое време некаде читав на форумот дека тоа било укинато.
4. Ми ги запиша податоците во обичен тефтер, немаше никаков записник

Отсутен MecheTo

• Легенда
« Одговори #513 на: 27 Март 2012, 02:55:36 am »
Едно време имаше барање законот да се измени во врска со светлата,али дали го сменија појма немам но и тој полицаец нема право да те казнува,тој не е сообраќаец...

Отсутен Driver

• Јуниор
  • **
« Одговори #514 на: 27 Март 2012, 03:42:34 am »
Едно време имаше барање законот да се измени во врска со светлата,али дали го сменија појма немам но и тој полицаец нема право да те казнува,тој не е сообраќаец...

И на мене ми е чудно тоа, јас знам дека тие не ни стопираат, а овој имаше и палка за стопирање

Отсутен Banzai

• Blitzqueen
  • Легенда
  • Пораки: 10000
« Одговори #515 на: 27 Март 2012, 03:54:57 am »
Од кај ви е ова дека каиш низ град не треба? :)

И една забелешка, нешто ако е морално не значи дека мора, туку дека не се коси со моралот. Морално и секундарно се често погрешно употребувани.
За вкусовите не се дискутира, по нив се плука.

Отсутен MecheTo

• Легенда
« Одговори #516 на: 27 Март 2012, 04:05:20 am »
Погоре напишав,мислам дека не треба каиш низ град,тоа мислам убаво кажува дека не сум сигурен и дека не потврдувам...А за морално(на Битолски сленг  :D значи или е замена за мора) нема врска со моралот ;D

Присутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55239
  • Махер
« Одговори #517 на: 27 Март 2012, 10:54:30 am »
Smee vo grad bez kais?

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30618
    • CARclub.mk
« Одговори #518 на: 27 Март 2012, 10:55:18 am »
Јоктур.

Отсутен Banzai

• Blitzqueen
  • Легенда
« Одговори #519 на: 27 Март 2012, 10:56:43 am »
Нема логика да смее, како во град да смее да збориш на телефон, ама на автопат не :)

Отсутен Chlink

• Легенда
  • Пораки: 8540
  • alfa 156 1.8 t.s & alfa 159 2.4 jtdm
« Одговори #520 на: 27 Март 2012, 13:17:59 pm »
Абе тие закони се за наша безбедност, што толку ги мразите, јас да сум ќе застанам и сите што зборат на телефони и возат без кајш ќе ги казнувам.

Присутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55239
  • Махер
« Одговори #521 на: 27 Март 2012, 13:30:58 pm »
Selektivnosta na zakonot e problem, ne samiot zakon.

Нема логика да смее, како во град да смее да збориш на телефон, ама на автопат не :)

Toa e kako da smee da vozis letni gumi vo grad, a da nesmee nadvor od grad. :) zimno vreme

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44959
  • Il Moderatore
« Одговори #522 на: 27 Март 2012, 14:14:06 pm »
Кога се враќавме од Маврово, седнуе балдска ми позади, син ми врзан во прописно седиште, жена ми врзана, јас се врзувам и и` иде дијалог со балдска:

„Врзи појасот“..
„Зошто?!“
„За да не летнеш врз син ми ако ми улета Sukri Turist со патничко комбе у гепек!“

И ја свати пораката... не треба многу убедување...
Alfa Romeo 159TBi
Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v
VW e-up!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен MecheTo

• Легенда
« Одговори #523 на: 27 Март 2012, 15:03:02 pm »
Selektivnosta na zakonot e problem, ne samiot zakon.

Toa e kako da smee da vozis letni gumi vo grad, a da nesmee nadvor od grad. :) zimno vreme
Тоа е како да не ти бараат зимска опрема низ град...За неносење на ланци не смее да те казни низ град

Отсутен Banzai

• Blitzqueen
  • Легенда
« Одговори #524 на: 27 Март 2012, 15:36:46 pm »
Е ама соодветен пример даде, алал да ти е :)