Автор Тема: Случки со полиција, казни, судови итн  (Прочитано 2629640 пати)

Отсутен AUUU

• Легенда
  • Пораки: 7444
Одг: Случки со полиција, казни, судови итн
« Одговори #12765 на: 29 Декември 2022, 18:12:35 pm »
Stranicnite efekti se interesni.
https://en.wikipedia.org/wiki/Famotidine

Ако си препил секако ќе ти биде мака, нема да знаеш дали ти е од алкохолот или од лекот :)

Не знам само дали помага ако згазиш некој или ако погине некој кај тебе у кола од што си ќор пијан?

Отсутен Bicikle

• Легенда
  • Пораки: 10612
« Одговори #12766 на: 29 Декември 2022, 19:03:14 pm »
 Ја зато не воза други ни пијан а ни трезен бога ми.. Иначе ко ќе си пијан бесмртен си. И трњба да се и друзите пијани...
Инаку ќор да си  полошо е од пијан да си. Сега видов коѓку работи околу мене не гледа од ко бев на преглед.  ;D

Отсутен vladic3110

• Сениор
  • Пораки: 6406
« Одговори #12767 на: 29 Декември 2022, 20:04:09 pm »
На толку фамосани и нолпази испиени дрегерот треба во минус да јави кај мене како шо не пијам :)

Sent from my Redmi 4X using Tapatalk

Renault Megane 3 1.6 100hp, Authentique
http://forum.carclub.mk/index.php/topic,19609.0.html

Отсутен ialeks

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 340
« Одговори #12768 на: 03 Јануари 2023, 08:40:16 am »
Ако пиете и не сакате да покажи мерилото на дување повеќе
напијте се Фамосан, тој лек неутрализира здив и нема да покажи
ништо или минимално. 20 или 40мг.

Ионака дрегерите не им се баждарени како треба да грешно мерат.
Како пред некој ден на вести некој имал 4,0.... тоа не е можно, со
толку ќе е во бесознание или кома пред смрт.

Одличен совет, да немаш нешто за брза вожња како да не ме фатат?
Покрај очигледните мерки да ги научиш локациите на џандарите или да возиш според
ограничувањето што јас ги правам, не само заради скапото гориво туку и од зафрканции
кои кркав, пробај да набавиш и радар детектор кој би те спасил само ако прикочиш штом
се огласи иако и тогаш ако не им е исполнета нормата ќе ти пишат, па оди докажувај се.
Донегде ако си до +20 можеби нема да се занимаваат со тебе, зависи како ќе им се погоди.

Друго, слушнав една фирма во земјава покрај детектор ќе ти вградат и сметач за да им
ги зафркни ласерските зраци доволно долго за да намалиш, ама пази да не те сетат оти
таков уред е забранет.

Трето, имало некои посебни фолии за да не е можно да се отчита табличката оддалеку,
а и некои уреди за над табличката кои светкаат за да направат блесок на таблицата па
и така да не е можно да се отчита. Овие не знам како каде се набавуваат.

Отсутен ialeks

• Јуниор
  • **
« Одговори #12769 на: 03 Јануари 2023, 08:41:46 am »
Јас сум чул дека повикување такси е најефтина и безбедна можност на долг рок.
После колата на столпчиња или барај ја кај пајак служба или плаќај казнена дневна паркинг
карта ако се смилуваат да не ти турат блокатор (или веќе ги потрошиле).

Отсутен AngelSK

• Редовен
  • Пораки: 1938
« Одговори #12770 на: 03 Јануари 2023, 08:46:44 am »

Покрај очигледните мерки да ги научиш локациите на џандарите или да возиш според
ограничувањето што јас ги правам, не само заради скапото гориво туку и од зафрканции
кои кркав, пробај да набавиш и радар детектор кој би те спасил само ако прикочиш штом
се огласи иако и тогаш ако не им е исполнета нормата ќе ти пишат, па оди докажувај се.
Донегде ако си до +20 можеби нема да се занимаваат со тебе, зависи како ќе им се погоди.

Друго, слушнав една фирма во земјава покрај детектор ќе ти вградат и сметач за да им
ги зафркни ласерските зраци доволно долго за да намалиш, ама пази да не те сетат оти
таков уред е забранет.

Трето, имало некои посебни фолии за да не е можно да се отчита табличката оддалеку,
а и некои уреди за над табличката кои светкаат за да направат блесок на таблицата па

Мислам прашањето беше иронично поставено 🙂.

Не пијте и возете после,  не се зезајте. Ограничувањето постои со причина,  сите возиме побрзо негде ама со памет.

Отсутен andrej_111

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 660
« Одговори #12771 на: 03 Јануари 2023, 09:02:01 am »

таков уред е забранет.

Мислев апче да нема, не ми се заебава со фолии глупости.
Aus Liebe Zum Automobil...

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30821
    • CARclub.mk
« Одговори #12772 на: 03 Јануари 2023, 09:10:41 am »
После колата на столпчиња или барај ја кај пајак служба или плаќај казнена дневна паркинг

Да де, пошто 1500 денари за казна и такси е многу повеќе од 24.000 денари казна, одземањето возачка и.. а да, ВОЗИШ ПИЈАН!

Се надевам дека кога ќе возиш пијан нема да направиш некоја беља и дека нема да убиеш некого. Истовремено, се надевам дека ќе те застане полиција и ќе ти ги напише сите можни казни кои може. Не само за возење пијан, него и за све друго. Сигурно и каиш не носиш.

Отсутен ialeks

• Јуниор
  • **
« Одговори #12773 на: 03 Јануари 2023, 09:15:40 am »

таков уред е забранет.

Мислам прашањето беше иронично поставено 🙂.

Не пијте и возете после,  не се зезајте. Ограничувањето постои со причина,  сите возиме побрзо негде ама со памет.
Ако не ти се допаѓа одговорот, не го поставувај прашањето. Или биди појасен дека не очекуваш.

И јас сум против возење пијани, ама проблем е што тие мерилата не им се како што треба, па
ако стегниш 1 пиво лажно ќе покажува како 5-6.
За брзини на возење, и јас сум против тие што одат 100 низ град или 180 на отворено, ама овие
ограничувања се по стандарди од 1960-тите кога колите немаа толку модерни сопирачки како
последниве децении, а и не се земаат во предвид други фактори како брзина на реакција оти
не е исто за помлад или постар над 70-75 год., а освен тоа патот на кочење е покус кај возила
со помала тежина во однос на комбиња и камиони.
Така да, мораме сите да кркаме да сме помалку ефикасни и бавни заради олдтајмери возила,
сениори и претрупани коли.
Јас сум за тоа сегде да е минимум +20. И низ град освен потесни улички.

Отсутен ialeks

• Јуниор
  • **
« Одговори #12774 на: 03 Јануари 2023, 09:27:07 am »

Да де, пошто 1500 денари за казна и такси е многу повеќе од 24.000 денари казна, одземањето возачка и.. а да, ВОЗИШ ПИЈАН!

Се надевам дека кога ќе возиш пијан нема да направиш некоја беља и дека нема да убиеш некого. Истовремено, се надевам дека ќе те застане полиција и ќе ти ги напише сите можни казни кои може. Не само за возење пијан, него и за све друго. Сигурно и каиш не носиш.
И јас сум против возење пијани, ама проблемот е што со 1 пиво нивните мерачи кои се лошо подесени ќе
покажат како да си пиел 5-6.
Фала за убавите желби, ако не, да дозволиме полицијата да стрела на лице место само ако се сомнева да
не си како што треба за било што? Дури и безбедносниот триаголник ако ти е напукнат?
Или едноставно не им се допаѓаш па превентивно да те усмртат за да не штетиш на општеството.

Иначе, не пијам алкохол. А каиш носам. И безбедносен а и обичен за да не ми паѓаат пантолоните, ама
признавам за да не ме стега кога возам на подолга релација малку го олабавувам.
Можеби ако ме запрат џандарите ќе им е забавно да ме тераат да излезам и ми паднат пантолоните, за
да знам ако ме опашат барем нема да ми ги исцепат пантолоните, кој после ќе плаќа кројачи, ауууу....
Сиромаштија, што да се прави... Додуша имам и трегери, веројатно подобро да се префрлам на нив.

Отсутен andrej_111

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 660
« Одговори #12775 на: 03 Јануари 2023, 09:29:55 am »
Секако дека не очекувам одговор, не очекувам ни некој да дава совети како да не те фатат ако возиш пијан. Очекувам да се пропагира возење без да стегниш 1 пиво.

Што се однесува до брзините, и јас сакам да се +30 од тоа што се сега, но за жал нема. И во многу поразвиени држави од нашата ограничувањата по магистрален пат и автопат се исти како кај нас, со чест на исклучоци (Тетово-Гостивар, ако може да се каже автопат).

П.С. Моментално сум 3 месеци без возачка за брза вожња, не мислам да се правам светец и не мислам дека сум во право што сум возел 133 во тунел :)
Aus Liebe Zum Automobil...

Отсутен Skywalker

• Сениор
  • Пораки: 4415
« Одговори #12776 на: 03 Јануари 2023, 09:36:01 am »

П.С. Моментално сум 3 месеци без возачка за брза вожња, не мислам да се правам светец и не мислам дека сум во право што сум возел 133 во тунел :)

Aматерска грешка, се знае секогаш дека на Катланово тунелот чекаат со радар и дека треба да се намали на под 110 на влез во тунелот.
Lt. Commander Data: "I will always be puzzled by the human predilection for piloting vehicles at unsafe velocities"

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30821
    • CARclub.mk
« Одговори #12777 на: 03 Јануари 2023, 09:37:39 am »
Иначе, не пијам алкохол.

За некој што не пие алкохол, полн си совети како да се заебе дрегерот и некако многу убеден збориш колку ќе покажело со едно пиво и дека биле лошо подесени дрегерите.

Отсутен Diesel

• Легенда
  • Пораки: 7003
« Одговори #12778 на: 03 Јануари 2023, 09:40:19 am »
@zeroSignal ме претрка... Неисе, истата поента.

Отсутен ialeks

• Јуниор
  • **
« Одговори #12779 на: 03 Јануари 2023, 09:45:11 am »
Секако дека не очекувам одговор, не очекувам ни некој да дава совети како да не те фатат ако возиш пијан. Очекувам да се пропагира возење без да стегниш 1 пиво.

Што се однесува до брзините, и јас сакам да се +30 од тоа што се сега, но за жал нема. И во многу поразвиени држави од нашата ограничувањата по магистрален пат и автопат се исти како кај нас, со чест на исклучоци (Тетово-Гостивар, ако може да се каже автопат).

Е па, нека направат да е возењето строго без конзумиран алкохол, засега законот дозволува одреден процент.
Ако се направи така, ќе пропагирам и јас да не се пие кога се вози.

А иначе, за твојот случај, ти за џабе јадеш забрана, а можеби си немал добра одбрана или адвокат или никаква.
Според правилник, грешка за мерилата за брзина е 3% за брзини над 100 км/ч, така да ако кажале дека си бил
133, ти всушност си бил 129 што значи си бил +49 односно под +50 вон населено место што значи дека треба
да имало преквалификација на делото бидејќи во тунели ограничување е 80.
Разликата е дека за под +50 добиваш само 45 евра и БЕЗ ЗАБРАНА, а над +50 казна 300 евра или максимум 250
според законската граница за физичко лице и кркаш забрана 3-12 месеци.

Џабе истураш нервози бесцелно и беспотребно. Ти невин си осуден на престрога казна.
Има и финти за да се спасиш и сега, ама на адвокатите никој не му е гајле да проучи.
Жалам, навистина жалам за тебе. Иако, не е до тебе, судиите се ѓубриња, намерно сите ги зафркнуваат без
разбирање, а можеа да ти намалат на 1 месец според законите ако има околности, да немало загрозување
на безбедност (немало други учесници во сообраќајот на снимката) или прекршок по првпат или ти треба
за работа возачка или сл.
Суштински чекаат мито, затоа на никој не му олеснуваат. Ама не оди директно, преку посредник некој
„нивен“ адвокат или „нивен“ службеник или сл.
« Последно менување: 03 Јануари 2023, 10:12:38 am ialeks »